Стартът на сезон 2023/2024 определено може да се нарече изненадващ, след като в първия си мач в елита новакът Крумовград удари тежък шамар на шампиона Лудогорец и го победи с резултат 3:1. Двубоят, който се игра на Спортен комплекс „Никола Щерев – Старика“ в Пловдив, ще се запомни със смелата игра на „сините“, които показаха, че не са дошли в елита само за пълнеж.

Тази вечер те поведоха чрез своя капитан – Божидар Кацаров, в шестата, а Александър Колев удвои в 17-ата минута. Доминик Янков върна едно попадение за „орлите“ в 39-ата, преди Мартин Сораков да вкара трети гол за домакините в 68-ата минута след сериозна грешка на вратаря Симон Слуга и по този начин да оформи крайния резултат.

По този начин Крумовград стартира дебютното си участие в елита с гръмка победа, докато Лудогорец за трети път в своята история допуска поражение на старта на сезона от новак, след като това се случи предз 2013-а и 2024-а година съответно срещу Любимец и Хасково. Разградчани, за които в този мач ясно си пробичаха проблемите в защита, допуснаха втора поредна загуба за новия сезон, след като преди няколко дни допуснаха поражение с 0:2 в гостуването си на косоварския Балкани в първия квалификационен кръг на Шампионската лига.

За двата отбора сега предстои съответно за Крумовград гостуване на ЦСКА в следващия кръг, докато Лудогорец ще търси обрат срещу Балкани в Разград в реванша от турнира на богатите.

Крумовград излезе със стартов състав, в който имаше само нови попълнения и нито един състезател, от тези, които извоюваха промоция за елита.

Наставникът на Лудогорец – Ивайло Петев, беше решил да заложи на изцяло нов стартов състав, в сравнение с мача срещу Балкани (0:2). На вратата беше Симон Слуга, а пред него в защитата действаха Пипа, Георги Терзиев с капитанската лента, Оливие Вердон и Иван Йорданов. Като опорни халфове бяха поставени Якуб Пьотрьовски и Педро Нареси. Рай Насименто и Доминик Янков бяха разположени по крилата, а Тодор Неделев действаше зад Спас Делев, който водеше атаката.

Лудогорец стартира добре и още във втората минута можеше да открие резултата. Иван Йорданов проби по левия фланг, влезе навътре, задържа добре топката пред наказателното поле и след това изведе хитро отляво в него Доминик Янков, който обаче стреля право във вратаря Янко Георгиев. Последва ъглов удар, от който обаче не произлезе нищо опасно за опитния страж.

Още с първаия си удар към вратата на шампионите обаче Крумовград откри резултата в шестата минута. Тук си проличаха и проблемите на “орлите” в отбрана. Серкан Юсеин центрира от първия ъглов удар за домакините около точката за дузпа, където Иван Йорданов изпусна капитана Божидар Кацаров, който засече точно с десния крак в долния десен ъгъл на Симон Слуга – 1:0.

Проблемите за шампионите продължиха и в 17-ата минута Крумовград вкара втори гол с втория си точен удар в мача. Александър Колев отигра с глава за Юсеин, който тръгна отдясно към паналтерията, след което центрира технично във вратарското поле, а там Георги Терзиев не успя да пресече, Пипа също закъсня, а Колев засече точно във вратата на Слуга за 2:0.

Лудогорец тръгна по-смело в предни позиции и три минути по-късно Пипа получи топката отдясно в наказателното поле и шутира силно в близкия ъгъл, но Георгиев внимаваше и изби в корнер. След неговото изпълнение се стигна до кратко разбъркван и блокиран изстрел на играч на гостите.

В 21-ата минута пък Тодор Неделев реши да стреля директно от пряк свободен удар на добра позиция пред наказателното поле, но ниският му удар премина покрай стената и излезе покрай лявата греда на Георгиев в аут.

Последваха спокойни минути на терена, като двата тима спряха и за глътка вода заради голямата жега.

Крумовград обаче продължи с напористата си игра и в 35-ата минута пропусна страхотен шанс за трето попадение. Пипа загуби топката на тъча от Димитър Тонев, който напредна сам на скорост отляво, влезе в наказателното поле, финтира Терзиев и стреля с десния крак, но над вратата на Слуга.

Все пак Лудогорец успя да върне едно попадение преди почивката. В 39-ата минута Педро Нареси намери Спас Делев, който с едно докосване отигра за Доминик Янков, който си взе топката, нагласи си я на десния крак и с хубав фалцов удар с десния крак пред дъгата на наказателното поле прати кълбото неспасяемо в долния ляв ъгъл на Янко Георгиев за 2:1.

До почивката гостите опитаха да стигнат до изравняването, но неуспешно. Единствената по-добра ситуация се откри в заключителните секунди на добавеното време, когато два последователни шута бяха блокирани от играчи в синьо.

За старта на втората част старши треньорът на “орлите” – Ивайло Петев, направи тройна промяна. На терена се появиха Кирил Десподов, Кайо Видал и Марсел Хайстер, които замениха Тодор Неделев, Рай Насименто и Георги Терзиев. Крумовград също извърши една смяна, като Бисер Бонев замени Клайдер Машедо.

