Опитният халф Янко Ангелов е най-новото попълнение на „Етър“. Ръководството на великотърновския клуб и 29-годишният вътрешен полузащитник подписаха договор до края на състезателната година. Ангелов вече направи неофициален дебют в последната контрола с „Лудогорец-2“, спечелена с 2:0, а от днес официално е футболист на „виолетовите“.

Янко Ангелов е роден на 29 юни 1993 г., висок е 179 см. Юноша е на „Хебър“ и „Левски“ (Сф), а състезателната му кариера преминава през „Любимец“, „Монтана“, „Септември“ (София). През 2017-2019 г. е част от „Локомотив“ (Пловдив), с който има 54 мача и 1 гол и печели Купата на България, после става капитан на родния „Хебър“. През последните два сезона игра в „Монтана“ и „Марица“ (Пловдив), като и за двата тима записа по 30 мача на сезон. Бивш младежки национал. В кариерата си има над 200 мача в професионалния футбол.

„Щастлив съм, че съм тук. Велико Търново е хубав град, а „Етър“ – клуб с традиции и история, с публика. Чувствам се добре, мисля, че бързо навлизам във форма и се надявам с мачовете нещата да са все по-добре. Познавам голяма част от футболистите, предимно по-опитните. С някои съм играл, с други сме били съперници по терените. Целта пред „Етър“ е висока –  влизане в елита. Аз съм го правил три пъти, с три различни отбора, и като изключим това, че „Етър“ е марка и традиция, мотивира ме, че има поставена цел. Това ме амбицира“, заяви Янко Ангелов след подписването на договора си.