Футболният Ботев Пловдив ще трябва да плаща месечен наем в размер на 5549.54 лева без ДДС за ползването на стадион “Христо Ботев”, а “Локомотив” – 4853.99 лева без ДДС за частта от комплекс “Лаута”, което ползва.

Това предложение ще внесе за разглеждане на предстоящата сесия на Общински съвет кметът на Пловдив Здравко Димитров.

В решението е отчетено намерението на ПФК “Ботев” за използване на упоменатия спортен обект за провеждане на официални футболни мачове. В решението са упоменати параметрите: празен терен с площ 31549.80 кв.м. и застроена площта, съставляваща Сектор А, Б, В, и Г с РЗП от 26480.30 кв. м.

Въпросният документ ще уреди взаимоотношенията между ПФК “Ботев” и Община Пловдив до провеждане на процедура за дългосрочно ползване.

Предвид осъществяваните СМР в спортния комплекс “Лаута” и поетапното въвеждане в експлоатация на отделните трибуни, до окончателното финализиране на строителните дейности не може да се проведе процедура по дългосрочно предоставяне на стадион “Локомотив”.

Отдаването под наем ще уреди взаимоотношенията между ПФК “Локомотив Пловдив-1926” и Община Пловдив до провеждане на процедура за дългосрочно ползване, пише marica.bg.

22 КОМЕНТАРИ

  1. Най-красивия стадион в цяла българия на ботев пловдив да го духат завистниците….

  2. 5
    2

    Руски фашисти крадат България

  3. 5
    5

    Възлагам на моите да пишат Декларация за равнопоставеност !

  4. 2
    5

    samo 4e lokoto trqbva da pla6tat dvoino pove4e za6toto tehniq imot e 100 dka.i e dva pati po-golqm ot na jaltite!!!

  5. 9
    3

    Този юнак, кметът, наистина е тотално изкукуригал. Предлагам му да реши обратната задачка: При така предложените наеми, за колко години ще се откупят инвестициите в двата стадиона? Егати глупака. Има и друго: Хайде, той не става за нищо, ама край него няма ли финансисти, които да му обяснят за какво иде реч?

  6. 6
    13

    Знаете ли че Ботев ще ги избият само от паркинг,а
    за месец циганите цял сезон от посещаемостт.За тива едните играят на Колежа,а малцинствата са извън Пловдив.От там тръгват протесриращите селяни.Цървули,вън от града ни.

    • 10
      8

      Кои са цигани бе, олигофрен? Зад клавиатурките жълтите неградски дебили сте много отворени, но пък иначе сте и страшно бързи! Безмозъчно нищожество, очевидно пълната липса на мозък не ти дава възможност да се сетиш, че е много тъпо да принизяваш противник , който двадесет години те мачка… Последното е съвсем отделно от факта , че тъпите жълти лъжи , относно Локомотив, нямат нищо общо с истината и са смешни. И това е нашият град, нещастник от село. Пловдив е черно-бял! Коматево НЕ е Пловдив!

  7. 14
    4

    Циганите не плащат,но плашат с Хага.Мангали,платихте ли наема за подлеза на Централна гара или вече сте 19?6.Прокуратурата да се самосезира.

    • 8
      6

      Кои са цигани бе, олигофрен? Зад клавиатурките жълтите неградски дебили сте много отворени, но пък иначе сте и страшно бързи! Безмозъчно нищожество, очевидно пълната липса на мозък не ти дава възможност да се сетиш, че е много тъпо да принизяваш противник , който двадесет години те мачка… Последното е съвсем отделно от факта , че тъпите жълти лъжи , относно Локомотив, нямат нищо общо с истината и са смешни.

    • 5
      4

      Мангал от сдружението на ЧелситоИгрев бойс Столипиново!

    • 3
      2

      Жълтите откраднаха над 100 милиона от народа и продължават да крадат.

      Да ви пикая на народа и на държавата!!

  8. 5
    4

    Може ли и нен ади стадион с 20 000 кв.м. застроена площ за 5к на месец?

    Пу дейба вашата мама крадлива, дейба!!

  9. 5
    6

    Това е подигравка с откраднатите пари на пловдивчани!!!
    Един апартамент за дава под наем за повече!!!
    Мамицата ви корумпирана!!!

    Гешев, спиш!!!

  10. 4
    6

    Стоян канара каза това е обир дупе давам бахури не давам ва да сейба.

  11. 12
    2

    Не може така бате Зико!
    Исками равнопоставеност!

    • 3
      1

      Я да кажеш колко пари отидоха за копнежа и колко за Лаура като си говорим за равнопоставеност.

Коментарите са затворени