Вратарят на Локомотив Пловдив Илко Пиргов слага край на своята кариера като футболист. Стражът ще продължи да работи в клуба, като ще бъде координатор между първия отбор и детско-юношеската школа на “черно-белите”. Освен това той ще отговаря за методиката и развитието на вратарските кадри в академията, похвалиха се от “Лаута”.

Илко Пиргов акостира в Локомотив (Пловдив) на 01.06.2016 година, а останалото е история!

Оттогава той записа точно 99 мача с екипа на “черно-белите” във всички турнири. Стражът остана лоялен на “черно-бялата” идея през целия този период и бе неизменна част от едни от най-незабравимите успехи на клуба в последните няколко години!

От Велико Търново, през София, та чак до Ухерске Храдище в Чехия – изявите на Илко Пиргов ще бъдат помнени винаги, като ще носят топлина в сърцата на локомотивците и тъга в очите на противника!

През кариерата си Илко Пиргов е играл също за Пирин (Благоевград), ЦСКА (София), Черно море, Литекс, Отопени и Берое. Но веднъж докоснеш ли се до “черно-бялата” магия, няма връщане назад!

Вратарят ще остане завинаги с легендарен статут в Локомотив (Пловдив)! Освен с изявите си на терена, Илко Пиргов постоянно демонстрираше (и ще продължава да демонстрира) и социална отговорност към хора със специални потребности и хора в затруднено положение!

Легенда с главно “Л” и човек с главно “Ч”!

“Имаш Илко, имаш всичко!”

Завинаги ще бъдеш един от нас!

Благодарим ти за незабравимите мигове на терена, легендо, написаха по този повод от ПФК Локомотив

11 КОМЕНТАРИ

 1. 1
  1

  Поредният послушник на заплата.Крушарски спри се.Тоя,вратари ще гледа.Залагай на професионалисти.

 2. 4
  3

  Ха ха цигани.Моряк цинге

 3. ЮСУФФ УТ СТУЛЮПИНУУ С клоакомотиф ф серсету!:)))
  4
  3

  ЕВЪЛЛАРКЪТА!!!:))) ПУФ ПАФ!:)))

  • 1
   1

   Защо не застаниш срещу пуф паф ,а кривоглав ,жълт мангал?

   • ПЪРВУ ИСКАРЪЙ ПАРОВОЗА ОТ БЛАТУТУ И ПОСЛИ ША СА НАКАЧОРИМ ВРЪЗ НЕГУ КЪТ Ф БАНГЛУДЕШ….😉😃😂😂😂

Коментарите са затворени