Старши треньорът на Ботев Пловдив Станислав Генчев даде обширно интервю за “Домът на футбола” по DIEMA SPORT. Наставникът на “канарчетата” говори за селекцията на тима, подготовката и предстоящите мачове с Локомотив Пловдив и Левски на старта на efbet Лига.

„Изключително доволен съм от начина, по който футболистите работиха. За съжаление започнахме с много малка бройка и други се присъединяваха в движение. Харесва ми как отборът напредва. Има още някои детайли. Включително селекцията, защото все още се нуждаем от подсилване в определени линии“, започна Генчев.

„Имахме двама футболисти, които ги брояхме за сигурни и те в последния момент отказаха да дойдат. Утре ще се присъедини нов футболист към нас, утре ще е в Пловдив. Това е добре, но се нуждаем от още трима. Задължително трябва да играем с двама централни и четирима в линията на защитата. Действаме с голяма енергия да намерим правилните хора. Както казах има нов футболист, който е точно защитник и ще се присъедини утре към нас“, разкри треньорът.

„Имахме разговори с директора на школата, моите желания са всички групи да играят, както и първият отбор. По-лесно може да се интегрира млад футболист, за да е свикнал с изискванията и начина на игра“

„Изключително доволен съм с начина, по който всички футболисти работят. В последните четири контроли не сме допускали гол. Всички трябва да играем като отбор. Ние не ги делим само на защитници и нападатели“, сподели още той.

„Не е приятно когато времето е малко. Ние сме нов треньорски щаб и налагаме нов стил на игра, а за всяко нещо е нужно време. Аз съм доволен от напредъка на футболистите. Това което правим като анализ на контролите е, че футболистите показват все по-добра игра”, допълни Станислав Генчев.

След това треньорът на Ботев коментира и предстоящото пловдивско дерби срещу Локомотив.

„Аз съм доволен от програмата, така или иначе трябва да играем с всеки един противник. Оправдания нямаме. Аз казах на футболистите още от първия ден, че аз вярвам във възможностите им. Аз притеснения нямам. Със сигурност психологията играе голяма роля в дерби мачовете, там никога няма фаворит. Който излезе по-добре подготвен, той ще излезе и краен победител. Голяма загуба е, нашата публика е 12-ия играч, ще ни липсват страшно много. Нека първо мислим за Локо Пловдив. От една страна Локо запази футболистите си и стила си на игра, нямат много нови футболисти, но винаги може да има някакъв тактически прийом. Не вярвам, че ще има кой знае какви изненади в стартовите състави. В такъв мач футболистите не само 3 точки, а могат да спечелят уважението на хората. Това дерби се следи от цяла България“

Станислав Генчев си постави цел “канарчетата” да се класират за европейските турнири през следващата кампания.

„Конкретна цел нямам, но моята лична амбиция отборът е да играе в европейските турнири догодина. Всички ще бъдем изключително щастливи, ако шампионската титла пристигне в Пловдив и е в нашата витрина“, завърши треньорът на Ботев.

21 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    6

    Тоя напълно е изтрещял. Те едва се спасиха от изпадане а за европейски турнири говори. Изглежда жегите са му подействали.

    • 2
      3

      Тъп си като гъз, ама искаш всички да го разберем, не само близките ти да го знаят!

  2. РАМАДАН СТУЛЮПИНЕЦА ......с клоакомотиф ф серсету:)
    1
    1

    НИ ГУ СЛУШАЙТИ ФЕЙЗУЛАТА ПУД МЕНЯ!!!! СИЧКУТУ АПАП НА КАЗАНИТИ И МОШТНУ БАКЪР И АЛЮМИН!!! СИЧКУТУ СИЛ ТАМ ЗА ДА ДУКАРЪМИ ХРАБРИТЕ АНАДОЛСКИ АБИТА ЗЕКИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА Ф РОДНУТУ ГНЕЗДО, В СТУЛЮПИНСКИА КЛОАКОМОТИФФФ!!! ПУФ ПАФ!:))))))))))))))))))

