Стадион “Христо Ботев” е изключително мащабен проект, в който днес има над 200 работника. Дори и в обедната почивка някои дейности продължават. Оптимист съм, че стадионът ще стане и се надявам това да е в срок. Това заяви зам.-кметът Георги Титюков след инспекцията на “Колежа”.

“Не видяхме нищо драстично като забележки. Другата седмица ще направим обобщение и ако забележим нещо, ще трябва да бъдат отстранени. Радвам се, че всички гледаме в една посока, което е гаранция, че обектът ще се случи. Няма как да не използвам случая да благодаря на изпълнителя, на подизпълнителите, на общинските съветници и администрацията и на всички замесени в този грандиозен проект. Няма община в България, която през последните 30- 40 години да е построила стадиона и с помощта на държавата ние ще сме първите.

Възлагателното писмо е работа на комисията и на заседанието другата седмица трябва да бъде взето решението”, заяви Титюков.

“Ние сме препоръчали на кмета след заседанието на другата комисия да подпише възлагателно писмо. Дали сме право на кмета да възложи последващите действия, които са в неговите прерогативи, за да може стадионът да бъде завършен в максимално кратки срокове. Тези комисии бяха създадени, за да споделим отговорността с администрацията”, заяви Евелин Парасков, който е член на двете комисии.

“Видимо се работи много сериозно по стадиона. Видимо обектът е много мащабен. Изисква се още много малко търпение от страна на феновете комисиите да се запознаят с документацията, да се влезе в синхрон с изпълнителя и да не възпрепятстваме неговата работа. Днес беше полезна среща, за да се уверим какво е направено и какво се случва се случва. Инерцията трябва да се използва”, каза от своя страна независимият съветник Слави Георгиев.

АДФИ не намери никакви финансови нарушения по строителството на стадион “Христо Ботев”. Това обяви днес на комисия отговорникът за строителството Атанас Чилингиров.

“Има административни грешки, но това са неща, за които не се носи съдебна отговорност и се случват при много проекти”, каза Чилингиров.

Комисията отново не взе решение за даване на възлагателно писмо и гласуване на акт 19 за изпълнени строителни дейности през месец януари. Това трябва да стане на нова комисия идния вторник.

На днешната комисия присъстваха общинските съветници Ангел Славов от ГЕРБ, д-р Молев о Земеделския съюз, Слави Георгиев- независим, Владимир Кисьов – ВМРО, Владимир Славенски- ДБ, Евелин Парасков- Съюз за Пловдив, зам.-кметът Величко Родопски, който е председател на комисията, Тошко Тодоров- директор дирекция Обществени поръчки, както и Цветан Павлов проджект мениджър на ПИМК, който има право да присъства, но няма право на глас в комисията.

Именно Павлов обяви, че актът образец 19 вече 4- ти ден е в просрочие, което е тотално нарушение на договора.
“Явно няма кой да го подпише”, заяви Павлов.

Парасков и Слави Георгиев пък заявиха, че искат още малко време да се запознаят с документацията.
В крайна сметка комисията пое ангажимент във вторник всичко да се гласува и да не се губи време, защото общественият интерес е голям.

14 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    9

    111 години циганите на България!

  2. 10
    6

    Господа, кюстендилски пришълци и местни буфери,
    една задача за Вас. Един достоен българин преди повече от век написа: ” Ако в България се роди гений, това ще бъде гения на завистта!”.
    Кой е този българин? И, дали точно отрепки като Вас, е имал предвид?

    • 11
      8

      Анонимна крива главо,никой никога не е идвал да създава футболен клуб в Пловдив с името Локомотив!В град Пловдив според твърденията на историци на Ботев,пришълци от харманлийските села и то 11-12 годишен е основал Ботевъ!Той е бил президент,касиер доктор, собственик и нападател в отбора!Поради всичко това прякорът си е останал селяните!Пише се за някаква завист!?При резултати като:7:3,0:1,6:0 не може и да си помисли един нормален човек за искрица завист!

    • 7
      5

      Забравяш 15.05.2004 когато станахме шампиони и те изпаднаха … чуство , което никога няма да изживеят и също така 15.05.2019 също чуство , което селяците не са изживяли !!! После говорете , кой завижда и кой не, а и стадион си имаме

    • 1
      4

      Ах, как реагират кюстендилските нещастници, когато дълбоко им бръкнеш в аналното отверстие! Ха, ха, ха!

      • 4
        1

        Хахаха и как реагираха ? Изкараха ви целия срам на яве 😂😂😂

        • Ама, като кажеш циганин, кюстендилец, наркоман и буфер, винаги реагират гордите поданици на Адам Сотков – девненския помак от Варна!

  3. 4
    9

    И утре като падне този Срутнеж и убие някой кой ще е отговорен от тази комисия? Титюков ще влезе ли в затвора?
    А като почнат задръстванията , кой ще падне от власт директно при бай Ставри?

  4. 4
    7

    А тоя Тютюков само като му видиш физиономията и ти става ясно какъв плазмодии е…

  5. 5
    5

    АДФИ, няма ли?
    Я пак, дейба вашата мама мафиотска!!
    Дават “някава” обществена поръчка без да знае никой каква, но всички знаят на кой….
    И после АФДИ ли БАФТИ ли е .. нямало нарушения.
    Ебати държавата

    • 3
      1

      Абе циганин прост. Какви нарушения видя. Като си толкова осведомен, кажи къде са направили нов стадион за 26000 евро.

  6. 5
    6

    Титюков само да знаеш колко си противен.За власт си готов и на кучето м…ет да направиш.

Коментарите са затворени