Бившият полузащитник на Славия Янис Карабельов се връща в българското първенство и ще подпише с отбора на Ботев (Пловдив). Договорът между халфа и “жълто-черните” ще бъде официално подписан утре, когато ще стане и представянето пред медиите, съобщава БТА.

27-годишният централен полузащитник идва в efbet Лига след два сезона в унгарското първенство за отбора на Кишварда, където записа 59 мача и вкара три гола. Преди това е носил екипите на родния си Славия, с който има 138 мача и 9 попадения, както и за шест месеца е бил под наем в Царско село. Карабельов има 12 мача за националния отбор на България, за последно беше извикан от селекционера Младен Кърстаич за европейските квалификации с Черна гора и Унгария през март.

През това лято софиянецът е имал предложение и от кипърския Неа Саламина, което обаче отказва, тъй като офертата на Ботев (Пловдив) е с по-добра финансова част. Карабельов ще бъде и първото ново лятно попълнение за Ботев (Пловдив) и първи играч, пожелан и привлечен лично от новия треньор на тима Станислав Генчев.

5 КОМЕНТАРИ

  1. Ей не си бягате от вярата,ей! Щом си е помак,идеално ще си паснете!!!! Викам да вземете едно българче,вече а!

  2. 6
    3

    Аз кога ще си изпълня обещанието?НАЛИ СЪМ ЛОКОМОТИВЕЦ В ЧЕРВАТА?

Коментарите са затворени