Ветаринет на Ботев Пд загубиха финала срещу Витоша Бистрица, който се игра на новия стадион на канарчетата. С 3:5 жълто-черните отстъпиха трофея на отбора, в чийто състав игра и Бойко Борисов.

Първи до попадение стигнаха играчите от Бистрица. Николай Николов  бе оставен непокрит в малкия пеналт след пас отдясно и вкара за 1:0 в 8-ата минута.

Само 120 секунди по-късно Ботев стигна до изравняване. Веселин Минев нанесе силен удар отляво, вратарят на Витоша Митов изби топката, която попадна в легендата на ФК Брестник Александър Стойчев, който на празна врата я прати в мрежата.

За тези, които се интересуват, таранът на бистричани Бойко Борисов е пазен от Николай Домакинов.

Георги Пеев с диагонален шут от 30 метра тип капещ лист вкара за 2:1 в 32-ата минута. Пет по-късно  Николай Николов засече технично топката след центриране отляво в обратния ъгъл на вратаря Кузманов за втория си гол в мача.

Две минути преди почивката Венци Бонев с шут отблизо покачи на 4:1. Също две, но след антракта, бе отсъдена дузпа за Витоша. Публиката поиска тя да бъде изпълнена от Бойко Борисов, но той даде топката на Николай Николов и последният оформи хеттрика си днес.

Прокобата без ботевистки гол на Колежа вече е в миналото. След подаване на Стойчев, капитанът на Ботев от времето на Димитър Христолов, Иван Караманов, с топовен шут от големия пеналт вкара под горната греда за 5:2 в 56-ата минута.

Минута по късно Стойчев, пропусна отличен шанс резултатът да стане 5:3, след като от два метра на празна врата прати топката над гредата.

След центриране на Веселин Минев отдясно, оставеният непокрит в наказателното поле Иван Караманов засече от воле от границата на малкия пеналт за 5:3 в 75-ата минута.

Витоша – Ботев 5:3
1:0 Николай Николов 8
1:1 Александър Стойчев 10
2:1 Георги Пеев 32
3:1 Николай Николов 37
4:1 Венци Бонев 43
5:1 Николай Николов 47-дузпа
5:2 Иван Караманов 56
5:3 Иван Караманов 75

ВИТОША: Митов, Андонов, Христозов, Върбанов, Бонев, Пеев, Николов, Петров, Борисов, Йолов, Бончев

БОТЕВ: Васил Кузманов, Зарко Гогов, Недко Миленов, Николай Домакинов, Атанас Зангаров, Костадин Койчев, Иван Караманов, Иван Добревски, Стоил Фърцов, Александър Стойчев, Веселин Минев

 

 

16 КОМЕНТАРИ

  1. Баце си направил стадион .. да има къде да разцъква … честито откриване мърши!

  2. 3
    1

    Тиквата бяга от работа за да играе мач… БУЛГАРИСТАН

  3. Хахаххаха 1000 фена…. ама ВИРТУАЛНИ И НЕВИДИМИ…

    Еее, тоя им построи стадион и няма кой да му благодари. Само традиционните ГЪЗОЛИЗЦИ

  4. 11
    7

    Ся ще разправят, че тоя мач са паднали, щото видиш ли Тиквата им направи стадион! Ма то па един стадион- в архитектурен стил СЕЛСКИ БАРОК…

  5. 9
    5

    Па пъднайми. Сабличайти ги дъгуевъ!

  6. 8
    4

    Колко милиона жАлти фена бяха на ПРОКЪЛНАТИЯ кичозен стадион?

    • 11
      3

      1000, горе-долу колкото на официален мач на кюстендилските навлеци

      • И защо се ПРАХИСАХА пари за 18 000 стадион тогава след като това отборче има само 1000 фена?!
        Сигурно Тиквата е разбрал че е УМРЯЛА РАБОТА с тея жълти лъжци

  7. 4
    4

    Иван Караманов първо на първо е юноша,а после и футболист на ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!!! Едва след контузия заради която го описали за големия футбол поигра малко за пернатите, по време на великия ДХ. Така , че като ще се заигравате с това кой какъв е бил,поднасяйте ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ!!!

    • Македонец заспал, Йовов, Пеев, Върбанов и останалите без тиквата са все юноши и легенди на Витоша ли

  8. 10
    5

    Върнаха ме в детството, когато всичко на този свят се въртеше около другаря Тодор Живков. Ама наследника му толкова се беше закръглил, че ветераните на Ботев съумяха само да се дръпнат от топката, че да се запише голов пас. Какъв е смисълът от първенство, в което задължително се ляга на отбора на компрометирана политическа фигура?!

    • Ми това е България, братле. Боко даде пари за Колежа и Лаута и сега и двата клуба ще му целуват дебелият задник.

  9. 6
    5

    Стоян канара каза хубаво че Локото отидоха в 1-та шестица че и те как щяха да на отпорят само ний си знайм ва да сейба.

Коментарите са затворени