Членът на Борда на директорите Александър Ослан бе определен през тази седмица като “сив кардинал” и човек, с който Ботев Пд няма как да върви нагоре. Оценка и квалификациите бяха направени от г-н Илиян Филипов, който покрай строителството на стадион Христо Ботев стана неразделна част от процесите при канарчетата. Преди няколко месеца дори усилено се говореше, че г-н Филипов ще влезе официално в управлението на най-стария футболен клуб в България, а бизнесмена дори даде и съвместна пресконференция със Зингаревич, на която освен темата за стадиона, се коментираше и бъдещето на клуба. Последните месец-два обаче Филипов се отдръпна, като дори в момента е обществена тайна, че той насочи усилията си в подпомагането на ФК Крумовград, където Ботев Пловдив преотстъпва много играчи, че и треньори. PlovdivDerby.com потърси г-н Ослан, за да разберем, каква е неговата позиция по отправените директни обвинения:

 

– Обаждам се във връзка с изявлението, което публикува г-н Илиян Филипов. В него вие бяхте квалифициран като човекът, с който отбора няма, как да върви нагоре и като човек, който се изявява като сив кардинал. Каква е вашата позиция? –

– Чух за това нещо от моите колеги, както и от нашите привърженици, понеже не съм в България. Смятам, че с оглед на предстоящите много важни срещу пред отбора по-добре подобен виж шумове в медийното пространство да бъдат ограничени. Ако г-н Филипов смята, че е редно да постъпва така в този момент, това е негово право. Аз съм на друго мнение, а именно, че сега е по-добре отборът да има спокойствието да изиграе предстоящите важни мачове и да бъде опазен от външно напрежение, за да не влезе то вътре в съблекалнята.

– Какво породи според вас тази остра позиция от страна на г-н Филипов?

– Всеки човек има право свободно да изразява своето мнение. Аз също имам моето мнение, но предпочитам точно в този момент да не го споделям и изказвам, и причината е, че наистина не искам да създавам допълнително напрежение. Считам че, този въпрос, а именно колко лошо влияя на клуба, трябва да бъде заден към собственика на клуба. Аз не мога да давам оценки на моите действия и съответно бездействия. Ако г-н Филипов счита, че моето присъствие дърпа отбора на долу, то той най-вероятно има своите причини да смята така. Това е неговото мнение.

– Вие имате ли конфликт с г-н Филипов? Какви са разногласията ви?

– Аз лично нямам никакъв конфликт с г-н Филипов. Той явно обаче има такъв с мен, така поне дочувам аз. За мен най-важното е отборът да върви напред. Сега ще видим, как ще мине мача в неделя. Има всички предпоставки всичко да мине ок. Треньорът е много доволен от селекцията. Този треньор /Генчев/ ние го следим вече от две години и беше крайно време да го привлечем. Надяваме се сега нашите две годишни очаквания този треньор да застане начело на клуба сега да се оправдаят. Нека мине срещата с Левски и ще видим в каква посока ще тръгнат нещата.

– Като член на борда на директорите, какви са Вашите функции в клуба?

– Аз съм в борда на директорите по покана на г-н Зингаревич. Очакваме към клуба да се присъедини ново CEO /изпълнителен директор/. До неговото пристигане аз правя всичко по силите си да помагам на клуба. До като това се случи г-н Зингаревич разпореди да се “хвърлим на терена” и да работим усилено за доброто на клуба. Да натискаме правилните копчета, които да държат баланса. Когато г-н Зингаревич си дойде в България вие отново ще имате възможност да му зададете всичките въпроси, за това, кой какви функции изпълнява и с какви очаквания е натоварен. Най-важното в момента е да не се създава допълнителен шум. Виждам, че има групи, които искат точно това. Нека не натоварваме отбора с негативи. Знаете, как всяка една негативна информация в пространството може да повлияе на тима. Ние очакваме и се надяваме отбора да победи в неделя. Знаете, че поставяме видео-стена на Колежа. Сега сме концентрирани върху това, как да посрещнем всички привърженици на отбора и много се надявам, че ще успеем да се зарадваме.

