Ботев Пловдив отстъпи с 2:1 при гостуването си на Септември в София. На националния стадион канарчетата бяха надвити от тим, който в редиците си имаше 10 българи, много от които в началото на кариерата си в мъжкия футбол. Двете попадения за домакините реализираха 20-годшишният Мартин Петков и 19-годишният Симеон Александров. Двамата са съответно набори 2002 и 2003. Само до преди няколко години Ботев Пд изграждаше юноши от тези два набора, за които се твърдеше, че са най-перспективните в България и ще бъдат гръбнака на тима, но сега следа от повечето от тях няма. За жълто-черните се разписа Мартенс след асистенция на Бароан. В стартовия състав на пловдивчани имаше едва трима българи.

Двубоят започна спокойно без сериозно опасности и удари към двете врати. В 20-ата минута домакините поведоха в резултата чрез Мартин Петков. До попадението се стигна след ъглов удар, при който Джеймс Ето’о увисна и позволи на Асен Георгиев да стреля с глава към вратата. На голлинията Антоан Бароан успя за изчисти със сетни сили да изчисти, но само за да постави топката на главата на Мартин Петков, който от няколко метра реализира. В 25-ата минута Красиан Колев центрира от ъглов удар. На близката греда Ван Хертъм игра с глава, но негов съотборник не успя да засече впоследствие към вратата. В 34-ата минута Ботев изравни след хубава атака, започната от Красиан Колев. Той подаде към Антоан Бароан, а нападателят с едно докосване продължи към включилия се Дилан Мертенс. Халфът на пловдивчани влезе в наказателното поле и стреля силно, преодолявайки Димитър Шейтанов с шут в близкия ъгъл.

В 68-ата минута Септември отново поведе в резултата, като този път точен за столичани бе Симеон Александров. Той избяга зад гърба на защитата на “канарчетата” и се възползва от прекрасно извеждащо подаване от Красимир Станоев. Хидайет Ханкич излезе напред, но Александров прокара топката покрай плонжа на вратаря. В 74-ата минута “канарчетата” можеха много бързо да изравнят резултата, но блестяща намеса на Шейтанов попречи това да се случи. Джеймс Ето’о центрира остро по земя в наказателното поле, където Николай Минков засече, но стреля право във вратаря. В 79-ата минута Самуел Супрайен и Емануел Уме направиха добро двойно подаване в наказателното поле, което позволи на последния да шутира. Той обаче прати изстреля си в аут.

СЕПТЕМВРИ: 12 Димитър Шейтанов, 5 Асен Георгиев, 10 Димитър Костадинов, 4 Иван Арсов, 26 Константин Чешмеджиев, 20 Красимир Станоев, 3 Мартин Петков, 11 Мартин Ачков, 14 Мартин Стоянов, 18 Петър Чуич, 17 Симеон Александров

БОТЕВ: 13 Хидайет Ханкич, 3 Па Конате, 4 Виктор Генев, 5 Красиан Колев, 6 Дилан Мартенс, 11 Антоан Бароан, 15 Джеймс Ето;о, 17 Николай Минков, 18 Самуел Супрайен, 24 Джаспър Ван Хертъм, 31 Уме Емануел

42 КОМЕНТАРИ

  1. КЪДЕ СИ ТОШКО ДА НИ ВИДИШ КОЛКО СМЕ ЗАДОБРЕЛИ НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПИЩОВИ НОСИМ И ВЕЕМ ЗНАМЕНА

    • Тук съм тук съм, отпорил съм на задна Фатмето на Стоян канара, ама много въртелива ва да я ейба.

  2. Единственото, което искам да си спомням от този мач, е отношението на организаторите от ст. “Васил Левски” и домакините към публиката на гостите. От мен, едно голямо и искрено БЛАГОДАРЯ!

  3. 13
    4

    Много се кефя, че циганите паднаха от Септември. Чеченеца – президент на Бутяф

  4. 18
    2

    Чака ни съдбата на Фремад. Разпродадоха футболистите, прибраха парите, Ботев кучета го яли. Рединг изпъдиха Зингаревич, да го изхвърлим и ние.

  5. 6
    6

    Рускините са Блядки, Руснаците са АЛКАШИ, като се напия, българите, арменците, азербейджанците, грузинците, ебът жените им.

  6. 8
    7

    Путин психически болен, и большой Пидарст.
    Питерски Рекетьор.

  7. 12
    1

    МИТКО КОМАНДОСА Е ВИНОВЕН НО НИЩО СВИКНАЛИ СМЕ СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА КАКА РАДКА ЖЪЛТАТА ПИРАТКА И.. ОП СА… ОП СА

