Наръганият в Македония с нож в гърдите привърженик на Левски е в стабилно състояние след операцията, твърдят от агитката. Групата е от Пловдив и са адвокати, разкрива Гонг.бг.

Твърди се, че инцидентът в Чаир е бил плод на грешка. Последните две български коли изпуснали отбивката, която води до „Тоше Проески“ и попаднали на задръстване до стадиона на Шкупи, който се намира в квартал, населен предимно с албански етнос.

Феновете в колите са били с фланелки на Левски и затова са били нападнати, се коментира в Скопие.

Приятел на намушкания в Скопие 29-годишен българин говори специално за NOVA. Петър Бозов е станал неволен свидетел на нападението, при което северномакедонски футболни фенове биха запалянковци на „Левски”. Самият той е пострадал, след като бил ударен по главата с прът.

Петър е адвокат, има собствена кантора. Казва, че нито един от нашите сънародници, пътували с няколко коли, не е организиран фен, нито част от агитка. Отрече и да участват в организирани сбивания. По думите на мъжа намушканият Драго е без опасност за живота. Той призова българските власти да съдействат за лечението и транспортирането му у нас.

„Около 18 ч. бяхме на входа на Скопие. Преди него всички български коли бяха щателно проверявани за наличие на оръжия. Тръгна кордон, който ни ескортираше, но на магистралата той се разкъса и не бяхме добре охранявани. Преди една отбивка шофьорът на втората кола ми присветна и спряхме. Попита ме: „Знаеш ли накъде отиваме?” и аз казах „Да, по маршрута, който „Левски” ни е дал”. До нас спря патрулка и ние ги попитахме: „Надясно ли”, а те казаха: „Да, давай, давай”. Точно това се оказа пътят към отбивката за Чаир махала”, разказва приятелят на намушкания българин.

Днес стана ясно, че втори инцидент с българи в Скопие се е разминал без сериозни последствия. 10-ина привърженици на Шкупи се нахвърляли с ножове на двама наши сънародници, които наели хотел близо до старата част. За щастие, този път атаката им не е успяла.

“Истинска гавра, един не издържа и защити възрастен мъж, който отказа да си събуе обувките”, разказаха очевидци.

От крайната групировка София – Запад не са имали представители, а останалите до въпросния момент са изпълнявали всичко, което охранителите им наредили. Първоначално се говорело за трима задържани, после станали 18-20. Обидите продължили през целия мач. Шефът на охраната на Шкупи също бил доста агресивен, споделиха някои от феновете. На входовете на стадиона са им били иззети слушалки, очила с диоптри, батерии, електронни цигари и др.