Градските съперници Локомотив и Ботев не успяха да се победят в съпердербито на първия кръг. Двата тима си отбелязаха по едно попадение, като домакините разчитаха на много агресивен и атакуващ футбол, а гостите повече на остри и бързи контраатаки. Срещата бе изпълнена с много голови положения, интригуващи моменти и напрежение.

Срещата започна с домакински натиск. “Черно-белите” се настаниха в полето на гостите в началните минути на срещата. В 4-ата минута “смърфовете” създадоха и първото си по-опасно положение. Мартин Паскалев засече с глава центриране отляво, но топката мина коварно над горната греда на врататa.

При първата си по-сериозна атака Ботев получи дузпа. В 10-ата минута Амаду Думбуя получи отдясно и центрира в наказателното поле. Там Мартин Секулич изпревари излезлия неразчетено Динко Хоркаш, а вратарят уцели нападателя с юмрук в главата. Главният рефер Драгомир Драганов без да се замисли посочи бялата точка. Хърватският таран получи медицинска помощ, а след това сам се нагърби с изпълнението на наказателния удар. Деветката стреля в долния ляв ъгъл и вкара за 0:1.

В 16-ата минута срещата беше временно спряна, след като феновете на Локомотив започнаха да хвърлят бутилки по съперниковете играчи.

В 20-ата минута “жълто-черните” бяха близо до втори гол. Красиан Колев напредна отляво и изведе Секулич в наказателното поле. Нападателят се озова очи в очи с Хоркаш, но ударът му беше избит от вратаря. Топката се озова в Колев, който потърси опразнената врата, но ударът му срещна гредата.

Осем минути по-късно домакините създадоха отлична възможност за гол. Джовани се справи с Николай Минков отляво, навлезе в наказателното поле и намери Христо Иванов на около 12 метра фронтално срещу вратата. Халфът обаче нанесе слаб удар и не затрудни Ханкич. Малко по-късно Матеус проби отдясно и пусна остро подаване в наказателното поле, но Евандро закъсня и защитник на гостите изчисти.

В 35-ата минута Ханкич с блестяща намеса запази вратата си суха. “Смърфовете” отново организираха опасна атака отдясно. Бабакар Дион намери Димитър Илиев, който в купа от играчи успя да види Пиер Зебли на границата на наказателното поле. Котдивоарецът отправи силен удар, но вратарят на гостите успя да избие. Две минути по-късно отново Ханкич трябваше да се намесва. Ангел Лясков шутира от около 15-17 метра, а Мартин Паскалев отклони топката с пета, което затрудни австрийския страж, но все пак успя да се справи. След това нова порция бутилки полетяха към Ханкич и компания от страна на домакинските фенове.

В 41-ата минута вратарят на гостите отрази удар от далечна дистанция на Дион.

На полувремето Александър Томаш замени Бабакар Дион с Георги Минчев. Втората част също започна с по-напористи действия от домакините, но пред Ботев се откри първият шанс за гол след подновяването на играта. Янис Карабельов отне топката от Мартин Паскалев пред наказателното поле и остана сам срещу Динко Хоркаш, но не успя да преодолее вратаря. Малко след това Красиан Колев се озова на отлична позиция за удар и насочи топката от около 15 метра в долния ляв ъгъл, но вратарят на “смърфовете” се справи.

В 61-ата минута резервата Алфа Конте получи от Христо Иванов в наказателното поле и опита удар от малък ъгъл, но не намери целта. Три минути по-късно Лясков се включи в атаката на “черно-белите”. Левият защитник опита удар от малък ъгъл, но топката мина покрай вратата. В ответната атака Реда Рабей напредна с топката и шутира от около 20 метра, но не затрудни Хоркаш.

В 67-ата минута Христо Иванов получи пред наказателното поле и опита нестандартен удар, който не се получи. Десет минути по-късно Локомотив изравни. Алфа Конте опита пробив отдясно, който не се получи и подаде към Пиер Зебли пред наказателното поле. Халфът пое топката и с много силен удар прати снаряд към вратата на Ханкич, който дори не видя топката, която се озова във вратата му.

В четвъртата минута на добавеното време Ботев имаше страхотна възможност да стигне до победен гол. “Канарчетата” организираха отлична контраатака, при която Уме Емануел напредна с топката, справи се с двама защитници и от границата на наказателното поле прати топката покрай вратата.