– Ако позволите един страничен въпрос, различен от темата по която ви потърсихме. Приключи ли селекцията с последното ново попълнение, което бе представено? По наша информация поне още едно ново попълнение ще се присъедини другата седмица.

– Г-н Спасов, искам да ме разберете правилно, аз със спортно-техническата част не се занимавам. Моите задачи са свързани повече със стадиона. Кое колко ще струва, как да се организират мачовете и т.н. Това, която мога да ви кажа по темата е, че днес имах 3-часов разговор с г-н Зингаревич. Коментирахме, че тази селекция беше много тежка. Знаете, че футболисти, които бяхме набелязали, се отказаха в последния момент. Това, което чух от г-н Зингаревич е че той и г-н Генчев в крайна сметка са доволни от селекцията, защото наистина, както казвате се очакват още футболисти да се присъединят.  Но аз не съм човекът, който трябва да коментира нещата по селекцията. Това просто не влиза в моята компетенция.

– Разбирам ви, но ние сме длъжни да ви попитаме…

– Вижте. Тази година ще променим малко работата си с медиите. Моите планове, които обсъждах и с г-н Зингаревич са да бъдем по-отворени към медиите. Причината е, че ние няма какво да крием и искаме обществеността да е запозната с нашите действия. В момента търсим начините и инструментите, как да подобрим комуникацията си с медиите. До този момент тя бе малко ограничена, но това бе защото имахме огромен обем от работа и не винаги ни оставаше време да разкажем на медиите и обществото, какво точно правим и в каква посока се развиваме и работим. Считам, че привържениците на най-стария клуб в България, заслужават да имат повече информация за случващото се. За съжаление нямам опита в работата с медиите, но с правилните хора, които ще привлечем, ще подобрим този компонент.

24 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    Ослан ли си, насран ли си…. Стига си говорил глупости. Генчев ти писа слаб 2
    Лайнар

  2. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги.
    3
    1

    Отбора върви добре чрез твоето отсъствие.Стой надалече и си гледай бизнеса.За какъв член си в Ботев.Ухо и око ли или като надзорник.

  3. 7
    1

    Що махнаха публикацията къде им е на локото сборния пункт, хахахахахахаха
    Алооооо
    Нали се събирахте на джамията
    Голям срам!
    Голямо признание!
    Хахахахаха… Къде е новината на годината?!

  4. 7
    7

    ХАХА ТУКА ВСИЧКИ СА ЕБАТИ ШМАТКИТЕ! ВЧЕРА ГЛЕДАХ ФИЛМ РАЗСЛЕДВАНЕ НА АЛ ДЖАЗИРА И ПОЗНАЙТЕ КОЙ ПОПАДНА ВЪВ ФИЛМА !!! ФАМИЛИЯ ЗИНГАРЕВИЧ ХАХАХА И АНТОНЧО НАШ АНТОНЧО КОЙТО НЯМАЛ ЕДИН ЛЕВ В ДЖОБА И ВСИЧКО БИЛО НА БАЩА МУ , А НА НАШИЯ МУ ДАВАЙ САМО ДА ФАЛИРВАЛ ОТБОРИ!!! ТАААА ДРАГИ КОЛЕГИ АКО СИ МИСЛЕТЕ, ЧЕ БЕЗ ЗИНГАРЕВИЧ ЩЕ СМЕ ЗЛЕ ЩЕ ВИ САМО, ЧЕ СЪС ЗИНГАРЕВИЧ НЕЩАТА ЩЕ СТАНАТ ОЩЕ ПО ЗЛЕ!!! ЖАЛКО ЧЕ ИМА ВОДЕЩИ ХОРА ОТ БУЛТРАС КОИТО СА НА ЗАПЛАТА ЗА ДА НЕ СЕ ВИКА ПО ЗИНГАРЕВИЧ И ЗАРАДИ ТЕЗИ ХОРА КОИТО СЕ ПИШАТ ФЕНОВЕ ОТБОРА ЩЕ ЗАГИНЕ КАКТО ЗАГИВА ШКОЛАТА !!!

    • 7
      1

      Е, имах си аз да не гледаш Ел Джазира, все пак си буфер

    • Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги.
      1
      1

      Имаш ли ти пари или всичко е на тати.Буферняк,не намираш ли за естествено бащата да е милиардер докато сина поеме бизнеса.Ако заслужава.

