Марица загуби от Левски с 3:1 в контролна среща, която се игра във вторник преди обяд на стадиона в град Правец. “Жълто-сините” изиграха доста добър мач, бяха равностоен противник в голяма част от игровото време и оставиха много добри впечатления с играта си. През втората част в игра влязоха и юношите на клуба, които също се представиха на ниво.
 
На титулярния вратар Илия Николов бе дадена почивка и той не взе участие в мача. Участие не взе и Теодор Фърков, който въпреки желанието на треньорския щаб и предложените му условия, предпочете да натрупа още опит в Трета лига, подсилвайки тима на Гигант (Съединение), като преотстъпен.
 
Срещата започна равностойно, като играчите на Левски отправиха няколко неточни удара до 15-та минута. В 16-ата Веселин Марчев стреля от пряк свободен удар, но право в стената. Отново той, след добра комбинация със съотборник, нахлу в наказателното поле на Левски, но след съприкосновение изгуби равновесие и до удар не се стигна. В 18-та минута пак Марчев получи пас от Станислав Маламов в наказателното поле на “сините” и от близка дистанция стреля, но топката срещна гърба на Георги Трифонов и излезе в аут. Удари на Илиян Стефанов и Кристиян Йовов преминаха покрай вратата на Марица, пазена от Петър Начев.
В 42-ата минута Марица поведе в резултата. Георги Трифонов проби отдясно и намери с пас по земята Станислав Маламов, който отблизо реализира. Само минута след това Асен Чандъров възстанови равенството, но при гола останаха сериозни съмнения за неотсъдена засада. След центриране Илиян Стефанов отклони с глава, топката стигна до Чандъров, който успя да протегне крак и вкара. В добавеното време на първата част Патрик-Габриел Галчев стреля от дистанция, но изстрелът му бе отразен от Петър Начев.
 
И в двата отбора бяха направени доста промени на и по време на полувремето. За Марица в игра постепенно влязоха всички играчи, които фигурираха в тимовия лист.
 
След центриране на Ивелин Попов Илиян Стефанов с глава прати топката в долния десен ъгъл за 2:1 в 47-та минута. Само две минути след това Веселин Марчев засече центриране в наказателното поле на Левски, топката сякаш премина голлинията след което бе избита в гредата и излезе. Гол не бе зачетен и резултатът се запази. Удар на Рикардиньо бе отразен от Петър Начев, който се намеси отлично и изби. Милен Танчев можеше да отбележи за Марица, след като прехвърли вратаря с удар от сериозна дистанция, но топката се отби в гредата. В 79-та минута Рикардиньо намери с глава Роналдо, който вкара за 3:1 с мощен удар. До края на мача влезлият в игра на вратата на Марица Виктор Петков на два пъти се намесваше решително.
 
С изиграването на тази контрола лагерът на Марица приключва и тимът се завръща в Пловдив. Последната проверка за водения от Николай Димитров отбор е срещу Локомотив (Пловдив). Двубоят е на 7 юли на стадиона в парк Лаута.

Левски: 99. Иван Андонов, 5. Келиан ван дер Каап, 50. Кристиан Димитров, 6. Цунами, 22. Патрик-Габриел Галчев, 77. Дейвид Михалев, 20. Асен Чандъров, 16. Преслав Бачев, 10. Ивелин Попов, 21. Кристиян Йовов, 14. Илиян Стефанов

Резерви: 3. Николай Михайлов, 1. Пламен Андреев, 2. Жереми Петрис, 7. Роналдо, 8. Андриан Краев, 9. Рикардиньо, 11. Джавад Ел Джемили, 15. Александър Божилов, 17. Уелтон, 23. Ноа Сонко Сундберг, 27. Асен Митков, 33 . Хосе Кордоба, 71. Антоан Стоянов, 88 . Марин Петков

Марица: 33.Петър Начев, 4.Мирослав Пушкаров, 9.Мартин Газиев, 5.Димитър Аврамов, 23.Соломон Джеймс, 24.Ифеани Дейвид, 15.Христиан Димитров, 8.Георги Трифонов, 21.Станислав Маламов, 17.Валери Домовчийски – капитан, 10.Веселин Марчев

Резерви: 26.Виктор Петков, 20.Йордан Пейчинов, 29.Атанас Ташолов, 3.Христо Цветков, 90.Петър Атанасов, 77.Стефан Попов, 13.Милен Танчев, 11.Олджай Алиев, 30.Наско Христев, 19.Ангел Пеев, 7.Сали Садъков