Ботев и Локомотив завършиха 1:1 в пловдивското дерби, което се игра на базата на канарчетата в Коматево. Двата тима пропиляха много изгодни положения и вкараха по един гол в заключителните минути на срещата.

В 30-ата секунда Димитър Илиев отправи първия удар към вратата на Ботев. Той бе от сериозна дистанция и излезе аут. Последваха безплодни атаки към двете врати, които бяха спрени в зародиш, а също така и едно по-сериозно нарушение на Пиер Зебли срещу Красиан Колев, при което халфът не получи жълт картон, но се наложи медицинският щаб да се намеси, защото футболистът на Локомотив пострада.
В 19-ата минута Уме Емануел влезе много остро в наказателното поле и стигна до аутлинията. Последва центриране на крилото към Антоан Бароан. Топката падаше точно на главата на нападателя, но Динко Хоркаш с добър плонж пресече подаването в последния момент.
В 21-вата минута Матеус Да Силва не успя да нанесе по-добър удар в опита си да отбележи и топката излезе в аут. Пет минути по-късно Димитър Илиев намери Да Силва в наказателното поле. Бразилецът се обърна добре и стреля с левия си крак. Топката облиза мрежата от външната ѝ страна, за щастие стража Георги Аргилашки. Ботев отговори с много слаб изстрел на Николай Минков по земята, дошъл половин час след началото на мача.
В 34-ата минута Локомотив и в частност Ерик Сорга направи сериозен пропуск. Той дойде след груба грешка на вратаря Георги Аргилашки, който изпусна топката след центриране на Бабакар Дион от фаул. След серия от разминавания тя попадна в краката на Ерик Сорга, но естонският нападател не успя да я прати във вратата, а стреля над горната греда.
В 36-ата минута след нова грешка при изнасянето на топката тя попадна в Джовани. Бразилецът не се поколеба и шутира, а ударът му беше отразен от Аргилашки. Димитър Илиев опита да направи добавка, но вратарят отново се намеси. В самия край на първото полувреме Ботев имаше златна възможност да поведе в резултата. От близка дистанция Уме Емануел не успя да насочи удара си по силно към вратата и това позволи на Динко Хоркаш да се придвижи към гредата и да избие в корнер.

Това можеше да се случи и в добавеното време на първата част след неубедителна намеса на Хоркаш. Вратарят боксира топката право на крака на Точукви Ннади, а впоследствие Мартин Паскалев трябваше да прави самопожертвователен шпагат. Оказа се обаче, че е имало нарушение срещу Хоркаш, за което съдийството решение закъсня.
В 57-ата минута Матеус Да Силва показа своята скорост и изскочи зад гърба на защитата. Той беше застигнат от Ннади, като останаха впечатления, че футболистът на Локомотив бе задържан от своя опонент. Главният съдия подмина претенциите на Матеус и даде сигнал играта да продължи.
В 62-рата минута Антоан Бароан бе близо до това да изненада Хоркаш с шут от далечна дистанция, като топката прелетя на сантиметри от горната греда. Три минути по-късно Тодор Павлов стреля, а шутът му беше блокиран от защитник, след което топката излезе в корнер. От ъгловия удар Ерик Сорга показа добро пласиране и засече центрирането с глава. Георги Аргилашки не излезе в тази ситуация и изгледа как кълбото пада от външната страна на мрежата.
В 74-ата минута влезлият от резервната скамейка Георги Каракашев пробва шут от въздуха след изчистване на защитник с глава. Изстрелът на халфа беше доста неточен. В 81-вата минута Ботев стигна до гола, който беше изработен със страхотна атака. Емануел Уме размина двама футболисти и подаде на левия тъч към Дилан Мертенс. Той с външен фалц подаде към Бароан, а нападателят изпревари излезлия напред Динко Хоркаш и в опразнената врата се разписа.

Радостта на домакините не продължи дълго, защото Локомотив изравни в ответната атака. До попадението се стигна след удар на Георги Каракашев, който сякаш излизаше в аут. Джаспър Ван Хертъм обаче прати топката в собствената си врата в опита си да изчисти.

40 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    ЕВЪЛЛАРКЪТА НА ДЖУЛЕЗОВ!!! МЛОГУ НАШУ КУЧИ!!! ЗНАЕХ СИ ПРИДВАРИТИЛНУ!! ПУФ ПАФ!😉:)))

  2. 10
    8

    Чудя се дали мача беше уговорен или просто играха двата най-слаби отбора в А група.
    От този жалък мач ще се запомнят само поредните спестени дъзпи на жълтия отбор на ДПС мафията. Този път цели 2!!!!!! Не било “ДОСТАТЪЧЕН КОНТАКТА”…. както се оправда путката-слуга на Дормуша, който случайно се явява скрит собственик на папагалите….
    Булгаристан!!!

    Томаш, ти си страхлив БОКЛУК. Изчезвай от Локомотив за да не ти ебем мамата нещастна!

    Ръководството, ВЕДНАГА ДОКАРВАЙТЕ АКРАПОВИЧ, АМАТЬОРИ ГЛУПАВИ!! Кога, бе олигофрени, ще разберете че треньора е НАЙ-ВАЖНИЯ в един отбор… ей тъпунгери…

      • Напъни си онова нещо на раменете
        ти дето прилича на тиква от вашия двор, но не е и може и да разбереш защо поста е по това време…..
        Ей, тъпи селяни бе….

