Локомотив Пловдив проявява интерес към полузащитника Иван Йорданов от Лудогорец, разкрива Тема спорт. Смърфовете проверяват възможността да привлекат играча, който е желан от наставника Александър Томаш. За привличането на Йорданов се работи още от началото на лятото, разкриха източници на PlovdivDerby.com.

Иван Йорданов е роден на 7 ноември 2000 г.  През 2007 г. започва да тренира футбол в детско-юношеската школа на ФК Раковски, a от 2010 г. тренира в детско-юношеската школа на ПФК Ботев – Ботев 2002. От 2017 г. започва да тренира към юношеската школа на ПФК Лудогорец в Разград, където под ръководството на треньора Юрий Васев става републикански шампион с Лудогорец U19 през сезон 2017/2018 г.

Започва професионалната си футболна кариера като полузащитник във втория отбор на ПФК Лудогорец през 2018 г. На 13 май 2018 г. той дебютира във Втора българска лига. На 1 октомври 2018 г. Йорданов вкара първия си гол за Лудогорец II при равенство 2-2 като домакин срещу ФК Поморие. През сезона 2020/2021 Йорданов е капитан на втория отбор.

През декември 2018 г. той подписва професионален договор с клуба и започва да тренира в основния отбор на ФК Лудогорец с треньор Стойчо Стоев. Йорданов прави дебюта си в първия отбор на клуба и в Първа българска лига на 13 юли 2019 г., замествайки Доминик Янков през второто полувреме в мач с победа 2-0 като домакин над ФК Царско село.

От 18 януари 2023 г. играе под наем в Спартак Варна, а в началото на настоящия сезон се завръща в Лудогорец, където до този момент е взел участие в 3 мача, в които веднъж е асистирал за гол.

7 КОМЕНТАРИ

  1. Играч от вторият отбор на Лудогорец … Много ми е интересно кога и къде Томаш го е наблюдавал?!?

    • Ами чети, ясно е написано!Играл е преотстъпен в спартак варна, всички мачове са му били телевизионни, дори аз съм го гледал. Класен състезател, по- точният въпрос тук е за заместник на някой от титулярите ли го искаме? Делиормана не дават нищо даром, напротив, искат много пари…

      • Той дефанзивен халф ли е или …? Ако е, за там имаме Мендес и Лео Сена. Ако наистина е класен халф, възможно е да замени Хр. Иванов. Джовани е незаменим според мен.

        • Играе на позицията на Дион. Гледал съм няколко мача на спартак варна, за да видя състоянието на Евандро и Луан, Иван играеше по- добре от Евандро, който сега ни е титуляр. Има място за такъв играч в Пловдивския любимец. Само не ми е ясно как Делиорманци ще ни го продадат? Те подаръци не правят, а искат да ти изпият кръвчицата до последна капка…

    • Ами като имаш вуйчо владика ставаш поп това момче наистина е добър играч но е лансиран от някой пловдивски треньори които са в Лудогорец и един боклук който е в Етър. Но момчето наистина е много добър играч но в България без вуйчо владика няма как да станеш поп

      • Дано да е така както казваш. Аз лично не го познавам. Но пък знам че при нас израснаха много футболисти, които не впечатлиха с нещо в други отбори

    • 1
      2

      И тоя да
      го забие на манежарите от помаково…..!

Коментарите са затворени