Ръководствата на Локомотив и Ботев се срещнаха с полицията относно предстоящото градско дерби на “Лаута“, на старта на сезона. Битката за Пловдив е на 16 юли (неделя) от 18:30 часа.

Двата клуба обаче не стигнаха до разбирателство по най-важния въпрос – за феновете. Очаква се да има нова среща и до края на седмицата, или най-късно в началото на следващата, където да се вземе окончателното решение.

Вариант номер едно, който е бил обсъждан е дербитата от редовния сезон да са без гостуващи агитки, както сега на “Лаута“, така и в 16-ия кръг на стадион “Христо Ботев“. Нещо, с което от Ботев Пловдив не са били съгласни. Те са заявили, категорично, че искат да разчита на подкрепа от своите фенове от трибуните.

От полицията пък са заявили на срещата, че ще окажат нужното съсдействие и са оставили всичко в ръцете на клубовете, които трябва да се разберат по между си, твърди “Тема спорт”. Според запознати, очаква се Ботев и Локо да постигнат съгласуваност по въпроса и следващата неделя (16 юли) на “Лаута“ да има 150-200 “жълто-черни” привърженици на централаната трибуна.

Едва, след като има някакво решение, ръководството на черно-белите ще прибегне към определяне на цените на талоните и тяхното пускане.

12 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    2

    Защо им се дава лиценз за този кенеф, щом не може да приема гостуващи?

    • Точно ти ли бе,помак вмирисан,ще зададеш подобен въпрос!
      Сума ти сезони,като играхте на база,която не отговаря на нито един стандарт,да не говорим за лиценз.
      Натискай си разпрания гъз и не се прави на хитър!

      • Ей педал, миризливият стадион на мангалите не може да стъпе на базата! Тъпи селяни! Ще ви шибаме!

  2. 4
    1

    Като искат фенове да ни предоставят за месец Ноември целият капацитет на гостуващият сектор на тяхният комонистически стадион!

    • 6
      5

      Абе мама ти дейба мангалска . Кюстендилски Просяк жалък.
      И ще напълните ли сектора ? Катунар

    • 4
      3

      И да не искаме, ще трябва да ви дадем 1800 билета на 15-20 лева, защото такава е наредбата на БФС. Остава по-трудното – да ги изкупите, защото ако върнете билети, няма да имате причина да твърдите, че сте истински майни… ще сте просто едно малцинство в града.

      • 2
        2

        Защо да “трябва”!? Да, в Коматево беше изключително неудобно за гостуващи фенове! И, аз лично се радвам, че тази “сага” приключи. Но, как да си обясним, че ръководството на преименувания кюстендилски тим, държеше на “реципрочност” и на ответните мачове не ни даваше 10% от своя капацитет, а толкова билети, колкото “Ботев” им даваше в Коматево. Колкото ботевисти, другата седмица ще имат право на билет за Лаута, толкова билета трябва да има за гостите при ответния мач. Нито билет повече!

  3. 8
    3

    Браво на ръководството на Ботев. Очакваме 300 билета, което е 10% от капацитета.

    • 3
      1

      В момента стадиона знаеш ли за колко човека е като искаш 10% глупак хахаха дайте им 10% като искат на тези глупаци

      • Лаутаро само оБесика е 2800 места, централната сигурно и тя е 1000. Колкото са 10 процента, толкова…

  4. 20
    2

    Трябва двата клуба да изпратят декларация с това желание за размяна на домакинство!
    И да се смени часа на срещата в 18:00 е 40 градуса…
    Спокойно мачът може да се проведе на стадион Ботев.
    А ноември да бъде на Лаута с нова трибуна и да стане празник за града

  5. 26
    2

    А защо не се разменят домакинствата, сега да е на Христо Ботев, а есента на Лаута, така и в двата случая ще има гостуващи фенове. Нали уж играта е за феновете? Или пак от полицията искат да минат тънко и да нямат работа?

Коментарите са затворени