Две минути след старта на втората част Лудогорец имаше добър шанс да изравни резултата. Марсел Хайстер беше изведе на левия фланг и центрира в наказателното поле, където Янков засече точно, но в ръцете на Георгиев. Още преди да е изтекла същата минута Спас Делев се освободи добре от Матей Шимич и реши да стреля от дистанция пред дъгата на наказателното поле, но високо над вратата.

Шампионите продължиха да атакуват и в 49-ата минута те разиграха добре с по едно докосване, а топката достигна до Кирил Десподов, който взе капитанската лента, отдясно в наказателното поле и центрира меко, а Хайстер изпревари противник и засече, но неточно над вратата с десния крак.

“Орлите” имаха хубав шанс за втори гол в 58-ата минута. Десподов свали добре с глава за Делев, който му върна топката на левия фланг, а капитанът на разградчани напредна и влезе в наказателното поле, нагласи си топката на десния крак и стреля към далечния ъгъл, но близо покрай дясната греда на Георгиев в аут.

Две минути по-късно пък Якуб Пьотрьовски отигра с глава за Кайо Видал отдясно в наказателното поле, след което бразилецът реши да стреля от малък ъгъл към близката греда, но отново стражът на домакините се намеси изби в корнер.

Вместо Лудогорец да отбележи изравнително попадение, Крумовград наниза трети гол във вратата на Симон Слуга, който направи огромна грешка. Вратарят на Лудогорец излезе извън наказателното си поле, за да изчисти една изритана топка, но вместо срещна тялото на Китан Василев и кълбото попадна на пътя на Мартин Сораков, който от границата на наказателното поле нямаше как да пропусне на празна врата – 3:1. Това бе трети точен удар за домакините.

Петнадесет минути преди края на редовното време “орлите” пропуснаха да се върнат в двубоя. Йорданов проби отдясно в наказателното поле и комбинира с Мануел Шоу, който пък предостави топката за Янков на границата на малкия пеналт и последва изстрел, спасен от Георгиев. Там Делев притича и опита да направи добавка от малък ъгъл, но от около метър и половина родният национал прати кълбото чак в тъч.

В 80-ата минута Десподов центрира от свободен удар в наказателното поле, където играч в синьо отигра с глава, а топката попадна в Делев на далечната греда, който овладя на гърди и нанесе силен удар с левия крак, но Георгиев се отчете с поредна блестяща намеса.

Минута преди края на редовното време Видал получи отдясно в наказателното поле и отигра триково с пета за Десподов, който стреля, но слабо по тревата и в ръцете на вратаря.

Във втората минута от добавеното вратарят Янко Георгиев затвърди, че заслужа приза за Играч на мача, след като са намеси решително на два пъти в рамките на секунди. Видал центрира в наказателното поле, където Делев засече отлично с глава, но вратарят изби. Последва добавка на Десподов от малък ъгъл, но отново ветеранът на вратата бе непреодолим.

В ответната атака Крумовград пропусна възможността да отбележи дори и четвърти гол. Бисер Бонев се измъкна отляво в своята половина и след това изведе сам Сораков сам срещу Слуга, но авторът на третото попадение стреля право във вратаря.

По този начин новакът в елита хвърли стартира с гръмка победа и хвърли бомбата срещу шампиона още на старта.

12 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    Какво прави ние от ЛОКОТО ?С Митко, Паскалев и Каракашев ще мачкаме…Мале, какви мъже ! Да си жив купоносителю Крушарски

  2. 1
    1

    Стиксова успех с плюенето на втория ни отбор!
    Ще се умориш, ма! Хапни нещо… Почивай в тези жеги

  3. 7
    12

    Хахах тези селяндури Крумовград влизат в А група, първи мача срещу гранда Лудогорец и го тряскат веднага.
    Ми на нашите селяндури колко години ще им трябва да бият Лудогорец. Подариха им една купа, и това беше. За 15 години, бой, бой по кривоглавите кратуни. Еййй големи сапъци и некадърници са това жълтите индианци. Като нещете от Локото, поне от Крумовград се учете, тъпи индианци.

    • 5
      5

      МАМА ТИ ДЕЙБА МРЪСНА. Няма да говориш лошо за ЛОКОТО. ПЕДЕРАСТ

    • 7
      6

      Станиславке,социопатке,обеси се някъде и си помогни.Посмешище си за всички.Истината ти казвам,плешив чикибоецо.

  4. 7
    1

    Бах, мама му, десет години се мъчим на базата, дойде новия отбор на ПИМК и им го натегли на делиорманци.
    Бах, мама му 2, и тренера на Виста, и тренера на Крумовград не ставаха за Ботев 2, с те какво резултати постигат?

  5. 8
    2

    Тошко “истината” игра ли? На лъжата краката са къси.

    • 1
      6

      JТошко ще играе утре срещу жълтурите. МАЙКА ТИ ДЕЙБА

      • 2
        1

        Кого псуваш бе късопишкова?
        Още ли не си намерила въже!?
        Жалка си
        Изпълнявай обещанието
        Много се биеше в гърдите, докажи че си мъж, сливо не поръбена…
        Затова като псуваш… Няма да споменавам майките…а бащите… Защото си женски полов орган!
        Освен ако не си лезбийка

Коментарите са затворени