Ботев (Пловдив) е трети по бюджет в efbet Лига за сезон 2022/2023, установи проверка на “Тема Спорт”. “Канарчетата” са разполагали със солидните за родните стандарти 17,6 милиона лева за кампанията, която е към своя край. Представянето на тима обаче е трагично и по никакъв начин не кореспондира със средствата, които се разходват.

“Жълто-черните” са десети в класирането, като дори може да се озоват в групата, бореща се за оцеляване. Пред тях в подреждането са 7 клуба, които са с по-нисък бюджет. Абсолютен лидер в това направление вече дълги години е Лудогорец, а втори е ЦСКА.

След най-слабото КПД в историята си “канарчетата” може да се окажат и с най-скъпото засега десето място в родния футбол. Клубът разполага с всичко необходимо за силно представяне – нов стадион, модерна база, фенска маса… И евентуалното освобождаване на треньор Бруно Балтазар без последващи промени на управленско и ръководно ниво би означавало само прах в очите на бултрасите, допълват от вестника.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    2

    Надграждате спринтьори преди 10 години бяхте най-скъпото 4то място сега 10то… ” Великия ботев” в действие… аматьорщина и надуване на балони …

  2. Нали знаете, че това всичко води заем ! Заради разни заплатаджии от Бултрас ще страда целия отбор, вместо да изгоним Зингаревич , който затри школата и натъпка отбора с чернилки

Коментарите са затворени