Областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев инспектира безопасността на стадион “Локомотив” заедно с областна комисия, преди да подпише заповед, с която разрешава провеждането на международни спортни мероприятия, информираха от Областната управа.

По закон в състава на областната комисия влизат представители на Областна администрация, Община Пловдив, ОДМВР, РДПБЗН, Териториалната дирекция “Национална сигурност”. Тя трябва да удостовери, че стадионът отговаря на общо 17 изисквания, описани в чл. 7б на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

Част от изискванията предвиждат седалките за зрителите да са здраво фиксирани, изработени от огнеупорен материал и с дължина на облегалката минимум 30 сантиметра. Трибуните също така трябва да са закрепени към носещата основа на стадиона и да не бъдат изградени от тръбни елементи тип “скеле”. Освен това всеки стадион трябва да имат ясно обозначени места за хора с увреждания и техните придружители.

Минимум 5% от общия капацитет на стадиона пък трябва да бъде в сектор с подходящи заграждения за гостуващи фенове.

Общите площи трябва да бъдат добре осветени, да функционира аварийно осветление, а всяко едно спортно съоръжения трябва да има озвучителна уредба. Всеки стадион трябва да има още специално и добре оборудвано помещение за оказване на спешна лекарска помощ, изградено видео-наблюдение и изграден пропускателен режим на всеки от входовете.

Проверката на място установи, че всички изисквания за безопасност и сигурност на съоръжението са изпълнени. Днес областният управител подписа заповед, с която разрешава провеждането на международни спортни събития за срок от 1 година, се казва още в официалното съобщение от областната управа.

6 КОМЕНТАРИ

  1. Тоя зюмбюл със сини Венци какъв е че да дава лиценз. Направил инспекция,ок но лиценз😂😂🤣

  2. И спирате до тук.Източната трибуна многоетажен паркинг за гостите.Повече не е нужно да се строи.Няма смисъл.Помощните игрища в Тракия кога,или излишният хотел е приоритет.Стига прах в очите на избиратели и фенове Крадци на народни пари,защо беше всичко това.Излишно е при действащ стадион.Обяснете,защо.

  3. Вай вай вай, На “бай онзи”, “бай този”, “мангал от шикера” и “зеки байрам” им е лошо. Линейките не смогват за толкова мънгалска жълта сган Дайте им повече успокоителни…. хаххахахахахаха

    • Всички бултраси сме доволни.Имаме си трибуна.Също са доволни сини и червени.Домакини ще сме на всеки двубой в задният двор на селскостопанският,а вие мангали прости и на лайнута ще сте гости.Жалкари,мангали неумити.Ха ха

      • ….жалки, ама как евем кат фанем жълтушки…га искаме по шест път, га искаме по един, ама с цяла пета….хахахах, кой е гостенина в Пловдив бе, лузърчета?

Коментарите са затворени