62 КОМЕНТАРИ

  1. МЮМЮН РЕЗАКУФ УТ СТУЛЮПИНУУ, .....с клоакумутиф ф серсету:))

    https://gong.bg/bg-football/efbet-liga/multimedia/video/s-boksov-prijom-dinko-horkash-podari-duzpa-na-botev-plovdiv-744492
    АПАПИ, ГЛЕДЪМ И НЕ ВЯРВЪМ НА УШИТИ СИ?????? НИ СТИГА ЧИ ГУ ИЗБАБАНИ С УМРУК, АМИ И ВИДНАГА СЛЕТ ТУЙ МУ ЗАБИ ЛАКЪТ!!!!????????????…………………. ЗА ТОВА СЪ ДАВЪТ 2 ЦЪРВЕНИ КАРТОНЯ ЕДНУВРЕМЕННУ!!!……….АМА ПЛАСТМАСЪТА СИ ЗНАЙ РАБТАТА!!! МАЛКУ БАКЛЪВЪ НА СИЛНУ НАШИА ДРОГАНУФ И СИЧКУ Е НАРЕТ!!! …..КОЛКУ ФАЛА ПОСЛИ СВИРИ УБРАТНУ, ЖЪЛТИ КАРТОНИ БЕЗ ДУРИ ДА ИМА ДУКОСВЪНИ, 200% ДУСПА УТНОВУ НА СЕКУЛИЧ…………………АБЕ ВИЛИК Е СЪДИАТА ДРОГАНОФФ!!! МЛОГУ НАШ КЮПЕК!!:))))))))))

  2. 2
    7

    КЪНАРЙЕ БРАТЙА ДЖЕНДЪРЙЕ УТЪРВАХМИ СЪ СНОЩИ ФКАРАХА НИ ГУ САМУ ДО ГЛАВЪТЪ НАЩА ВРАТАР И НАЩУ НЕГЕРИ ПАМЕТНИК ТРЯЯ ДА ИМ НАПРАВИМ АЙЙЙЙ КЪНАРЙЕЙЙЙ УААА

    АААЧ

    А

  3. 4
    17

    По какво се различават Ботев при Валентич и при Генчев? Просто Генев и Супраен ги няма. Иначе тичане, блъскане на топката, пропуски, отзад изритване на топката. Същата схема, същата тактика. Осъвременен английско-скандинавски стил. Явно Генчев се е съгласил да бъде новия послушник. Дори един футболист не доведе. Всички му ги подбира “съветника” на ЦИНГИТО. А ние БАЛЪЦИТЕ се надяваме на нов отбор! Просто им трябват хора, които да плащат билети и карти!

    • 10
      1

      нищо общо няма с истината това което говориш ама грам

      • Поживем, увидим- казват руснаците. И миналата година ви казвах, че ще се борим да не изпаднем, но вие слагахте минуси. Сега като сготвят Генчев пак ще си говорим. ЗАПОМНЕТЕ: ДОКАТО ВАЛЕНТИЧ Е В БОТЕВ, НЯМА ДА ИМАМЕ ОТБОР! Набийте си го в празните глави!

  4. 20
    2

    Строителството на стадиона върви със скоростта на пътнически влак на Задна скорост-заяви Хр.Крушарски.

  5. 13
    2

    След щастлив край на мача , локомотивците. с билет за двама , къде консумиране тази привилегия на Джесика или тръбите наоколо.

  6. 14
    2

    Крушарски, говедарски пак се гаври с държавите на наклона . Праща ги на пазара Кирков да си търсят късмета.Той е разбрал ,че Джумая джамия и молитвите в нея няма да свършат работа тази година.

  7. 14
    2

    Най – хубавия момент в адски топлия ПЛОВДИВ .Целия град беше оглавена в 19, 45 с рефрена : ЦИГАНИ , ЦИГАНИ, ЦИГАНИ.Само кашона на Лаут джамия мълчеше.Истината е такава и боли.Комплекса е вечен както навсякъде ви посрещат.Приятна вечер.

  8. 17
    1

    Велика , хореография на скалните фенове . 19?6 ли струваше или по -малко , по цени на едро от ракетчикау Говедарски.НЕЩАСТНИЦИ .

  9. 17

    Кашона никога няма да бъде завършен.Подтиснатите комплексари от страх , не сложиха седалки на трибуна “СЕКУЛИЧ” но това не ги спасява. Кюмюрджиите, кантонерите и стрелочниците пазиха арматурата на стадиона от истинските фенове на локото с лилави венци. Саде локо ,саде желязо.

  10. 7
    18

    Стоян канара каза, по слаб Бутвфъ през жалкия ми животец не съм виждал ва да сейба.

