Легендарният български голмайстор Мартин Камбуров даде интервю за Дарик радио и dsport преди пловдивското дерби между бившите му отбори Локомотив и Ботев. Той коментира и битката на върха в родния елит, както и слабото представяне на нападателите в България през миналия сезон.

„Като част от черно-бялата общност, се надявам Локомотив да победи. За Ботев не мога да коментирам, защото дори не съм им гледал контролите и не знам как изглеждат след подготвителния период. За Локомотив – Петър Витанов напусна, може би един футболист, който ще липсва. Локомотив запази по-голямата част от състава си и мисля, че имат предимство преди дербито в неделя“, започна Камбуров.

„Аз никога не деля футболистите на чужденци и на българи, за мен е радващо, когато българи играят повече. Георги Минчев е нападател, чийто предишен престой в Локомотив беше успешен. Ще бъде полезен и се надявам в неделя да има спортен ден, щастие и да отбележи гол“, продължи той.

„Не само български, а и чуждестранните нападатели не могат да ми направят впечатления. Миналия сезон Ивайло Чочев, дефанзивен халф, ги сложи в малкия си джоб. Общо нападателите през миналата година се представиха под нивото. Преди това аз и Клаудиу Кешеру се борихме до последно кой ще бъде голмайстор. Надявам се да ме опровергаят тази година и да има момчета, които да се борят за голмайстор. Когато един нападател вкара над 15 гола в 30 мача, това е добър атестат за неговата игра. Винаги съм казвал, че голмайсторът е консуматорът, но това е най-важното и най-скъпото, затова са най-скъпите футболисти, разбира се, че цената има значение за тези, които идват от чужбина, но пък на един млад български централен нападател може би трябва да се даде време, но в А група никой не дава време, всички искат бързи резултати, надявам се да има български момчета, които да реализират голове“, коментира бившият нападател.

„Хубаво е да има хора и от двете агитки, защото така допринася за една истинска футболна атмосфера, Локомотив със сигурност ще напълни стадиона, но когато има и от другата страна, става по-интересно. Така е по-добре, защото при това изграждане на стадиона е рисково да има публика и от двата отбора. Мисля, че това, че Локомотив съхрани отбора си, ще бъде предимство за Локомотив и ще се справят по-добре с адаптацията в този мач и това ще помогне за крайния успех“, допълни Камбуров.

„ЦСКА прави сериозна селекция, ЦСКА 1948 също, но за мен титлата ще се реши между ЦСКА и Лудогорец, но като цяло, ако ЦСКА вдигнат нивото с Асприля и другия чуждестранен нападател, показват добри амбиции, Лудогорец не виждам да има голяма надежда за подобрение на играта им, така че ЦСКА ще има реални шансове да се бори. ЦСКА 1948, Черно море и Локомотив Пловдив ще се борят за топ 3“, завърши Мартин Камбуров.

8 КОМЕНТАРИ

  1. Камбур,
    Едва ли някой на Лаута те брои за част от тази общност.

  2. 9
    1

    Ученикът на Зулума по интриги и мръсотии Камбуров, който псуваше нас феновете и показваше среден пръст е нежелан на Лаута от 99.99% от същите тези фенове!!!

  3. 7
    2

    Част от общество на което показа среден пръст.Стига пози.

  4. 8
    2

    Така е свиленградски! Няма черни и бели, няма стари и млади! Има мъже, има и предатели! Важното е, че парите не миришат!

  5. 13
    2

    А като сочеше среден пръст на агитката на ЛОКОТО? ПРЕДАТЕЛ… Да си жив купоносителю Крушарски.

Коментарите са затворени