Клуб на привържениците на Ботев Пловдив направи важно съобщение за “жълто-черната” общност. То е свързано с довършване строителството на стадион “Христо Ботев”:

Уважаеми ботевисти,

Продължават усилията за качественото довършване на реконструкцията на стадион “Христо Ботев“.

През уикенда бяха проведени две работни срещи между представители на възложителя, строителя, клуба и фенове на клуба, на които бяха предприети действия по прилагане решенията на Общински съвет – Пловдив от 09.02.2023, уточнени бяха взаимоотношенията между участниците в строителството и публичните органи, които ще извършват мониторинг в хода на строителството, бяха конкретизирани действията по етап 1 с цел възможно най-бързо лицензиране на стадиона.

В близките дни се очаква сформирането и на двете комисии, които ще следят за качественото строителство и правилното разходване на обществените средства.

На последваща работна среща в Община Пловдив с оглед на желанието на ФК Ботев да използва възможно най-скоро спортното съоръжение бе решено етап I (Въвеждане в експлоатация съгласно изискванията за лиценз за Ефбет лига – стадион с четири изцяло покрити сектора) да се раздели на два подетапа – подетап I.I. – въвеждане в експлоатация съгласно изискванията за лиценз за Ефбет лига (сектор А изцяло покрит, а за Сектор В се предвижда цялата метална конструкция) и подетап I.II. – довършване на цялата покривна конструкция и покритието и.

Етап II остава непроменен – въвеждане в експлоатация на пълния проект и лицензиране за 4-та категория на УЕФА. Разделянето на два подетапа ще се случи след заповед по чл. 154 от ЗУТ на главния архитект на община Пловдив.

Уважаваме желанието на ФК Ботев да влезе възможно най-бързо на ст. “Христо Ботев“ и на изпълнителя да удовлетвори този стремеж, но това не може и не бива да става за сметка на качеството на извършваните СМР, поредното препроектиране или смяна на материалите, технологиите и тяхното остойностяване.

От сега нататък ще следим община Пловдив да не абдикира от задълженията си на възложител, а от изпълнителя очакваме до края на март да предостави и линеен график за изпълнението на подетап 1.2 и етап II на фона на наличието на пълния финансов ресурс.

Само Ботев!

Бъдете будни!

10 КОМЕНТАРИ

  1. ПРАВЕЩ СИ РЕДОВЕН, ТЪНЪК, РАЗТОВАРВАЩ, ПАЛАВ, ВЕСЕЛ И НЕПРИНУДЕН ТАШАК С КЛОАКОМОТИФ:)49,12:)))

    КУГА ША ИДВЪТ ЗЕКИ БЕЙ И ЛИВЕНТ АГА? САМУ НАШТИ АНАДОЛСКИ ПРИАТИЛИ МОГЪТ ДА ИЗВАДЪТ ПАРОВОЗА УТ ГУФНЪТА!!😞😞😞… БЕС ТЯХ, СНЕ Ф КОНДОФРЕЙ!!😞😞

  2. 1
    1

    Предизборни агитации .Дано този път да няма наивници, които да им се вържат на тези лъжци и крадци.

  3. Циганите си лаят, строителството на стадиона си върви. Моля гледатейте си недуразумението с една трибуна и се молете общината да си изпълни обещанието, защото “аграра” ще си остане така ала Пикасо с две трибуни зад вратите.

  4. 4
    5

    Индианци този път яко ви изклатиха, ама як ебан. Главните виновници са Ачо, Плейна и клуб 500. Никой от клуба не е бързал да се връща на стадиона, това е пъкления план на заверата и всичко е на гърба на феновете, ще се завърнете на некачествено построен франкенщаин и без навеси. Ще берете голям срам заради това, че някой хора си гонят тяхните интереси, а не стадиона да придобие европейски вид, язък ви за всичко. Резил.

    • Коя е истината бе глупак,явно си от Коматево и те е яд да изхарчиш 2 лв за бензин да дойдеш до центъра.
      Всички искаме да се върнем по скоро на Колежа,но явно ти си Буфер

  5. 2
    5

    Сокересанто чавета, жа на шибат много яко чорбарите, дано със 2,3,гола.Хайде със здраве Шукареско.

    • Манго искам да ти напомня, че ще играете с Арда, а не с чорбарите. Да ва еба и простите цигани.

  6. 2
    3

    СТАДИОНА ЩЕ БЪДЕ ЗАВЪРШЕН, КОГАТО ИЗРУДА СИ ИЗПЪЛНИ ОБЕЩАНИЯТА, Т.Е. МНОГО СКОРО!

    • Сложил ли си две тухли през живота си една върху друга бе нещастник?
      Много си смел на клавиатурата!
      Изрод явно си ти,след като се криеш като мишка

Коментарите са затворени