След като президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов бе избран за председател на ключовата Футболна комисия към УЕФА за периода 2023-2027 г., други седем представители на БФС и страната ни попаднаха в постоянните комисии и панели на европейската централа.

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов е член на Комисията за турнири и състезания на ниво национални отбори, колегата му Михаил Касабов е заместник-председател на Комисията „Хеттрик“, изпълнителният директор Борислав Попов е част от Правната комисия, дългогодишният лекар на националния отбор д-р Бисер Бочев е член на Медицинската комисия, Стоян Сираков – на Комисията за статута и трансферите на футболистите и работата на футболните агенти, Стилиян Шишков – на Медийната комисия, а мениджърът „Стратегическо развитие“ на БФС Андрей Петров е част от панела на Административните експерти към УЕФА.

„Подобно сериозно присъствие е атестат за доверието на УЕФА към опита и експертизата на конкретните личности, но и към работата на Българския футболен съюз. Горд съм, че толкова сериозна бройка българи се ползва с уважението на европейските футболни ръководители“, заяви Борислав Михайлов.

Футболната комисия, която Михайлов оглавява, чертае генералната визия за развитието на футбола на клубно и национално ниво, защитава имиджа на играта и я промотира, като дава препоръки по всички въпроси, касаещи футбола.