  8. 25
    7

    ПОРЕДНАТА ДОЗА БОЗА. БЕЗДАРНИЦИ ХАРЕСАНИ И СЕЛЕКТИРАНИ ОТ БЕЗДАРНИК. ОТЗАД ДЪРТИ ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО КАТО ВЪРВЯТ СЕ КЛАТУШКАТ. ОТПРЕД ЕДИН ФУТБОЛИСТ, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА УЛУЧИ ВРАТАТА. В СРЕДАТА, СТАДО ОВЦЕ КОЕТО СЕ БЛЪСКА, ИЛИ ИЗРИТВА ТОПКАТА НАПРЕД. ВСЕКИ СЕ МЪЧИ ДА ПОКАЖЕ, ЧЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЪЖЕ ПОНЕ ЕДИН, ДОКАТО ДРУГИТЕ СЕДЕЙКИ ГО ГЛЕДАТ. ТЪРСЕНЕ НА ПРАЗНИ ПРОСТРАНСТВА, ДВИЖЕНИЕ БЕЗ ТОПКА НЯМА. КОМБИНАЦИИ, СКРИТИ ХОДОВЕ, УДАРИ ОТ БЛИЗО И ДАЛЕЧ СЪЩО НЯМА. СКУКА. ЗИНГАРЕВИЧ, КУПУВАЙКИ 2 МАЧА СИ МИСЛИ, ЧЕ МОЖЕ ДА НИ ЗАБЛУДИ. НЕ ЗИНГИ, НЕ МОЖЕШ. БИХМЕ ТИ ПРОСТИЛИ ПРОСТОТИИТЕ, КОИТО ПРАВИШ, АКО РАЗВИВАШЕ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТИ, ПЛОВДИВЧАНИ, БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ. АКО СИ МИСЛИШ, ЧЕ ЩЕ НИ ВПЕЧАТЛИШ С ТЕЗИ МУРГАВЕЛКОВЦИ, СЕ ЛЪЖЕШ. ТО, ПОНЕ ДА ИМАШЕ НЯКОЙ САМОРОДЕН ТАЛАНТ ДА НИ НАПЪЛНЕ ОКОТО. С ВАЛЕНТИЧ ВОДИТЕ ПОСЛУШКОВЦИ, ЧЕРНОРАБОТНИЦИ ЗА КОИТО СТЕ МОЖЕ БИ НЯКАКВА НАДЕЖДА. ЗА НАС НЕ СТЕ. С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН РАЗБИРАМЕ, ЧЕ СЕ ОТДАЛЕЧАВАМЕ ЕДИН ОТ ДРУГ И ЧАКАМЕ С НЕТЪРПЕНИЕ РАЗДЯЛАТА. ИСТОРИЯТА С ФРАМАРД СЕ ПОВТАРЯ. НАМЕРИХТЕ ЛИ НОВА ЖЕРТВА, КЪДЕТО ДА СЕ ПРЕМЕСТИТЕ. СБОГОМ, НЯМА ДА НИ ЛИПСВАТЕ. ПО ДОБРЕ В ГРУПА С НАШИ МОМЧЕТА, ОТКОЛКОТО ОКУПАТОРИ, КАТО ВАС. ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА БЪДЕТЕ БОТЕВ!!!!!!!

    • 13
      4

      Боли боли колко да боли, след петата и 6-те бахура дивия пише история.

    • Селски,изпиши правилно миризливия катун:ботевъ.Другия умря…

    • Ами точен си. Факт! Тази сбирщина от негри на Коматево не е дори български клуб и няма как да е Ботев. Този евреин от Питер ви приключи. Факт!

  9. 8
    2

    Изгрев бойски олигофрени,създадени от Челсито защото е прозирал циганския ви произход!

  10. 26
    1

    Локото ще ги смачка тия дърводелци…По-слаб отбор от Ботев нямаа в момента.Толкова слаби,толкова безидейни,все едно събрани от улицата един пас преди мача

    • Дербито е друга бира. Който се главозамайва и дъха супата винаги

  11. 20
    13

    Ботевист означава циганин. Цяла България посреща с викове “цигани” селската трупа от Коматево.

  12. 19
    3

    Ботевисти имам една идея.Дайте да ги изгоним тия чернилки или целия отбор и да завършим първенството с юношите .Поне като ни бият няма да станем на резил. Ако трябва да изпадаме поне да изпадаме с юношите на клуба ,знам че те по добре ще играят от тия чернилки .И за тренюр ще изберем от нашите например Пашев Хорозов Пехливанов

  13. 17
    2

    Мале мале жълта трагедия. Индианци нали ви казах, че изпадате, видяхте ли младите българчета от Септември как трепат 10 малки негърчета. То щото Точуквучуку не игра хахахаха, айде плюте пак Неделев, неблагодарна сган.

        • 8
          2

          С какво ,бе евнух?!От финала с Локомотив Д-р Ожболт ви отряза пишленцата ви !

      • 2
        6

        Путин психически болен, и большой Пидарст.
        Питерски Рекетьор.

        • 2
          2

          Хохолите са безмозъчни олигофрени! Русия трябва да ви унищожи и ще го направи! Най-големите дебили са хохолите и македонците! И двата сорта дебили са рожби на Коминтерна и са проекти срещу руската и българската нации! Факт!

  14. 9
    4

    Докога? Тия се подиграват с жълтите фенове..не може повече

  15. 16
    3

    Работата е сериозна,тоя отбор е за ,,Б,, група.Пълна трагедия, защитата е по-слаба и от селските отбори.Оставка!

  16. 10
    3

    Стоян канара ще заколи коч за хубавата игра днес и кани всички стрямски юрдаци да запеят……ооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо мой Бутвфъ ний за тебика жа га умрем.

  17. 18
    5

    Реално коматевци са най-слабия отбор в А група. Фобре че им купиха пак 2 мача като всяка година напоследък че да не изпаднат

  18. 13
    3

    Не е нормално за професионален отбор да сме толкова бавни и то при положение, че повечето футболисти са “нов внос”.

  19. 21
    2

    По-нещастна игра на Ботев не съм гледал. Това пасове, игра без топка, движение по терена, желание за победа – нула.

  20. 20
    5

    Пичове, добре че уредихме мачовете с Берое и ЧМ иначе изпадахме!!!
    Оня палячо дето се самообяви за Мауриньо показа колко струва…

    Позор!!

  21. 17
    7

    Циганите загубиха от Септември. Пловдив празнува, Столипково в траур.

    • 11
      8

      Цяла България посреща с викове: цигани, цигани отбора на Локо.
      Любим Отбор на Клошари и Отрепки

  22. 12
    3

    Жив ташак сме. С тея измислени черни надежди поне няма да изпаднем

Коментарите са затворени