  11. 21
    8

    Тези мъртъвци ги съживихме, жалко. Пренавити бяха нашите, затова не вкараха втори и трети гол.
    Ако беше Крумовград, ги отнасяше с 1:3.
    Оптимист съм, въпреки изгубените две точки днес.
    Опъваме говедата следващия кръг и всичко е точно!

  12. 10
    7

    Негрите са ни жив ташак , всеки играе сам за себе си , а това е футбол , а не бокс …Джовани направо го развинти нашия негър , само , където в г..а не му я мушна , на всичкото и отгоре не могат и да вкарват голове тия негри , дори от чиста позиция …Вчера , Лудогорец падат от наши момчета…..Добре , че е Генчев с Миланов и Господинов , че ……Ману и Брахими поне да играят те са най-добри от всички чужденци ! Рабей шлема техника , но и той не подава ! Очаквах повече от Локомотив , тая година сме кантар …

    • 5
      2

      Станиславе беше ли на мача.Има места за бесене.Помогни си.Жалка отрепка.

  13. 6
    17

    Благодаря ти Пиер,за гола(снаряд)и за фанелката с номер 15.Бъди жив и здрав и успех за напред.

  14. 5
    13

    Благодаря ти Пиер,за гола(снаряд)и за фланелката с номер 15.Бъди жив и здрав и успех за напред.

  15. 11
    4

    Строителните дейности продължават с темпото на пътническия влак на задна скорост. До сега щеше стадионът да е готов, ако го е строил Христо Крушарски. Пламен Райчев все още е кмет, а Христо Крушарски чака още стадион“, заяви Крушарски пред “Гонг”.

    • ЮСУФФ УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))

      АБИ МЮМЮНЕ ПУД МЕНЯ, ТИ ДАН СИ ГЛЕДЪЛ ДРУГ МАЧ???……КВИ СА ТИА ПРУСТУТИИ ДЕТ СИ НАПИСЪЛ? ПУФ ПАФ:) БИГОМ НА КАЗАНЯ ДА СБИРЪШ БАКЪР И ДЖАМ!!!!:)))))

      • МЮМЮН РЕЗАКУФ УТ СТУЛЮПИНУУ, .....с клоакумутиф ф серсету:))

        А БЕ ЮСУФЕ, ТОЙ ИСКЪ ДА СА КЪТ БАРЦЕЛОНАТА :)))))))))) И ЯЗ ИСКЪМИ НИЙ КЛОАКУМУТИФ ДА СНЕ, АМА ЗА СИГА НИ СТАВА!!! КАТ ДОДЪТ БЛАГУДЕТИЛИТИ УТ АНАДОЛА, ЗЕКИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА, ТУГАВА ША СТАВА РАБТАТА!! ПУФ ПАФ:)))