  5. 14
    1

    Ослан се мисли за повече от всички нас.Него го интересуват само нашите 20 лв за мача и парите за картите.Тоя се държи като ,,цар”,а ние поданици.
    Долен,гнусен помияр!!!

  6. 12
    10

    Както са казали самите руски класици, руснаците са световни майстори в лъжите. В България баламите и на по-малко кълват, а с тези никакъв шанс.

  7. 13
    5

    Напред мой Ботев!
    Утре е важен ден!
    За утре живеем!
    Всички плюнки преглътнете.
    И подкрепете отбора.
    Викайте с пълен глас!
    Да треперят раетата.
    Страх ги тресе, че ще ги треснем!

    • 8
      20

      По полека да не се накензаш, като на 15 май. Не се пъни много. То важния мач мина през 2020. Завинаги роби и под краката на великият Локомотив Пловдив.

      • 6
        3

        Кой си занулил бе мухъл. Ние от вас страх нямаме… Ама виееееее…. Освен страх….имате и Комплексиииии

  8. 20
    5

    Илиан няколко пъти казва че Зингаревич е свестен. Явно хората около него не стават. Не може да си направи екип. Млад и зелен е. Много върти опашки покрай него . Кърлежи. Смучат! Старае се доколкото може. Явно това му е и капацитета. Но нека не забравяме след Ц.Василев в каква дупка бяхме от към спонсори и собственик.
    Тимът ни не е лош. Трябват още две три момчета.
    Първо да бием смотаняците от лаута и Подуене.
    Има потенциал Ботев!
    Нека Полетим на Горе!
    Успех момчета!
    Всички сме с вас.

  9. 20
    6

    Трябва феновете да застанем плътно за Станислав Генчев.
    Генчев е отбора!
    Млад, можещ…
    Каквото има това е!
    Ще вдигне момчетата, засега добре играят!
    Пълно доверие само на Генчев и Зингаревич!!!
    Всички други аут!

  10. 11
    21

    Боят настана тупкат сърцани 💛🖤💛🖤💛идват нащи душманите даги изчистим и изринем тия Руснаци от Ботев Пловдив всички като юмрук заедно всички вън

    • 16
      6

      Буфер марш от темите за Ботев
      Имаме руснаци за махане, но не всички. Сами ще решим проблемите. Вие си гледайте ракетоносителите

    • 11
      2

      Ей мангал вмирисан,заври си квадратната кратуна в дивана.

  11. 9
    22

    ОСЛАН НАСРАН ОТ ВСЯКЪДЕ С ЛАЙНА МОШЕННИЦИ ТОЯ ПЪТ НЯМА ОТ ТРЕНЙОРА ДА ПОЧВАМЕ А ПЪРВО ОТ ТЕБ ПОСЛЕ ОТ ЗИНГАРЕВЕЧ ИДВА МОМЕНТА НЯМА МЪРДАНЕ БОЙ ЗА ВАС И ТВА И ВЪН ОТ БОТЕВ БОКЛУЦИ ДОЛНИ МРЪСНИ КАТО ПИЯВИЦИ СА СЕ ВПИЛИ В БОТЕВ КРАЯ ИДВА

    • 6
      3

      Зингата много им вярва. Трябва да изрине всички които е довел в управата. Ама и на кои българи да се облегне, като и те не стават. Едни се подмазват. Други гледат келепир.

  12. 14
    4

    Хмммммм…. А сега ,де?! На кого да вярваме???
    Генчев: Отзад сме доста рехави! Оценката ми за селекция е слаба!
    Ослан: . Треньорът е много доволен от селекцията.????!!!
    Пита се в задачата: Кой казва истината??????? Какъв театър се разиграва тук???
    Някой ще поеме ли конкретна отговорност за това което става? Явно е,че Генчев не носи никаква вина на този етап. Интересно как въпросният,Ослан, съумява да се разграничи от провалите напоследък и да докаже,че си заслужава заплатата???
    Ако някой от вас драги приятели си гледа така работата вероятно ще се реди на опашка на трудовата борса

Коментарите са затворени