Ботев Пловдив изпуска един от най-конвертируемите си футболисти – Па Конате. Договорът на левия халф-бек изтича с края на сезона. Засега няма индикации контрактът да бъде подновен. Така Па Конате почти сигурно ще си тръгне като свободен агент. Сериозен интерес към него има от ЦСКА-София.

Въпреки че е роден в Малмьо (Швеция), левият халф-бек е с гвинейски корени и има 8 мача за националния отбор на африканската страна.

Бе привлечен през януари 2021-а, като подписа за 2 години и половина. Той бе взет от бившия наставник на пловдивчани Азрудин Валентич, като за последно бе играл в норвежкия гранд Розенборг. Освен от армейците Па Конате е желан от още няколко европейски клуба.

От Ботев са предложили нови условия на играча и агента му, но засега няма развитие и едва ли ще има, твърди “Тема спорт”. Още четирима футболисти на “канарчетата” са с изтичащи договори през лятото.

Това са двамата вратари Хидайет Ханкич и Георги Аргилашки, както и централните защитници – Виктор Генев, който е и капитан, и Самуел Супрайен. Последният позагуби титулярното си място и може и да не остане. Спортно-техническото ръководството на Ботев умува и за привличането на нов вратар, за да се застрахова при неуспешни преговори с Ханкич и Аргилашки.

Антоан Бароан пък не е изключено да бъде продаден. Нападателят се представя все по-силно напоследък и е попаднал в радарите на доста клубове.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    1

    Братя джендарйе Кънаре катуна са разпада уа

  2. 5
    3

    симпатичен: концентриран, полезен, върши си работата на терена, много грамотен, вижда играта. направи няколко включвания много на място. За сравнение, много повече ми допада като стил от например Минков: и като включвания, и като подавания, и като удар; има мисъл, не просто юруш

  3. 3
    1

    Как се казва че трудно е за разбира.Да отива в Рединг

  4. 9
    6

    Все едно изпускаме Паоло Малдини! Прав му път и да влиза следващото негърче. Като гледаме юношките във втора лига, как играят, едва ли ще се впише някой в първия отбор.

Коментарите са затворени