Локомотив Пловдив ще играе с екипировка Joma през следващия сезон. Това стана ясно още в началото на пресконференцията на Лаута. На брифинга не присъства Христо Крушарски, което пък бе анонсирано вчера в официалната фейсбук страница на Локомотив. Адам Сотков пък отговори на няколко въпроси на журналисти и след като се снима с новата фланелка, напусна пресконференцията преди нейния край.

Павел Колев: Локомотив Пловдив заслужава най-доброто. “Друго е когато влезеш в кухнята. Сигурен съм, че има неща, с които не съм наясно. Ще ми трябва малко време да се запозная със спецификата на Локомотив. Не бягам обаче от отговорност. Мога да поема ангажимент за абсолютна публичност – това, което знам аз, ще го знае и публиката на Локомотив. Ще се опитаме клубът да работи по-максимално прозрачен начин и да изпълни основните си цели. Тук съм по покана на г-н Сотков и с одобрението на г-н Крушарски, ще се опитам да защитя максимално интересите на клуба, да развием това, което е постигнато – то не е малко. Видях отвън, че купи усилен труд, сърцето на футболната икономика се изгражда в момента. Завърши ли се, за Локомотив ще настъпят много по-добри времена”, каза Павел Колев в Пловдив.

“Лесно е да се променя, когато нямаш представа къде си. Не се прави така според мен. Първо искам да се запозная с хората, след което трябва да чета доста, да се запозная в максимално кратък срок с документацията. Не съм се запознал още с никого от персонала, не съм си стиснал ръката с никого. След като се запозная с всички и изкоментирам какви очаквания имам аз, ще видим дали имаме общо бъдеще. Ще имаме нови хора в екипа най-вероятно. Идеята е администрацията да работи бързо.

Трябва да се погрижим клубът да започне да генерира повече приходи. Трябва да отворим нови хоризонти за приходите. Трябва да се приключи с това схващане, че всеки футболен собственик едва ли не трябва само да натиска бутона за изваждане на калкулатора. Локомотив има една от най-верните публики, ако не и най-вярната, която съм виждал. Трябва да изградим отлична комуникация с привържениците. Трябва да знаем кои са и къде са феновете на отбора, защото съм убеден, че има такива и в чужбина. И трябва, разбира се, да монетизираме тази любов. Клубът да се развива, това е естествен процес.

Ще трябва някакво време, но концепцията горе-долу е ясна. Видяхме се с Александър Томаш, вчера имахме среща, преди това говорихме по телефона, основните точки са ясни – подготовка, някаква променя в състава предстои, инициирана основно от него, разговаряме и чистим тези неща, нямаме много време между другото – лагерът мисля, че започва на 25 юни. Александър Томаш трябва да разполага дотогава с това, което иска.

Томаш има договор за още една година, не съм коментирал с него желание да напусне, ако има друго желание, разбира се, би трябвало да го заяви. Не го познавам, не знам как работи, не мисля, че с моето идване трябва да се сменя треньорът веднага. Ролята на спортен директор също е много важна, категорично смятам, че това не е част от моите задължения, но ще се опитам да помогна в това отношение, защото и времето е кратко, трябва да се работи бързо”, добави новият шеф на “Лаута”.

Адам Сотков: Доволен съм от последните два мача, с които завършихме сезона. Изикванията ни бяха да сме в топ 6. Това се случи. Много ни се искаше да играем в европейските турнири, но това за съжаление не се случи. Надявам се следващия сезон да успеем. За мен отбора за да бъде от средна европейска величина трябва да има модерен стадион, да разчита на собствени кадри и да ги изгражда, както и да може да се самоиздържа. Отне ни 4 месеца да намерим нов изпълнителен директор, защото искахме наистина човек, който може да развива клуба в правилна посока. Ще има общо събрание на клуба, но все още не знам на коя дата. Крушарски има 0.14% повече акции от мен в клуба. Генералните решения ги взимам двамата. По негенералните аз ги взимам за представителния отбор, той за школата. Ако смятам, че ще забавяме заплатите постоянно, значи работата ми не е като собственик на клуба. Да имаше забавяне, но то бе заради вдигането на бюджета. И днес дори чистим някои заплати. Надявам се подобни забавяния повече да не се получават. Към днешна дата на чужденците им е платено всичко, а на българите до края на седмицата ще им изплатим всичко. Имаме и текущи задължения, но тях сега не ги помня. До края на лятото обаче предполагам ще изчистим всичко.

 

Антон Иванов/административен директор/: Предстои ни много работа. Трябва да изградим организация и ред.

В прикаченото видео можете да изгледате цялата пресконференция.

7 КОМЕНТАРИ

 1. БАТЕ СИГАН ЧЕРНИ СИГАН С БЕЛИ РИЗИ ЧЪРНО БЕЛО ЛОКУТУУ

 2. 5
  1

  Помак и селски цървул президенти 50:50.

 3. МАНЛИХЕР КАРАБИН АДЖАСАНСКИ.......С КЛОАКОМУТИФ Ф СЕРСЕТУ:)))

  Ф ПАНДЕЛАТА БИЛО УБРАТНУ……………УТЗАД РАЙЕТУ…………МАЙ ТАКА БИЛО ДА СЕ ЦЕЛЯТ ЧИНГЕТАТА АКО НЯКОЙ ВЪСНЕ…………???:)))))))))))))))

 4. 4
  5

  Райето само отпред, отзад пак чаршаф, няма да го купя.

 5. 5
  2

  “Локо” управлението си е Ваша работа, но от мен – ботевиста, имате едно голяма БРАВО за това,че връщате “Черно-бялото” райе!!!

Коментарите са затворени