Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров за несправяне с проблемите в града. Това обяви той пред актива на партията в хотел “Империал”.
Бившият кадровик на пловдивската полиция обжалва конкурс за началник, смята че е опорочен
“Кметът каза, че излиза в отпуска да си обърне внимание. Ако бях аз щях да му искам оставката незабавно. С парите, които осигурихме си създаваме ядове заради някакви. Още по-лошо обвиняват партията в корупция. Единственото, което сме казали от първия ден е, че това е стадион, който трябва да се играе финал. “, каза лидерът на ГЕРБ.

“Преди месец и половина на стадиона на Ботев казах, че няма да е кмет повече. Веднъж се месих се за пробив, за Панаира, за стадиони. Аз не съм ви кмет. Той не се справи и ни създаде проблем. Срещнах се и с двата фенклуба. За радост те още имат доверие към нас. Ангажимента към партията би било да си подадат оставката. Има възможност Общинския съвет да контролира кмета. Трябва има хора от фенклубовете хора, които да съгласуват средствата за стадионите. Заради подобни хора, които абдикират от отговорност се стига до тук. Всеки път е едно и също. Качеството става още по-лошо, а ние не сме зидаро-мазачи”, заяви Борисов.

“Ако Зико ми е приятел трябва да отиде и да си депозира оставката. За разлика от тези момчета аз съм бил кмет на София два пъти мажоритарно избран. На следващия ден отиваш при 61 общински съветници. Две години в България не се строи нищо от това, което ни сме подсигурили. В случая ми е важно партията да е направила добро за Пловдив. Аз няма да ходя по чужбина да търся Здравко Димитров, за да си кажа мнението. Миналата неделя се чухме последно и му каза, че повече няма да го търся”, допълни Бойко Борисов.

“Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките. Ние не правим стадион на ГЕРБ. Стадионът ще го направим – със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е много тежко преди избори да имаме такива отношения, но е честно към хората. Каквото сме обещали, сме го направили. И заради подобни хора, които буквално абдикират от поста си – или с болнични, или в отпуска. И всеки път – едно и също: “Още пари. Още пари”. Осигуряваме. Но става още по-лошо”, каза Борисов.

“Ако Димитров ми е приятел, трябва да отиде да си депозира оставката. Месеци наред имаше възможност да упражни контрол и той не го направи”, заяви той.

“Няма да се меся повече, защото излизам лош, но заместник-кметът Райчев трябва да си замине незабавно”, категоричен бе бившият премиер.

“В момента недоверието към него е голямо. По-добре е да се отдръпне”, подчерта Борисов.

“Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя”, това каза кметът на Пловдив Здравко Димитров, цитиран от пресцентъра на Община Пловдив.

“Дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки”, коментира Здравко Димитров. „Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като Водния цикъл, обектите по ОП “Региони в растеж”, пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения – мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на “Ботев” и “Локомотив” не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни”, каза още Здравко Димитров.

„Имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този момент”, завърши кметът и уточни, че му трябват няколко дни, за да реши как да отговори на искането за неговата оставка и тази на заместника му Пламен Райчев

39 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    3

    Андреев, първо бяхте 3:1, сега гледам,че сте станали 4:1, а пък то всичко идва от 6:0! Хайде бий си една ножка!

  2. НАС СТУЛЮПИНСКИТИ КЛОАКОМОТИФЦИ НЪ ВЪЛНУВА КОНДОФРЕЙ И НЕГУВИЯ КМЕТ НА НЕГУ!!! ТАМ КАТУНА Е СТЪПИЛ СТАБИЛНУ Ф УПРАВЪТА И ША СНЕ У ДОМА СИ!! СЪДЕ КЛОАКОМОТИФ!!! ПУФ ПАФ!😂😉😃😭😭

  3. В Китай за 3г са наляли с 1/3 бетон повече от USA за 20 век а при нас за 3г стадион става …

  4. 2
    4

    Андреев, по-известен като Андрей Спасов, ти съвсем изтрещя. Ей какви психични поражения нанасят една пета и 6 бахура.

    Хахаха

  5. 4
    2

    До Кольо плъха….
    Свиркай си и си вярвай циганин…
    Ела в четвъртък да се увериш кой кой е…
    Няма как да искаш бюджета на голямоконарци да е равен на Пловдив…
    4 към 1 циганин… Фактите говорят…
    Забравих вие сте били 40000 хиляди мангала на бараж! И първо бяхте ювентинци… После си сменихте годината и станахте беси… Но вари го печи го циганин си остава циганин! 40000 хиляди да 8000 стадион…

    • 2
      3

      Кажи къде да те намеря на 9-ти, Бонке?
      Нима ще дойдеш от Падарско

    • Андрей, всеки селянин като теб може да напусне селото, но селото никого не го напуска.
      Вари го, печи го – ФАКТ!

  6. Зико ли мико ли си но знам че си долен сводник какви хора на Пловдив са те избрали бе безгръбначно корумпирано мекотело от 10 год се напъваше да си кмет и правилно е било че не са те допускали нали един път се яви като независим отвяха те като скъсан вестник щом партията която те издигнала ти казва че не ставаш марш мършо

  7. 5
    2

    Стоян канара каза, а сте барнали бат Зико щял да спре да ака и добави как всички Стрямски юрдечки са готови за жив щит пред общината.

