Отборът на Марица (Пловдив) стартира успешно кампанията във Втора лига с победа над тима на Спартак (Плевен) с 2:1. Наставникът на пловдивчани Николай Димитров коментира успеха на своите, като ги поздрави за добрата игра.

“Въпреки тежките условия искам да поздравя момчетата, че се раздадоха и заслужено победихме. Мисля, че имахме доста положения за гол, просто не можа да влезе топката”, каза Димитров.

Въпреки добрите думи специалистът коментира и слабостите в отбраната, които можеха да лишат играчите му от пълния комплект точки: “Липса на концентрация, не се наредихме добре, едно центриране, вкараха ни гол и мачът стана труден, но се радвам, че победихме.”

Димитров сподели и мнението си за новите играчи, които се присъединиха преди началото на сезона: “Доволен съм. Не само от новите футболисти, но и от всички футболисти за раздаването. Разговаряме и с други футболисти, най-вероятно в началото на другата седмица ще имаме яснота.”

Треньорът на пловдивчани накрая завърши и с коментар за амбициите на отбора, който през миналия сезон бе до последно в битката за промоция в елита: “Аз казах – колкото се може по-напред в класирането, ако влезем в шестицата ще е много добре. Ще е много трудно пак първенството, така че ще видим какво ще стане.”