Стадион “Христо Ботев” в Пловдив скоро ще може да кандидатства за домакин на мача за Суперкупата на Европа. За целта под тепетата трябва да изпълнят предписанията, дадени наскоро от УЕФА. Припомняме, че по-рано през този месец на “Колежа” пристигна комисия от Нион, която инспектира новото съоръжение. За да получат четвърта категория от УЕФА, пловдивчани ще трябва да разширят залата за пресконференции, да оградят със стъклен парапет VIP зоната, да обособят още места за журналисти и т.н. От значение е и цялостното завършване на козирката, както и осветлението към нея.

Когато всички тези неща бъдат изпълнени, Българският футболен съюз ще може да предложи “Колежа” пред УЕФА за домакин на двубоя за Суперкупата на Европа. На 16 август т.г. Манчестър Сити и Севиля ще решат спора за трофея на стадион “Караискакис” в Пирея.

Вчера от европейската централа обявиха домакините на финалите в евротурнирите през следващите две години – Лондон и Мюнхен в Шампионската лига, Дъблин и Билбао в Лига Европа, Атина и Вроцлав в Лигата на конференциите. Засега няма информация къде ще се играе за Суперкупата на Европа през 2024 и 2025 г.

Така при качествено изпълнение на наставленията от УЕФА, домът на Ботев (Пловдив) може да получи шанса да стане първият български стадион, приел подобен престижен мач. Голяма е вероятността от есента националният отбор на България да започне да домакинства именно на съоръжението на “канарчетата”, след като в последно време го правеше на “Хювефарма Арена” в Разград.

8 КОМЕНТАРИ

  1. МЮМЮН РЕЗАКУФ УТ СТУЛЮПИНУУ, .....с клоакумутиф ф серсету:))
    2
    1

    УПШТИНАТА ДА ПУМИСЛИ И ЗА НАШИА КАШОН!!!!……….НАПРАУ СВИТОВНУ ША ПРОВЕЖДЪМИ НА НЕГУ!!:))))))))))))))))) ПУФ ПАФ!:))))))))))

    • 4
      6

      В Стряма зад дувара на Стоян канара ва да гоейба.

  2. 4
    7

    Комплексирани палячовци

  3. 11
    2

    Неградска е мастията, която те е изсрала на къра в Лайнута, мама ти дейба циганска!

  4. 6
    10

    Алоооо,авторчето,стадиона не е на НЕГРАДСКИТЕ,а на община Пловдив, така че,моля не подвеждай четящите!!!!

Коментарите са затворени