Петък беше исторически ден за Крумовград. Малкото градче в Източните Родопи вече може да се похвали, с отбор в елита. Тимът на Неманя Миланович е 77-ия участник в историята на Първа лига. В тази бройка влизат членовете на Националната футболна дивизия в периода 1937-1940, както и на “А” група (Първа лига) от 1948 година насам.

Крумовград пък се нарежда на трето място сред най-малките населени места, които са имали отбор в българския футболен елит. Този показател се изменя доста динамично, но ако приемем за вярна информацията, че жителите на градчето са 5316, то мястото, което заема, е точно третото. Най-малко са жителите на село Галата, чийто отбор Олимпик стана част от Първа лига през сезон 1997/98. В него живеят 2441 жители, а тимът по онова време играеше домакинските си мачове на стадион „Георги Бенковски” в Тетевен. На второ място е Бистрица, откъдето е Витоша, който изкара три сезона на най-високо ниво. Топ 5 се допълва от Любимец и Своге, чието население е малко над 7000 души.

Крумовград пък е вторият тим от област Кърджали след Арда, който ще бъде част от елита. Единственият областен, който не е имало клуб в Първа лига, продължава да бъде Силистра./ “Мач Телеграф”