Феновете на Локомотив Пловдив от “Организация Трибуна Спортклуб” използваха официалната си страница във Фейсбук, за да направят важно съобщение. То е свързано с обсъждането на вариантите за име на новата южна трибуна на стадиона:

“През последните месеци, заедно с видимото израстване на новата южна трибуна на стадион “Локомотив“, поставен бе на обсъждане въпросът за нейно име.

На 22 май, по инициатива на Организация “Трибуна Спортклуб“ (ОТС), се проведе среща между привърженици, на която Ангел Ангелов и Владимир Владимиров представиха предложение името на новата трибуна да е “Петър Парчевич“.

През юни на сайта на ОТС бяха публикувани поредица статии, с които инициаторите на името “Петър Парчевич“ обосноваваха неговите исторически основания.

Като финален етап от този процес, на 6 юли се състоя още една, значително по-масова среща между привърженици на “Локомотив“. Проведените обсъждания из локомотивската общност завършиха по най- естествения и демократичен начин – с гласуване между организираните групи на привържениците. От трите предложения за име на новата трибуна, “Петър Парчевич“ събра 58 % от гласовете, “Южна трибуна“ – 34 % и “15 май“ – 8 %.

На пръв поглед ситуацията е ясна – името “Петър Парчевич“ е избрано от мнозинството гласували. По-задълбоченият прочит обаче показва, че в случая нямаше реална конкуренция между предложения за име на трибуната. Това е така, тъй като единствено “Петър Парчевич“ бе представено по обоснован и всъщност концептуален начин.

Ето защо, на практика гласуването не бе избор между равностойни алтернативи, а всъщност допитване “за“ или “против“ името “Петър Парчевич“. Което означава, че за него са 58 % от гласувалите, а против – 42 %.

И ако формално предложението “Петър Парчевич“ има превес, то на практика положението е такова, че една значителна част от организираните привърженици (почти половината) не приемат това име. Каквито и да са техните основания, мнението на хората, които не приемат “Петър Парчевич“, следва да бъде зачитано, а не игнорирано.

С други думи, ако организираните привърженици на “Локомотив“ са почти поравно разделени за и против името “Петър Парчевич“, то евентуалното му възприемане за новата трибуна (на основание “победата“ в гласуването) би означавало всъщност форма на налагане на това име. Лесно е да се прогнозира, че подобен акт би имал центробежни ефекти, потенциално отваряйки линии на разделение в общността.

Вярваме, че никой и по никакъв начин не би искал да поставя под риск сплотеността на локомотивци. Още повече в началото на сезон, който може да се окаже и изморителен, и драматичен, но и много щастлив за нас (дай боже!).

Имайки предвид всичко изложено, инициаторите на името “Петър Парчевич“ – Ангел Ангелов и Владимир Владимиров – смятат, че би било най-уместно да оттеглят своето предложение. Правейки го, същевременно благодарят за конструктивните обсъждания и добрите думи на насърчение, които бяха споделени през тези последни месеци.”

7 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  2

  42% били гласували против. Бахти филмарите.

 2. Неясно защо от ОТС не спомават нищо за другите предложения за име на трибуната ???
  Признателни фенове на Локото предложиха още имената : “Трибуна Сандокан”, “Трибуна Марешки”, “Трибуна Галя Топалова” и “Трибуна Зеки Байрям”.

 3. Неясно защо от ОТС не спомават нищо за другите предложения за име на трибуната ???
  Признателни фенове на Локото предложиха още имената : “Трибуна Сандокан”, “Трибуна Марешки”, “Трибуна Галя Топалова” и “Трибуна Зеки Байрям”.

 4. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги!
  1
  1

  Клоуни мургави.Циганска работа.

 5. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги!
  3
  1

  Зулум ага

Коментарите са затворени