Халфът на Ботев Пд и любимец на феновете – Лъчезар Балтанов, сподели очакванията си за предстоящия сезон в efbet Лига пред “Мач Телеграф”. Той коментира още подготовката на тима, както и работата с новия треньор Станислав Генчев.
– Лъчо, как върви подготовката за новия сезон? 
– Всичко е нормално, подготовката върви добре. Направихме хубав лагер в Добринище. Имахме прекрасни условия и свършихме добра работа. Сега продължаваме в Пловдив с втората част от подготовката и чакаме старта на сезона. Надяваме се да сме успели да надградим. Трябва още работа и с още тренировки и усилия от наша страна мисля, че ще вдигнем нивото си. Дано да се представим по-добре през тази кампания.
– Станислав Генчев ще разчита ли на теб в титулярния състав през новия сезон? 
– Аз съм футболист на Ботев Пд. Подписах договор за още една година и с каквото мога, ще помагам на отбора. Те знаят, че винаги могат да разчитат на мен. Аз ще си изпълнявам задълженията като футболист.
– Онзи ден стана много хубав мач срещу Арис. Превърна се в истински празник на трибуните. Какъв ти е коментара за приятелската среща в чест на Тоско Бозаджийски?
– Условията и атмосферата на нашия стадион-бижу бяха много добри. Беше като един европейски мач. Получи се хубав двубой. Феновете и на двата отбора бяха на много високо ниво. Всичко бе в памет на Тоско. Стана един истински празник. Двата отбора се опитахме да играем открит футбол и имаше доста атаки. От такива срещи може да вадим само позитиви. Естествено имаше и грешки, които треньорите ще анализират с нас.

 

– Какви са очакванията ти за новия сезон? Ще се представите ли по-добре от предходния?
– Силно се надявам! От това, което виждам като отношения и работа в тренировките и контролите мисля, че ще подобрим резултатите. Има какво да се подобрява, но се надявам до началото на сезона всичко да бъде изчистено и грешките да бъдат сведени до минимум.
– В първите два кръга Ботев Пд играе дербита с Локо Пд и Левски. Какво очакваш от тези срещи?
– Няма по-хубаво от това да победиш в две поредни дербита. Би довело до по-високо самочувствие за следващите срещи през сезона. Това са много хубави мачове и дано да изпитаме щастие след последния съдийски сигнал. Ще зарадваме по този начин нашите фенове, а и ние ще сме удовлетворени от свършената работа. Трябва това, което работим да го приложим в срещите, за да стигаме до трите точки в мачовете. Феновете ни го заслужават след всичко това, което правят за нас.
– Поставиха ли пред вас конкретни цели за предстоящия сезон?
– Все още не сме говорили на тази тема. Има още време. Трябва да се окомплектова състава. Ботев заслужава добро представяне. Особено сега, с този нов стадион и цялата организация в клуба, съм на мнение, че мястото на тима е доста напред в класирането. Ще дадем всичко от себе си през тази година да зарадваме нашите неповторими фенове, защото го заслужават. Искаме да изпитаме всички заедно много прекрасни емоции след много победи и хубави игри.
– Тази година е доста кратко времето за подготовката. Това променя ли процеса по някакъв начин?
– Не е приятно, когато почивката е толкова кратка. На 6 юни приключихме, а след седмица се събрахме за началото на подготовката. Много рано започва първенството. Такава е програмата и ние трябва да се съобразим с това. Да, може би трябва повече време за подготовката, но сме длъжни да се съобразим и да сме готови за първите срещи. Трябва да излезем в мачовете и да дадем всичко от себе си.
– Тази кратка подготовка опасяваш ли се, че  може да доведе до контузии в даден момент през сезона?
– Дано да няма травми. Никой не е застрахован, но за момента всичко е наред. Сезонът не е къс. До Нова година има около 20 мача за първенството и освен това има и за Купата на България. Надявам се всеки да е здрав, защото всеки може да помогне на тима.
– Как приемате новите попълнения?
– С Дани Кайзер се познаваме от доста време. Другите момчета мисля, че бързо ще свикнат. Надявам се да паснат в колектива и да разгърнат потенциала, който имат. На Янис Карабельов всички знаем качествата му. Игра и в Унгария две години и за него това е голям плюс.
– Какви са ти впечатленията от новия треньор Станислав Генчев?
– Впечатленията ми от него са много добри. Той показа в другите клубове, с които е работил, че отборите му играят атрактивен футбол. Генчев се опитва да предаде идеите си на нас играчите. Той е голям професионалист и се радвам, че мога да работя с него.
– Работил си с много специалисти – и по-възрастни, и по-млади. По-добре ли се работи с по-неопитните треньори? 
– Различно е. Всеки има различни виждания, различен характер и това е напълно нормално. Ние футболистите сме длъжни да се съобразяваме с тяхната философия.
– Как е колективът в отбора след тежкия сезон, който изпратихте?
– Колективът е на добро ниво. Повечето момчета останаха от миналата година и се познаваме добре. Надявам се миналия сезон да бъде забравен възможно най-бързо, защото наистина беше тежък. Сега трябва да излезем като колектив и да побеждаваме. Трябва да излизаме горди със смелост и да се надиграваме с всеки един противник. Аз така съм възпитан. Винаги играя за победа!
– Няма как да не те попитам за миналия сезон и лошите резултати?
– На Ботев Пд определено не му отива това място, на което завърши. Много от мачовете загубихме, но ни липсваше и късметът в някои от тях. Не искам да се връщам назад във времето. Гледам напред. Трябва да направим така, че да не си спомняме за това, което е минало. Надявам се всеки да си е взел поуките, да е натрупал опит от тези мачове и да го приложи сега. Дано има едно по-добро бъдеще занапред. Трябва през новия сезон да радваме нашите привърженици.
– Какво би им казал на тях?
– Те са невероятни. Нека продължават да подкрепят Ботев Пловдив, както до този момент. Да, имало е негативни моменти, но трябва да знаят, че ние ще дадем всичко от себе си през настоящата кампания да бъдат щастливи и радостни от играта ни и резултатите. Искам, когато си тръгват от стадион „Христо Ботев“ или от някой друг, когато гостуваме да са с усмивки на лицето и да коментират колко добре е играл отбор и колко силно се е представил. Надявам се и през настоящата кампания на тяхната безрезервна подкрепа.

