Днес в Дома на културата “Борис Христов” в Пловдив се състоя предсезонната среща с представителите на “А” областна група за мъже.

Тя бе ръководена от Председателя на ЗС на БФС – Пловдив г-н Огнян Златков.

Той обяви, че от този сезон първенството в групата ще бъде в платформата “Електронно първенство”. Ново е и че отборите ще имат право на 7 смени, разпределени в три прекъсвания. Когато смените са направени на почивката – не се приспада едно прекъсване. А ако двата клуба правят едновременно смени – ще се брои по едно прекъсване и за двата. След изчерпването на прекъсванията, дори и да има още неизползвани смени и да се контузи играч – нова смяна не може да се прави.

В протокола за срещата ще бъдат записвани вече по 9 резервни състезатели.

Регламентът за новия сезон остава същия като през миналия, включително и баражът между 3-ия и 7-ия в крайното класиране на 1. и 2. група от Втората фаза.

Координаторът Атанас Узунов също говори за предстоящия сезон. Неговите препоръки бяха свързани най-вече с комплектоването на екипировката на клубовете от тази знакова за футбола в Югоизточна България аматьорска група.

След това се пристъпи към разпределянето на отборите. С пълен недирижиран жребий двадесетте клуба бяха разделени в две десетки.

След което беше извършен нов жребий за получаване на номер в схемата на Бергер, чрез която се изготви програмата.

В Информационната система са въведени базовите дати за съботите на всичките 18 кръга от първия етап на първенството в групата и часовете им. Предстои разбивка на мачовете в дните събота и неделя.

Пълният жребий “хвърли” в различни подгрупи двата пловдивски отбора, както и двата клуба от община Първомай – Градина и Борислав. На територията на община Садово също ще наблюдават мачове и от двете подгрупи – Спартак Болярци се падна в Първа подгрупа, а Садово и Марица Милево ще ритат във Втора.

Жребият обаче събра в Първа “А” областна подгрупа всички тимове от община Калояново – Чернозем, Дълго поле и Житница.

Първенството стартира на 19 и 20 август.

Група 1
1. Житница
2. Дълго поле
3. Спартак-2 (Пловдив)
4. Спартак (Болярци)
5. Труд
6. Чернозем
7. Марица (Маноле)
8. Тракия (Нови извор)
9. Марица (Градина)
10. Раковски

 

Програмата вижте тук!


Група 2
1. Кричим
2. Дъбене
3. Металик (Сопот)
4. Борислав (Първомай)
5. Марица (Милево)
6. Садово
7. Царацово
8. Спортист (Голям Чардак)
9. Тракия (Стамболийски)
10. ФА Пловдив
Програмата вижте тук!