Скандали тресат изпадащия от  Трета лига тим на Борислав(Първомай). Официално се появи нов кандидат за президентския пост. Това е Георги Георгиев,  познат в града като Бай Георги Обувката. Той коментира за Кота спорт актуалната ситуация в клуба.

“Действително съм готов да поема управлението в клуба. Сегашните шефове не се справят. Нямаме отбор на ниво, нямаме качество, В същото време чувам, че се дават неимоверно високи хонорари. Някои футболисти са получавали по 1200 лева на месец. Така съм чул. Не съм видял документи, но тази информация е от самите футболисти. Лично съм готов да осигуря нов спонсор. Той можеше да дава по 50 хиляди лева на сезон, ако тимът е в Трета лига. Ние обаче сме почти сигурни изпадащи. Пак ще бъдат осигурени пари, но в областната група ще са по-малко. Призовавам сегашното ръководство да си подаде оставката, за да може клубът да се стабилизира. Аз съм готов да поема отговорността и да управлявам. Ако това стане, гарантирам, че догодина отново ще сме в Трета лига.” – коментира за Кота спорт Георги Георгиев.

Утре Борислав гостува на ФК Ямбол. Тимът е на предпоследо място в групата с актив от 20 точки.

Спортният директор на Борислав(Първомай) Димитър Янчев се свърза с редакцията на Кота спорт и изрази своята позиция по отношение на ставащото във футболния клуб. Той отговори на твърденията на Георги Георгиев, който по-рано днес отправи критики към ръководството. Публикуваме позицията на Янчев без редакторска намеса.

“Поредната грозна атака към клуба целяща да се вкара интрига между футболистите , че “уж” някой казал пък друг вземал , в момент в който трябва те да дадат всичко от себе си в опит да спасят отбора от изпадане !!! Защото ние като ръководство и те като футболисти сме единни и не сме се примирили със ситуацията и една такава интрига цели да ни разедини и отклони от целта !!! И за да е напълно ясна ситуацията в клуба ще предоставим фактите довели ни до сегашното състояние . На 3.01. 2022 година влезнахме в управлението и заварихме следното 18 600 лв задължения към треньорски щаб и футболисти , погасихме ги на момента ,но въпреки това всички напуснаха и останахме без отбор !! 5 800 лв задължения към НАП 2 000 лв задължения към ЧСИ  и такси към съда 1 200 лв глоби към НОИ 3 600 лв задължения към счетоводна кантора 2 000 лв задължения към банки 3 000 лв задължения към Община Първомай 3 000 лв задължения към фирми за екипировка и тренировъчни бази По дребните суми няма да ги изброяваме, като цяло сумата възлизаше на над 40 000 лв. Разполагахме само с бюджет от общината и нито един външен спонсор . Сумата от общината е малко над тази на задълженията ни , лесно може да се провери . Материалната база е без коментар – 1 екип сглобен от два за мъжкия тим и 1 топка , юношеския отбор нямаше и толкова !!! Като една отметка ще направя – пряка отговорност за това има и лицето Георги Георгиев заемащо през годините длъжност в Надзорния съвет на клуба !!! Въз основа на ситуацията наложихме стриктна финансова дисциплина и то основно към мъжкия тим защото там са 80 % от разходите ни – минахме на ниски хонорари , намален тренировъчен процес и още компромиси даже и в школата, което лично за мен е недопустимо, да лишаваш деца , но нямахме друг вариант за оцеляване. Така за година и три месеца начело бяха изчистени всички 40 000 задължения, беше възстановена материалната база и то основно в школата . Вече разполагаме с 3 отбора там , преговаряме за присъединяването на 1 , от есента събираме набор15’16 и поради големия интерес създаваме и отбор от момичета 13’14 набор . За да разберете колко е важно това за нас ще ви кажа още един факт – ние сме единственият отбор в Трета лига който от задължителната квота от юноши не използва нито един собствен юноша !!! През годините са закрити набор ‘ 99 , ’00 , ’01 ,’02 , ‘ 03 , ‘ 04 , ‘ 05 и ‘ 06 !!! Друг факт – както казах започнахме без спонсори и за краткото време в което сме подписахме договори за реклама с Инса ойл, Техномаркет , Бор чвор, Булгартабак и още 16 малки спонсора. В момента преговаряме с два големи спонсора ! Вярно е , че даваме жертва и мъжкия тим е пред изпадане , болно ни е и то много , но крачката назад ще бъде последвана от две напред. И за да покажем , че сме сериозни ще предприемем необходимите действия лицето Георги Георгиев да бъде подведено под съдебна отговорност за клевета и уронване на престижа на клуба !”