7 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    ВИЖ СЯ:….КОЛКО Е ПРОСТО! АКО ТИ ИМАШ ФИРМА КОЯТО ПРОИЗВЕЖДА ИГЛИ. ХОРАТА ХАРЕСВАТ ТВОИТЕ ИГЛИ И ГИ КУПУВАТ. АКО ТИ ЗАПОЧНЕШ ДА ПРОИЗВЕЖДАШ НЕКАЧЕСТВЕНИ ИГЛИ, ХОРАТА НЕ КУПУВАТ. ТЕЗИ КОИТО СА БИЛИ ДОВОЛНИ ОТ ТЕБ ИДВАТ И ТИ КАЗВАТ, ПРИЯТЕЛЮ ПОДОБРИ КАЧЕСТВОТО ЗАЩОТО ЩЕ ФАЛИРАШ! АКО ТИ НЕ ГИ ПОСЛУШАШ ИЛИ ПРОДЪЛЖИШ ДА ВАДИШ НА ПАЗАРА НЕКАЧЕСТВЕНА СТОКА, ФАЛИРАШ! КУПУВАЧИТЕ НЕ МОГАТ ДА ТИ ПОМОГНАТ МНОГО! КУПУВАЧИТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ТИ ПОДПАЛЯТ ФАБРИКАТА ЗАЩОТО НЕ Е ТЯХНА! МОГАТ АКО СИЛНО ЖЕЛАЯТ ДА ИЗВАДЯТ ПАРИ И ДА КАЖАТ: ДАВАМЕ ТИЯ ПАРИ ДА ЗАКУПИШ 3-4 МАШИНИ ОТ ЕДИ КОЙ СИ!……….ИЛИ ДА НАМЕРЯТ НЯКОЙ, КОИТО ДА ЗАКУПИ ФАБРИКАТА ТИ И ДА ЗАПОЧНЕ ДА ПРОИЗВЕЖДА СУПЕР ИГЛИ!!!………………….АКО НЯМАТ СРЕДСТВА, ТРЯБВА ДА СЕ ПРИМИРЯТ И ДА ПРОКЛИНАТ КОГАТО СА СКАЧАЛИ ПО ПЛОЩАДИТЕ И СА ДОКАРАЛИ ТАКЪВ ЖИВОТ ПРИ КОЙТО ВСИЧКО Е ПАРИ!!!

