Ботев Пловдив се наложи с 1:2 при гостуването си на Локомотив София. В състава на канарчетата отново взеха участие много повече български футболисти, от колкото бяхме свикнали да виждаме в течение на настоящия шампионат. Дори чужденците, които играха днес, освободени от наставленията на Балтазар и съветите на Валентич, изглеждаха по коренно различен начин и играта им се получаваше много по-добре. Разбира се трябва да отчетем, че и мотивацията на Локо Сф във въпросния мач не бе на максимално ниво, въпреки че червено-черните все пак се опитаха да спечелят нещо от тази среща.

Срещата стартира с няколко удара от страна на двата отбора, но и двамата вратари нямаха сериозна работа за вършене при тях. В 18-ата Карлос Франса проби и шутира, но бранител на Ботев го блокира. Все пак топката се върна към капитана Милошев, който завъртя хубаво кълбото, но то не навести вратата на Аргилашки – аут.

В 27-ата се видя най-чистото положение до този момент в срещата. Бруно Франко блесна със страхотен пробив по лявото крило и достави центриране в пенала за Божидар Кацаров. Халфът на Локомотив стреля с глава, Аргилашки първо изпусна топката, но все пак успя да я закове на голлинията. В 32-ата Карлос Франса също пробва силата на удара си, но Аргилашки отново отрзи удара. Секунди след това пък Станислав Костов беше повален в наказателното поле на Ботев при пас от Антонио Вутов, но Николай Минков фаулира с шпагат нападателя на столичани и Железов посуочи дузпа.

Зад топката застана Вутов, който реализира и откри резултата – 1:0.

Радостта на домакините обаче не трая дълго, тъй като в 39-ата минута “канарчетата” изравниха в София. Рой Херман напредна с топката през средата на терена и пусна към Николай Минков. Той изпревари Дуарте и шутира, след което топката влетя във вратата на Гайе – 1:1.

В последната минута от първото полувреме гостите бяха близо до това да обърнат резултата, след като Траоре беше изведен отлично в наказателното поле на Локо София и шутира, но топката се отби в левия страничен стълб на Гайе.

В 50-ата Матеус Дуарте напред отлично и стреля, но Аргилашки спаси. При ответното нападение Ботев обърна развоя в резултата. Николай Минков изведе отлично Абдулай Траоре вдясно по нападението на “канарчетата”, а той надбяга с лекота Малембана, за да вкара по красив начин топката във вратата на Гайе – 2:1.

Две след това пък Абдулай Траоре отново можеше да се разпише, като този път проби отляво, но Гайе отрази. В 56-ата Малембана шутира от фал, но неточно.

Четвърт час преди края Локо София беше много близо до това да изравни резултата, след като Красимир Милошев шутира с много голяма сила от границата на наказателното поле, но Аргилашки реагира и отби. В 84-ата Самюел Акере шутира силно с левия крак, но Гайе реагира отлично и прати топката встрани.

В последната минута от редовното време Давид Малембана беше видян в наказателното поле на Ботев Пловдив и стреля силно с левия крак, а Ситев блокира топката. Реферът Железов прецени, че той е играл с ръка, макар тя да беше плътно прилепена до тялото на юношата на Ботев и бургазлията отиде да гледа ВАР.

Стартови състави:

Локомотив: 1. Бабукар Гайе, 33. Алан Диас, 12. Бруно Франко, 5. Дейвид Малембана, 26. Красимир Милошев, 44. Божидар Кацаров, 39. Антонио Вутов, 89. Матеус Дуарте, 29. Станислав Костов, 13. Селсо Рапосо, 11. Карлос Франса.

Ботев: 1. Георги Аргилашки, 2. Роеи Херман, 4. Виктор Генев, 5. Красиан Колев, 7. Лъчезар Балтанов, 15. Джеймс Ето’о, 17. Никола Минков, 19. Абдулайе Траоре, 20. Антонио Калдерон, 25. Станислав Работов, 30. Димитър Папазов.

22 КОМЕНТАРИ

  1. стикс, гадничко ли ти става от всяка статия за Ботев!
    Днес изправи ли се прав когато виеха сиренете!???
    Или ти си свикнал на локомотивска свирка прав да ставаш, за теб е едно и също…

  2. 3
    8

    Стоян канара от густо са я натряскал с мента и мастика в хоремага в Стряма и пее….. Ооооооооооо мой Бутвфъ ний за тийеб га жа умрем.

    • А ти, как го видя? Явно си от циганската махала на Стряма и като всеки сополив мангал си надничал през прозореца на кръчмата!

  3. 3
    11

    АЙЙЙ КЪНАРЙЕЕЕЕЕЕЙ САНО ЕДИН БАХУР ПОЕХМИ АМА БИХМИ НАПРЕД МОЪЙ БОТЕВЪ НАПРЕЖ КАНАРБАЧЕ

      • 1
        7

        Ако знаеш колко пари направихме … ще ти е много гадно.

        Победа на СРУТНЕЖА, кога?
        Боруков го е наточил за вторник

      • 1
        4

        Тъпана на дънните риби, победа… Кога?

      • Вие колко точки имате срещу лидерите, дънна рибо

      • 3
        8

        Когато вие бяхте на шесто… НЕ БЕШЕ ВСЕ ТАЯ…

        • И каква е разликата между шестото и десето,В Европа ли се класирахте?.Тъпана на шестицата или тотаджиите на първенството.Дано Круши да е спечелил достатъчно за да изплати заплатите.

      • 2
        6

        Кой е по-напред и с колко точки разлика?

  4. 3
    4

    УРАААААААА, ДРУГАРИ

Коментарите са затворени