Старши треньорът на Марица (Пловдив) – Николай Димитров, коментира успеха с 3:1 срещу Спортист (Своге) в третия кръг на Втора лига:

“Мисля, че първите 20-25 минути стояхме по-добре и бяхме по-агресивни. Успяхме да вкараме гол, но след това се дръпнахме. Знаехме, че използват статичните положения, вкараха ни гол. Вторите 20 минути от второто полувреме бяха за тях. Трябваше да се поскараме малко в съблекалнята на полувремето и видяхте ефекта.”

Димитров разкритикува своите играчи, че са допуснали противниковите футболисти да станат по-агресивни в един определен момент от срещата:

“Те бяха по-агресивни, притиснаха ни след гола. Това ни е слабост, да се върнем назад. Радвам се, че второто полувреме вдигнахме агресията, започнахме да играем по-бързо и заслужено победихме.”

Все пак Димитров похвали отделните играчи, които са се представили добре:

“Изключително силен мач на Марчев и на Маламов също, доста красиви голове станаха. Много добре. Работим и над самочувствието на играчите, поне на по младите. Работим всеки ден на тренировки. Всеки мач е различен. Тези точки дават изключително самочувствие особено на по-малките футболисти”.