  2. 3
    3

    Виж ся`: 1.”ПУБЛИКАТА ПОДКРЕПЯ ЛЮБИМИЯТ СИ ОТБОР”
    Само,че публиката плаща пари! А понякога я призовават и дава пари и да участва с труд и други инициативи и просто няма как да не се интересува от всичко случващо се около отбора.
    2. Щом играчите ” ИГРАЧИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА КОМЕНТИРАТ” защо тогава ги търсят за интервюта??
    3. Щом ” ИГРАЧИТЕ ТРЯБВА ДА ИГРАЯТ” защо тогава те не играят???
    Значи ходете викайте /подкрепяйте/ ама САКЪН не се интересувайте! Вашата работа е да плащате и да подкрепяте… А срама за кого е??? За тези които взимат добри заплати и не се влагат защото изобщо не им пука дали падат? Или за феновете които са платили да изтърпят унижението да гледат как отборът им губи???
    4. Истината винаги ли трябва да е маскирана с общи приказки,клишета и шаблони за да е пълно унижението?! Скоро пак имаше един подобен пасквил :
    “Уважаеми Ботевисти,
    През тази седмица част от УС на Сдружение ПФК Ботев проведе среща с мажоритарния акционер г-н Антон Зингаревич, на която присъства и членът на Съвета на директорите г-н Александър Ослан.
    Срещата премина конструктивно в дух на взаимно уважение и разбирателство. На нея бяха обсъдени няколко финансови и правни теми от взаимен интерес и бяха постигнати принципни договорености за тяхното решаване. УС на Сдружение ПФК Ботев изразява очакванията си, че те ще бъдат изпълнени в кратки срокове. Спортно-технически въпроси и темата за завършване строителството на стадиона не са обсъждани.
    Сдружение ПФК Ботев ще продължи да бъде коректен партньор на мажоритарния собственик в интерес на любимия ни клуб.”
    Как ви звучи всичко това??? На мен ме звучи като абсолютна подигравка!

    • 5
      1

      Братле, разбира се, че си прав да изискваш. Но не и в изминалия сезон. Причината: още наесен отпаднахме от всичко, без шанс за Европа, и Зингаревич логично даде всички добри под наем. Нямахме стадион, публика… Сега плюй, ако не играем добре, но аз мисля, че ще сме поне в тройката.

      • Братко,не плюя! Не съм хейтър и не съм мразещ. Пиша това защото ми е криво и ме боли. Нямам нищо против ти да си правият! Нямам защото искам отбора да се вдигне и да започне да печели! Но да печели не само в домакинските си мачове,а и в повечето си гостувания. А ако сме в тройката с удоволствие бих те почерпил! Омръзна ми вече буферите да ни се подиграват. Затова пиша по-остро с надеждата,че който трябва ще го прочете и това ще катализира нещата за да се случат редица промени които ще тласнат нещата към нещо по-добро.
        С приятелство.

  3. Ссылка на darknet форумы с разными покупками и широким каталогом, где сможете найти необходимые возможности вход к покупке goods blacksprut зеркало

  4. 2
    2

    Общо взето само шаблони и клишета…. Това са отговорите на Балтанов в интервюто
    В него той плахо и сякаш срамежливо отговаря на въпроса за миналия шампионат който дори най-меко казано беше ужасен! Всичко останало са фрази от типа: “А,бе трябва да се каже нещо на хората. То да го кажа ама така им да го кажа та хем нищо да не стане ясно хем пък и да не взема да обидя някой”Аз очаквах доста повече откровеност от Балтанов. Всъщност това което той ни спести и не отговори, ние феновете си го знаем, при това мн.-добре! Само,че ако играчите се надяват на подкрепа през новия сезон не бива да спестяват част от истината!!!

    • 2
      1

      ПУБЛИКАТА ПОДКРЕПЯ ЛЮБИМИЯТ СИ ОТБОР И НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ ДАДЕН ФУТБОЛИСТ ИМА ДАР СЛОВО. ИГРАЧИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА КОМЕНТИРАТ!! ИГРАЧИТЕ ТРЯБВА ДА ИГРАЯТ!!!

Коментарите са затворени