  3. 5
    4

    БРАТЯ ДЖЕНДЪРЙЕ БРАТЯ МУСЛИМАНИ ДА СНИ БЛАГУДАРНИ ЗА ТОЧКЪТЪ СРЕЩУ БУФИРИТИ УТРИ СИ4КИ НА ДЖАМИЯТА

  4. 14
    5

    Добре , че живея на 1-я етаж , че и да скоча през терасата , вероятно няма да се убия ! Гледах Ботев заради Тошко Неделев , сега ако има готов стадион ще ги гледам заради самия стадион , инак човек просто няма за какво да се хване и да си изгуби 90 минути от деня ! Нивото е повече от плачевно ! Чико , сигурно се обръща по гръб ! Паскалев , Павлов , Илиев , Пепи Витанов- Аргилашки , Виктор Генев , Минкоoff , Колев …8 българи от 22 честито…..

  5. 23
    3

    Вонята на страха от този мач,няма да се измирише дълги години!Два отбора излезнаха на терена обречени,примирени и с идеята не да играят футбол,а да не загубят!Повръща ми се от порното което изгледах!
    Що за фенове сме,щом търпим разни Сотковци и Зингаревичици в комплект с топ тренерете им
    ,да ни ебават майката на пловдивският футбол?Разпродават всичко читаво в средата на сезона,пълнят гушите и се бият в гърдите,че издържат отбор!Добре де,ама като продаваш читави и вземаш некадърни и това ще свърши!А тогава?Тояга за вас боклуци проклети!
    Истината е,че 200-300 души и от двете агитки вземат кинти за да тушират напрежението и да върви далаверата!И те първи трябва да изядат дървото за да се пооправи работата!

  6. 13
    3

    И Томаш и нашето недоразумение явно говориха за някой друг мач то бе ритане блъскане как не скукаха топката какво дерби беше това пълна мъка и двата отбора играха анти футбол имах чувството че футболистите на двата отбора незнаеха каде се намират

  7. 3
    6

    Много реване, много псувни и …накрая едни цигани не може да биете.
    Да ва ева в смешния селски отбор, пълен с м@ймунки

  8. 3
    1

    ЕВЪЛЛАРКЪТА НА ДЖУЛЕЗОВ!!! МЛОГУ НАШУ КУЧИ!!! ЗНАЕХ СИ ПРИДВАРИТИЛНУ!! ПУФ ПАФ!😉

  9. 9
    9

    Грозна работа! Нищо общо с футбола! Заслужени загубени две точки и от двата отбора! Чиста дузпа срещу Матеус не бе забелязана! Имаше такава и за жълтите за нарушение на Петрович срещу един от многото негри в жълто! Факт! Томаш е трагедия! Нормалните ,за жълтите , кретенски крясъци и тъпотии срещу пловдивчани!

  10. 13
    3

    Това , ако е дерби , малеее, малеее !!?? Куци , ръгане , хаотични подавания на ниво “Б” група !
    По времето на селския отбора ни беше класа над тези сега , които са при нас …
    Локото, като че ли по-ги бива , но се вижда , че и те имат огромен спад от преди Коледа…

  11. 18
    1

    Браво на истинските привърженици на двата отбора! Изключително слабо, даже анти футбол!

  12. 27
    1

    Най слабото и безидейно дерби.Как не спукаха топката от ръгане.С изключение на головете грозен футбол,от глупави футболисти.Като фен на Ботев,няма как да харесам нашата игра.Треньорите са гледали друг ,,двубой,,.И двамата.

  13. 27
    2

    Това нее футбол а антифутбол локомотивец съм но и двата отбора са трагедия пловдивския футбол умира!!!!!!!!

  14. 12
    4

    Равностоен мач и до там. Защо изгони Копич курво мръсна? Защо разпродаде отбора курво мръсна? Защо няма входящи трансфери курво мръсна? Защо някви испанско лайно може да е контузен цял сезон, а Неделев не може курво мръсна? И български кога курво мръсна?

  15. 28
    3

    Страхотно!Велик мач,достоен за финал на параолимпиада!Страхотни Ботев и Локомотив!Страхотни треньори,търсещи победата с всякакви средства!
    Пичове,мисля че трябва да спрем не просто да посещаваме мачове,а и да ги гледаме по телевизията!Лайфскора е достатъчен!
    Продукцията,която ни предложиха двата пловдивски “гранда” е на ниво дерби във В група!
    Това не е сериозно!Треньори,щабове,скаути.Всеки от тях взема хиляди лева заплата,а насреща…просто изгледайте мача!Тези гамени направиха топката квадратна от блъскане и страх да не загубят!
    За 90 мин. футбол имаше в една атака на Ботев и една на Локомотив.Точка!Статистика!
    Томаш глупака за едно е прав,футбол без сърце не може да се играе!

  16. 9
    3

    Този Стикс е забелязван всеки ден на скобата и му пръскат дивия а най добре ще е да си сложи край на живота да да свърши с мъките си

  17. 28
    7

    Три неща искам да кажа:
    1-Това е антифутбол
    2-Зингаревич трябва да се махне незабавно
    3-Кой прибра рестото от постната хореография с найлоните.Не може никой да не убеди,че 3 хиляди найлона струват 5 хиляди лева!

  18. 9
    2

    Аз обещах пред всички какво ще направя, ако КОЛЕЖА го довършат!!!! Аз съм ЛОКОМОТИВЕЦ и държа на думата си….

    • 1
      2

      Ами Срутнежа никога няма да бъде довършен….

      Докато слогат найлона на сайвана, то все някоя трибуна ще се срути… няма как иначе с тази ръждясала арматура дето оставиха…

      • 4
        10

        Ха,ми той дойде бе помак и пак започва терора над жълтите цигани

          • 1
            5

            Изгрев бойскимангал,иди да видиш на Скобата какво са спечелили майка ти и сестрите ти!Изроди столипиновски(на Челсито олигофрените)!

        • ТУГАВА ДА ИДВЪТ ХРАБРИТИ АНАДОЛЦИ, ЗЕКИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА!😉

Коментарите са затворени