Местният парламент на Пловдив отказа да изплати авансово 6 000 000 лева през тази година за довършването на стадион „Христо Ботев“. На редовното заседание на Общинския съвет днес едва 12 съветника гласуваха „за“ авансово плащане на въпросната сума на ДЗЗД Колежа. „Против“ бяха 13, а 19 се въздържаха, с което предложението бе отхвърлено.

То дойде в извънреден порядък и бе вмъкнато в точка, касаеща „Младежките дейности“. Направи го общинският съветник „Кауза България“ Едуард Сарафян. Той предложи средствата по искане на строител като аванс за предстоящи дейности, които ще му бъдат изплатени в следващите две бюджетни години, да дойдат от компенсации за различни проекти за детски градини и ясли и от отделени пари за отчуждителни процедури.

Начинът, по който предложението бе отправено в залата, бе остро критикуван от много съветници. Те заявиха, че искане за поредно плащане за стадиона на Ботев, не трябва да се прави в извънреден порядък, а трябва да мине по каналния ред – с гледане по комисии.

На практика, предложението подкрепиха само членовете на „Кауза България“, „Съюз за Пловдив“, независими общински съветници и земеделците.

„Това е пореден срам за Здравко Димитров, който не може да си подреди кметските дела! Сега от нас се иска извънредно прекрояване на бюджета, без ясна аргументация. Чудя се защо Димитров избяга?! Дори чат джипити не може да схване прочетено по микрофон предложение в този му вид. Редно е кметът да дойде и да си го защити“, заяви независимият съветник Слави Георгиев.

Социалистът Тодор Стоилов заяви, че предложението трябва да бъде оттеглено, в противен случай групата на Автентична лява ще гласува „против“.

„Шокиран съм! Строителят се опитва да рекетира общината, след като преди това заяви, че ще финансира всичко от собствения си джоб. Ние не сме негови служители“, каза Владимир Славенски от Демократична България.

Председателят на групата на ДБ изрази недоумение как такава огромна тема като ст. „Хр. Ботев“ се вмъква някъде в точка, касаеща Младежките дейности на Общината.

„Това предложение трябва да е отделно и самостоятелно, за да дебатираме върху него„, заяви Вселина Александрова.

Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“ определи аргументите на изпълнителя като резонни и заяви, че анекс не е правен, а това е трябвало да се случи.

Зам.-кметът по младежки дейности и спорт Георги Титюков също се опита да защити предложението. Той обясни, че вчера в общината се е водил 3-часов разговор по темата, с идеята всички интереси в казуса да бъдат защитени, като и изпълнителят има гаранции, че инвестираните от него пари ще му бъдат възстановени в следващите години.

В крайна сметка предложението на Едуард Сарафян бе отхвърлено, а самата точка за „Младежки дейности“ бе приета без него, съобщиха от podtepeto.com

Сигурно е, че решението на Об С и отсъствието на кмета от пленарната зала, който не защити искането, ще разгневи изпълнителя Илиян Филипов. Припомняме, че той заяви, че този анекс за авансовото плащане следва да бъде подписан, иначе няма да продължи с дейностите по Етап 2, който касае поръчка на метал за цялата козирка и затварянето ѝ.

Очаква се бизнесменът Илиян Филипов утре да излезе със своя позиция на нарочна пресконференция.

14 КОМЕНТАРИ

 1. Цветан Василев: Пеевски използва “Колежа” за корупционните си схеми!
  3
  1

  Арменската курвацда си ходи в Армения.
  На фронта в Нагорни Карабах

 2. 3
  2

  Най-после някой да защити гражданите от постоянните грабеци на тея ПОМАЦИ.
  Тоя арменец на кол!!

 3. 5
  2

  Малииии, хората да не са като онзи Обесения ( т.е като теб), че смяташ че толкова ги вълнува футболен тим на друг отбор?! Феновете си гледат своя Тим. А ти какво правиш всъщност в темите за ФК Ботев?! След като си симпатизант на зебрите, защо взимаш отношение?! Разбираш ли, за какво иде реч? Пишеш за някой, всъщност припознаваш себе си. И оттам следва, че МЕЧТАЕШ ДА

  • Цензура!!!! Продължавам с цитат от твоето писание ” да те шибат” . Мечтай! Може да ти се сбъдне! Ще постигнеш целта! Успех

 4. 12
  7

  ПРАВИЛНО СТИГА ХРАНИЛКА НА РУСКИТЕ КУРВИ ПЛАТЕНИТЕ КПБП

 5. 5
  7

  всички в ОС са маскари!
  до един!
  …и сега, малко да се порадват буферите с ново наименование – “препъни камъни”

  • 5
   8

   Ставаш лягаш за Локомотив мислиш, да та шибат всички Локомотивци, заедно със женати и ДЪЩЕРЯТИ, мангал смотан от маалата до стадион ботевъ талибан.

   • 8
    4

    1. Надарен съм!
    2. Плюща яко.
    3. Нямам дъщеря, а син! И той по т. 1 и т. 2 не изостава от баща си.
    4. Жена ми – дадох и да прочете написаното от теб…и още се смее…
    Каза да продължавате да си дърпате пишките и да си гледате локото. Заслужавате да сте фенове на това вяло отборче.

    • 5
     2

     СТОЙЧО ГЕНОВ И ДРУГИТЕ 5 МИРИЗЛИВИ ТРОЛА ПО ФОРУМИТЕ ЩЕ СИ НАПРАВЯТ ПО НЯКОЛКО ЧЕКИИ ОТ РАДОСТ

    • 1
     4

     Женати се сме от радост, че искат да я лажкат, щом си надарен можеш да си правиш свирка, ако искаш, можеш и на мен да по свириш на кавала, заедно със женати.

     • От Локо изтрещявате вече. Много ви идва! Човека интелигентно ви обяснява. Ти въобще виждал ли си жена на живо в легло!???

      ПС. Отделно Пише се, жена ти, не е слято, но както и да е, едва ли има за теб значение! Ти не правиш разлика между филм и истина. И от там си мислиш, че ги попиляваш жените!
      Хихихихи
      Продължавай, много забавляваш!
      Между другото, кога ще се бесиш!?
      Докажи веднъж, че си мъж.
      Голям си на приказки в обещания (без да са искани), и се правиш на голям плейбой, на думи разпукваш всички фенки на Ботев, а всъщност, съдим по теб колко си можеш по това, че не изпълняваш дадена си стократно дума: “ЩЕ СЕ ОБЕСЯ НА СТАДИОНА АКО ИГРАЕТЕ ТАМ МАЧ”.
      Е, де!
      Играхме… и нищо!
      Как да ти вярваме, че жените ги правиш дар мадан!
      хахахахахахаха
      фантазьор

Коментарите са затворени