  16. 9
    7

    ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ И ОСТАВАМ С ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ СМЕ БИЛИ С 5:0. АЗ НЕ СЪМ ТОЛКОВА ВЪОДУШЕВЕН, ЗАЩОТО ВИДЯХ МНОГО БРАК ОТ МИНАЛОТО ПЪРВЕНСТВО. И НЯМА КАК ДА БЪДЕ ДРУГО СЛЕД КАТО ИГРАЯТ ПОЧТИ СЪЩИТЕ ФУТБОЛИСТИ. ХАНКИЧ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ НАПРАВИ ДОСТА СПАСЯВАНИЯ, ПОКАЗА ГОЛЯМАТА СИ СЛАБОСТ- ЛОША ИГРА С КРАКА. ВСЯКА ТОПКА ОТ АУТ БЕШЕ ИЗРИТВАНА НАПРЕД И ЗАГУБВАНА ОТ НАШИЯТ ОТБОР! МИНЧЕВ ЗАГУБИ ДОСТА ЕДИНОБОРСТВА. ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВИНЕНИ ХАЛФОВЕТЕ И ЦЕНТРАЛНИТЕ ЗАЩИТНИЦИ, КОИТО НЕ МУ ПОМАГАХА ДОСТАТЪЧНО. СЪЩОТО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ И ЗА АКЕРЕ. ЗА МЕН РАБЕХ НЯМА МЯСТО В БОТЕВ. ПОКАЗВА САМОЧУСТВИЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ. ТОЙ Е РИСКОВ ИГРАЧ С МНОГО БРАК! ЕТО*О ТИЧА МНОГО, ПОКРИВА ТЕРЕН, НО ГРЕШИ ПАС СЛЕД ПАС. ОСТАНАЛИТЕ ЧУЖДЕНЦИ, ОСОБЕНО ПО ТЪМНИТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е КОЛЕКТИВНА ИГРА. ИСКАТ ДА ИЗПЪКНАТ С ИНДИВИДУАЛНА ИГРА, НО ОТ ТОВА ОТБОРЪТ САМО ГУБИ. КАТО ЦЯЛО БОТЕВ ИГРАЕ ДИРЕКТЕН ФУТБОЛ, А ТРЯБВА ДА МОЖЕ ДА ВЛАДЕЕ ПО ТРАЙНО ТОПКАТА. ТРЯБВА ДА МОЖЕ ДА СМЕТЯ ТЕМПОТО И РИТЪМА НА ИГРА. НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ С НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ ЩЕ СТАВАМЕ ПО ДОБРИ. ГЕНЧЕВ ТРЯБВА ДА НАБЛЕГНЕ НА КОЛЕКТИВНИТЕ ДЕЙСТВИЯ ОСОБЕНО В НАПАДЕНИЕ! ТРЯБВА ДА АНАЛИЗИРА ВСЕКИ ФУТБОЛИСТ ПООТДЕЛНО, ДА МУ КАЖЕ СЛАБОСТИТЕ И УПРАЖНЕНИЯТА С КОИТО ДА ОТСТРАНИ ТЕЗИ СЛАБОСТИ. НЕ МОЖЕ ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛИСТ ДА НЕ МОЖЕ ДА СПИРА ТОПКАТА, ДА НЕМОЖЕ ДА Я ПОДАВА НА 10 МЕТРА. ИЗНАСЯНЕТО НА ТОПКАТА, ВКАРВАНЕТО НА ТОПКАТА В ИГРА ОТ АУТ ТРЯБВА ДА СЕ ТРЕНИРА ВСЕКИДНЕВНО. ХУБАВО Е ДА СЕ ДАДЕ ШАНС НА КАЙЗЕР, ДОКАТО ХАНКИЧ СЕ НАУЧИ ДА ИГРАЕ С КРАКА. БИХ ИСКАЛ ДА ВИДЯ И МЛАДИ МОМЧЕТА ОТ ВТОРИЯ ОТБОР. ДАЛИ 10 ДО 15 МИНУТИ, ДАЛИ ПОВЕЧЕ, ТОВА ЩЕ РЕШАВА ГЕНЧЕВ. БЕЗ ПРАКТИКА, БЕЗ СТИМУЛ, МЛАДИТЕ ЩЕ ЗАГУБЯТ ВЯРА, ЧЕ ЩЕ ПРОБИЯТ В БОТЕВ. ТАКА НЕ МОЖЕМ И ДА ПРИВЛИЧАМЕ ТАЛАНТИ ОТ БЪЛГАРИЯ. ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ИГРАЧИ ЩЕ НИ ОТКАЗВАТ, КАТО ЗНАЯТ, ЧЕ ПРЕДИМСТВО ИМАТ АФРИКАНЧЕТАТА. ЯВНО Е, ЧЕ ИЗРУДА ВСЕ ОЩЕ Е ФАКТОР В БОТЕВ И ТОВА СЕ ЗНАЕ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ! АКО БОТЕВ ПРОДЪЛЖИ ДА ИГРАЕ В ТОЗИ СТИЛ, ЯВНО ИЗРУДА “ПОДСКАЗВА ” И НА ГЕНЧЕВ! НЕКА МИНЕ ВРЕМЕ И ЩЕ ВИДИМ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ. МИСЛЯ, ЧЕ ГЕНЧЕВ ЩЕ КАЖЕ В ЕДИН МОМЕНТ ПРЕЧИ ЛИ МУ НЕЩО!

    • 14
      4

      Уж си от Ботев, а коментираш играта на Минчев!

    • 12
      4

      Пии една бира и не си прави труда да мислиш
      Станислав Генчев е за тази работа

  17. 1
    20

    Аз бях на шествието на ЛОКОТО. Целият град подкрепяше отбора. Имаше по 30000 локомотивеца

  18. 3
    17

    ЛОКОТО ИГРА СУПЕР! Да подкрепим Томаш .

      • 6
        2

        Ние сме млади момчета, а на скамейката стоят разни такива от пазара „Кирков“ – такива мога да намеря поне 100“, заяви Крушарски.

  19. 24
    3

    Подчовеците мълчат и се радват , че молитвите им джамията успяха .На кашона имаше по малко хора отколкото на стадион Хр.Ботев. Къде сте бе кюмюрджии , кантонери и стрелочници.Комплексирани нещастници с лилаво венци и пришълци от Кюстендил.

    • 1
      9

      Що не дойде да ни го кажеш на центъра, а се дъхаш в форума, а копанар страхлив?

      • Като ми се присере, ще те намеря, да подложиш уста.