  8. 5
    1

    За да разберете всички и локомотивци и ботевисти как са ни лъгали години наред ще цитирам оправданието на Зико:ОТ САМОТО НАЧАЛО ВСИЧКИ ЗНАЕМ,ЧЕ ПЪРВОНАЧАЛНО ОТПУСНАТИТЕ ПАРИ НЯМА ДА СТИГНАТ!!! Хайде сега всички като започнем от Бойко и Плейна и стигнем до Крюшо,Зума и Узуна да дадат обяснения на всички нас!!!

  9. 11
    8

    Боко гръмна поредния бушон. Нищо ново…
    Интересно че това се случи след срещата на феновете на Локо с Пинокио. Така е като ЗдраФко използва терминология “нашия и вашия стадион”. Така ще е със всеки, който се опита да прекара Локомотив

    • 5
      6

      Църно-бял педеруго, на путка или на гъз миришеш?

    • 4
      5

      Тъп мангал…. Само да те светна… Стадион Христо Ботев вече има 4 готови трибуни… Ще има и козирка на всички трибуни… С Бойко и без Бойко…. Но много скоро ще разбереш че пари просите вие… Не ние… Ние искаме КСС та… За израсходваните пари досега… А за тъпите ЦИГАНИ ще вметна, че много скоро ще лъсне истината… А тя е, че имате една трибуна и тя ще ви бъде толкова голяма, че няма да има смисъл да стройте… Толкова от мен за управлението на герб и стадионите…

      • Любомир Минчев - неуспял журналист-мисирка на Тиквата от ПД24, Бивш доносник
        4
        3

        селски, на вас сега и Коматево ви е голямо.

        само да те светна – не води внука си на тази купчина от руждясала арматура и бетон със изтекъл срок на годност ако не искаш някой ден да остане под руйните му

        • 3
          4

          Циганин като четеш чети и помисли… А относно на кой какво му е голямо се видя на два пъти извън Пловдив.. . 4 към 1 факт… Ще се види и на 9 ти февруари бъди сигурен.. Относно внуците не се притеснявай… Само гледай да не бутнат и последната трибуна, че ще домакинствате в оризаре и там ще ви е широко повярвай ми!

          • 3
            3

            Нещо с фактите не си наясно,папагал! Това,че сте повече, е само в празните ви пилешки глави!

          • 2
            2

            Факт, ама само в помашката ти глава…

  10. 6
    7

    Ей жълт лъжецо от селско-комунистически произход Андрей Плешивия, Пинокио си отива на заради Гомнежа, а защото дели отборите на наши и ваши.
    Разбра ли, тъп циганин?!

    • 1
      2

      Ко стаа, дебил?

      • Андрей Спасов - Плешивия сам си пише коментарите в кенефния си форум

        само това ли успя да измислиш, Андрюша

  11. 3
    6

    Циганите на сапун! На Стойчо Генов в дивия, на Елица в устето.

  12. 5
    3

    Зико каза….ава пичаги жа взема да си ипотекирам матора и жа напрая най-накрая тоя говняж ва.

    • 3
      3

      Катунар, цял живот Тошо грозната мекица и неговата селска пачавра да те стряскат на сън

  13. 21
    3

    Тиквата наистина си прави гаргара с феновете и на двата отбора и който му се върже пак на измислиците после пак ще съжалява.Защо не му я поиска преди една година примерно a сега предизборно пак се прави на загрижен и на спасител?А на това с големия нос до него защо не му потърси сметка за най-скъпият паметник в Пловдив за 60млн.Колодрума,за договора с Индра за спирките,за зоологическата градина?А самия той да си спомни кой подари Панаира! Този път няма да се вържем на лъжите!

    • 3
      1

      Още от миналата година Зико знае, че ГЕРБ няма да го издигнат за втори мандат! Затова кражбите му, вкл. от стадиона са като за последно. А, депесерския пимкаджия е идеална партия за това!

      • И познай на кого се отчитат?! Всички го знаят и се правят на луди и продължават да му вярват и да се срещат с него и другия схемаджия благодарение на когото Пловдив си има Колодрума и най-голямия зоопарк в Европа!А забравихте ли кой изгони Цв.В.и му фалира банката, много сте късопаметни да не кажа мазохисти.

        • Аз, нищо не съм забравил! И от години повтарям, че стадион и силен отбор нямаме заради Борисов! И съм заричал да изсъхне ръката на всеки подал глас за ГЕРБ! А, след цирка с крановете при оня католик, съм казвал, че Борисов и гербаджиите трябва винаги да се посрещат с камъни по главите!

  14. Циркове! Всички са готини, други са виновни. Мислят хората за будали. То, че има идиоти, има. Ама чак пък толкова, няма. Лошото е, че който и да дойде да управлява, започва с кражбите. Тежко на България. Още малко и ще останат само небългари. Което е и целта.

  15. 13
    4

    Защо Зико да си подава оставката. Бойко е по голям лъжец от него. Той трябва да си ходи.

Коментарите са затворени