  3. 4
    5

    КЪНАРЙЕ БРАТЯ ДЖЕНДАРЙЕ ДА СЪ СЪБИРЕМ СИЧКУТУ ДЖЕЛАТИ В МААЛАТА ДАЯДЕМ И ДА ПЙЙМ ЩОТ БУФИРИТИ ПАГ ЖЪ НЪ ИБЪТ АЙЙЙ КЪНАРЕЕ

      • 3
        3

        Така е да Ботев са цигани това техния форум и то гръцки цигани

  4. 10
    2

    Отбора не е комплектован още,заради ранното начало на първенството,но в хода му с новите,които ще дойдат,смятам че от мач на мач ще ставаме все по добри.Оптимист съм за този сезон с тези треньори.Играта няма нищо общо с мъката и кошмара от миналия.

  5. МЮМЮН РЕЗАКУФ УТ СТУЛЮПИНУУ, .....с клоакумутиф ф серсету:))
    7
    2

    ОРХАНЕ ПУД МЕНЯ, ТИ ДЪ НИ СИ УТ ШЕКЕРЯ, ЧИ СЕ РУСНАЦИ СА ТИ Ф УСТАТА? МАЙ ИСКЪШ ВИЙ ДЪ ЗЕМИТИ АНАДОЛСКИТИ КОЛУСИ ЗЕКИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА, А НИЙ РОМИТИ УТ КЛОАКУМУТИФ ДА ДЪРЖИМ ШУШЛЯКА???? НИ СТАА!!! ЗЕКИТУ И ЛИВЕНТА СА НАШИ АПАПИ, БРАТЧЕДИ И СА СИ САМУ ЗА НАС, СТУЛЮПИНСКИТИ КЛОАКУМУТИФЦИ!!! ПУФ ПАФ!:))))))))

  6. 4
    7

    ХАХА ПОРЕДНАТА МАРИОНЕТКА НА РУСКИТЕ БОКЛУЦИ ХАХА

    • 6
      2

      И 4 минути не издържа стикса.Посмешище,друг социален живот нямаш ли.Социопат мутираш с различни никове,дори ботевистки,но злобата и простотията те издава.

      • ЮСУФФ УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))
        7
        1

        ТОА НИ Е СТИКСА, ТОА Е ОРХАН УТ ШИКЕРЯ, МЛОГУ НАШ КЮПЕК!!! ……….С КЛОАКУМУТИФ Ф СЕРСЕТУ Е ДО ГРОП!:))))))))))))) ПУФ ПАФ!:)

  7. 2
    8

    Тая година сте на бараж за изпадане само с негри не става

    • 6
      1

      Тъп си като гъз, ама искаш всички да го разберем, не само близките ти да го знаят!

      • 3
        4

        Не съм обидил никого явно не виждаш че няма селекция и руснака пере пари както и с Томаш и глупавото ни ръководство за гледайте реално

        • 2
          1

          Обеси се тъпако.Все едно пишеш и само в темите за Ботев.Гнида ,която никога няма да стане въшка.Мизерник.

          • 1
            5

            Вие не сте Ботев вие сте Металик Сопот разбра ли путко жълта

  8. ЮСУФФ УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиффф ф серсету!:)))
    5
    1

    МЮМЮНЕ ПУД МЕНЯ, КВО ТИ ПУКА ЗА ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ??? ГЛЕДЪЙ ПРИ НАС Ф КЛОАКУМУТИФ КВО СТАА!!!! ЗЕФМИ ДВАМА АДЖАСАНЦИ, КУЛИАН И ПЕТЕР!! ША СТАВА ШАМПОАН НА НЕГУ!!! ПУФ ПАФ:))))

  9. 3
    12

    Генчев,ти слънчаса ли ве? Кви ги дрънкаш,европи-титли? Ти си си заминал до октомври месец! Всички вън ще го чуеш още в неделя! И плейна не мое да те спаси. Не че следващия ще е по-стока от теб,де!

      • 1
        1

        Ти пък се научи да пишеш,селянино потен,вмирисан,с дъх на чесън и умрели стрямалийски мисири!!!

  10. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги.
    7
    1

    Първо трябва добра селекция,после цели.Игра на макс,себераздаване на 100 процента за 90 + минути.

Коментарите са затворени