  20. 24
    2

    Незнам Томаш къде го вижда този прав път на който сме,но аз виждам боксуване на едно място.
    Толкова ли няма един читав треньор,или по-скоро на ръководството им трябва послушко,а не добър треньор.
    Това което направи Генчев при папагалите за има няма месец, нашият палячо не можа да го направи за повече от година.

    Само Локо

  21. 25
    3

    Бахти публиката! Грозник до грозника, плод на циганските кръвосмешения

  22. 18
    5

    Бели педераси и неграмотници!Късметлий !4 гола изтервахме!

  23. Цветан Василев: Проксито на Пеевски управлява БотевЪ
    6
    22

    Папагалите са най-слабия отбор в групата, а ние имаме най-слабия треньор в групата.

    Единия африканец от жълтите селяндури беше за поне 6!!! жълти картона
    .. но Шиши е забранил

    • 15
      2

      Ей, дебил!
      Намери ли на майка ти путката или си излязъл от гъз?

  24. 15
    6

    Велик Ботев!
    Знаете ли за какво пише поета за Пишурката – направил ода бих на баба си на хурката!
    Само Ботев!
    Нека се заблуждават кирките локомотивци че са отбор с традиция и фенове
    Видяхме ви днес.
    Пълни аматьори
    С чаршафи в ръка
    И делитанти на поляната…
    Бяха изкопали яма на точката за дузпа…
    А целия отбор ползваха нашите момчета за палми да се катерят черните им отрепки

    • 5
      4

      ДИлетант е думата, ве цървул. Аман от неграмотници!

      • 5
        1

        Не ме учи бе цървул
        Ще си пиша каквото си знам.
        Ти си гледай смешния отбор
        От кантонери правопис
        Аз от обяд пия и се радвам че ви срещаме днес
        Ти се радвай че мога да пиша
        И че знам нови думи
        Тя баба ти докато е плетяла кошници само в правопис те е обучавала
        Да те ебав копанара

        • Копанар е баща ти, помако неземен. Уж си от Ботев, а си тотално неграмотен. Срам! ПО ти отива циганската агитка!

        • Цървул си се родил, цървул ще си умреш

  25. 14
    6

    Тоя паляк Томаш какво се вживя да ни хвали?
    Видето го на лекар бе!
    И се радвайте на нашия вратар.
    Където го видите черпете.
    На адидас че са направили такива вярно топки от днес да паметник да вдигнете

  26. 19
    4

    Митко що се въртя като шикалка още ли е в депресия? Питам за един приятел

  27. 22
    4

    Днес за пореден път не играх нищо и отново съм в депресия

  28. 16
    3

    Добро първо полувреме !!!!!
    Тоя клепар Томаш какъв мач е гледал!!!
    Хахахахахахаха ..
    Малоумницииииии

  29. 36
    5

    Радвайте се шматароци.
    Хахахахахахаха….
    Евала на нашия треньор Генчев.
    Браво Станиславе
    И точно им го каза:
    На нашия стадион ще видят какво се казва подкрепа на отбор!
    Евала бе момче!
    Направо им натри носа!
    Само заради тези думи – ти си винаги един от нас!
    Завинаги!

  30. 22
    4

    Целия мач ви дръндем. Потници изкарахте пак некви магии от джамията. Цяла седмица клепите там. И днес старта ви беше от баклавите. И видяхте ли се колко вие публиката? Седнали през човек. Не можете да си напълните един скапан навес.
    Правихте ли си селфита с Великия грант.
    Скоро няма да имате такъв Колос на вашия стадион…едва догодина ще видите отново Великите

    • Тъпанар, пак правописни грешки, да го начукам на майка ти ФОСТАТА.

  31. 17
    3

    Митко,фланелка само льоко

  32. 21
    3

    Какво беше това съдийство бе, то бива подпиране на отбора на малцинствата, ама чак пък толкова…

  33. 30
    3

    Ах, колко сте жалки…
    Буфери смешни… Изтървахме ви!
    Тази година мангали прости
    ще ви гложди до кости!
    Цял мач се катерите по нашите играчи!
    И по трибуните какви бяха тези чаршафи, да доказвате че сте девствени, макар да ходите по двама за мач!!!

  34. 33
    2

    Цигани, скъсаняциииии
    какви са тези парцали дето сте навързали мрежата?!
    Излагация пред цяла България

  35. 30
    3

    Мангали гнусни изкарахте късмет този път,но пак ще ви ебем майките!

    • 4
      22

      Лапай на Томаш загорелия вмирисан хуй,помак!
      И да му благодариш за точката!

Коментарите са затворени