Само една жалба е постъпила в Съдийската комисия срещу представянето на рефер от началото на сезона, обяви днес мениджърът Стоян Алексиев. Жалбата е от ръководството на Етър (Велико Търново) и е против съдията Никола Попов, ръководил при поражението им от Черно море (Варна) с 1:2 в четвъртия кръг. “Официално от началото на сезона има само една жалба.

От Етър (Велико Търново). Може и да има други публикации в медиите, че ще се подават протести или са подавали, но такива няма в Комисията, заяви още Стоян Алексиев днес. Наличието само на един официален протест донякъде е изненадващ, тъй като доста треньори и ръководители на клубове изказаха негодувание от съдийски решения и се заканиха, че ще се жалват. Писмено обаче нито един отбор, извън Етър, не го е направил.

Новият шеф на съдиите: Работата е свързана с много напрежение, но не се притеснявам

Въпреки че няма протестни писма, Съдийската комисия е наказала още двама ръководещи и трима асистент-съдии по доклади на наблюдателите на мачовете. Те ще почиват в известен срок, преди да бъдат възстановени в назначенията. Така например наказание е получил Ивелин Занев от Русе, който отсъди дузпа за нарушение извън наказателното поле на мача Беласица – Черноморец (Бургас) от Втора лига. Наказан е и страничният съдия от страната на атаката.

Жалбите също не са огромен брой и за миналия сезон в Първа лига, потвърди Стоян Алексиев. Не повече от 10-12 официални протеста са изпратили клубовете за цялата кампания 2022/23.