Спортният директор на Локо: Чакаме трима нови. Изпълнителният директор: Само Крушарски не може да прави смяна в УС

26
473
Локомотив II

Новият спортен директор на Локомотив (Пловдив) Красимир Петров заяви, че се очаква другата седмица към тима да се присъединят двама нови футболисти, като освен това към отбора ще се присъедини официално и каращият проби Педриньо.

Новият спортен директор на Локомотив (Пловдив) Красимир Петров заяви, че се очаква другата седмица към тима да се присъединят двама нови футболисти, като освен това към отбора ще се присъедини официално и каращият проби Педриньо.

“Искаме да променим изцяло скаутирането на новите футболисти. Това ще стане в процес на работата. Досега има два изходящи трансфери – Бирсент Карагарен и Райън Бидугна. Освободили сме още двама души – Преслав Боруков и Александър Василев. Никога не е добре, когато се прави много голяма селекция и ще искаме това да го коригираме. Двама-трима, максимум четирима души. Привлекли сме, четирима футболисти, а другата седмица очакваме двама нови играчи, които сме сигурни, че ще вдигнат класата на отбора, а също така ще подпишем и с Педриньо. За Пиер Зебли имаше сериозен интерес от няколко клуба. Най-настоятелни бяха Химки. Имахме официално предложение, но по една или друга причина не се случи трансферът му”, каза Петров.

Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Лъчезар Димитров говори след проверката с Марица (Пловдив), завършила 2:1 в полза на “смърфовете”. Един от шефовете на пловдивският тим засегна темата с изходящите трансфери на Бирсент Карагарен и Райън Бидунга, както и ситуацията с Христо Крушарски.

“По отношение на селекционната политика, тъй като интервюто в момента е продиктувано от това, че се изписаха доста негативи, искам за всички да е ясно, че може би нещата се преекспонират. За да се развива един клуб, е нужна ротация на футболисти. Дори да си направил някаква селекция, в определен период от време е нормално да подмениш играчите, невинаги селекцията е сполучлива, невинаги се климатизират добре в отбора. Това, че сме продали двама футболисти, се превърна във фурор”.

Той коментира и ситуацията с Христо Крушарски, който реши да се завърне активно в управлението на Локомотив (Пловдив):

“Господин Крушарски има 50%, другият собственик също има 50%. Ако двамата се разберат, че искат Крушарски да се завръща в управлението, със съгласието на двамата може да стане. Обяснявал съм го много пъти, Уставът е направен така, че 75% от акционерите трябва да вземат решения за смяна в УС. Това може да стане само и единствено, ако двамата решат. Доколкото знаем юридически е невъзможно само единият да реши. Така че собствениците трябва да решат, аз не съм собственик. Аз представлявам Локомотив, независимо как съм дошъл, по каква линия и тн.

Господин Крушарски постоянно си дава интервюта, другият собственик го представлявам аз и моите колеги. С удоволствие ще отговарям на въпросите ви.

Не бих го нарекъл неизпълнено, но същото, което бях казал и по Коледа, че имахме договорка да изплатим останалите 50% на Крушарски, имахме подписан документ, но все пак е въпрос на сметки да решиш дали искаш да притежаваш всичките 100%, или тези пари да ги инвестираш в клуба. Това е, което е така нареченото неизпълнено. Господин Крушарски може неговите 50% да реши да си ги дава на друг, това си е лично решение на собствениците. Когато взимаш някакво решение, свързано с финанси, изхождаш от икономическа гледна точка кое е най-целесъобразно”.

“Целите, които сме поставили пред старши треньора – държим на развитието на млади футболисти. Наблюдава се доста голямо снижение на възрастовата граница във всички спортове. Той от друга страна иска, както може би иска и всеки един треньор, утвърдени футболисти, които са на някаква каква възраст. Дали 25,26, 27, на 30, но в крайна сметка аз мисля, че трябва да се дава път на млади футболисти и смятам, че това е по-добре от икономическа гледна точка. Това не означава да нямаш утвърдени играчи на по-висока възраст, но ако пък изцяло дадеш такъв сигнал, че разчиташ на стари играчи, подсъзнателно търсят само старите играчи. Дори и младите мислят как трябва да се подава само напо-големите и така младите остават в сянка. Това съм му казал на треньора.

По отношение на резултатите е ясно – да си гоним шестицата и място в евротурнирите. Дали сме му пълна подкрепа. Имахме в началото леки разминавания, но сега се разбрахме. И вече ще видим във времето”.

След това Димитров отново говори за селекционната политика:

“Преди да тръгнем да продаваме играчи се уверяваме, че на техните позиции имаме поне 2 варианта и се спираме на играчи, които аз смятам, че не са на по-ниско ниво. Карагарен ми е слабост, към него съм се обръщал като към син, но не само за него, за всеки един играч на неговото ниво са давали максимума от себе си. Но разберете, че няма как от 100% да искаш 200%. Затова говорех за ротация.

Честно казано не съм запознат с всички клубове, но според мен трябва да има звено, което се занимава със скаутиране. Всеки един треньор подсъзнателно при избора на състезатели е обременен с това, което има в момента, и така се изкривява взимането на решения. Според мен един треньор трябва да кажа трябват ми еди-колко си футболисти, на еди-какви си позиции и скаутското звено да му даде предложения. Но не може да се натоварва треньорът, защото според мен той е обременен и не винаги решението му ще бъде на 100% правилно. Мисля, че това е правилната политика, всеки да си гледа своята работа.

Спортал

26 КОМЕНТАРА

 1. 10
  5

  Този собственик на сайта знае ли ,че вчера 03.02 .2023 г.най – големият атакуващ халф на България навърши 76 години?!Казва се ХРИСТО А.БОНЕВ!!!

  • 7
   2

   Не вчера, а на 2.02

 2. 4
  2

  Измислици..двама бразилци по малко лиан и евандро в Спартак Варна отиват…чакания Райнов в Локо София…Тея двамата вчера само глупости говориха..но Локо общността не са будали..само Локо!

 3. Г-н Лъчезар Димитров, постоянната ротация на посредствени футболисти не води до развитие на клуба, а напротив.
  Нов сте още, ще се научите

  • 4
   1

   Кога ще се научи и от кого?!От таско тасков ли ще се научи!?Може да научи нещо,но когато вече е късно,дано не сме изпаднали!!!

 4. Аз такива завъртяни измислици досега не бях слушал!
  Ми кажи си,че и Крушата и тоя „буйнокосия“ Адам са си ебали майката да не дават кинти,а търсят само горница и да се приключва!
  Кви са тея въртели и простотии?Разбрахме!Пари няма,ще се продават читавите,ще се вземат юношки на кило да се обиграват/не че е лошо,ама материала е такъв,нали/ и може би с късмет и в шестицата!Бонус!
  Педеруги и мъже с вагини!
  И най-лошото е,че нямат нищо общо с идеята Локомотив,а само с финасовите планове на собственика!

 5. НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂
  5
  1

  ТИА НОВИТИ ША СА УТ КУКЛИН, ПОРДИМ И МЕРИЧЛЕРИ!!! ЧЕСНА СТУЛЮПИНСКА!😉😂😂😂

 6. 3
  8

  Ботев, Тракия, Ботев, сега Ботевъ 2010, със лиценз на Металик Сопот. ХА сега, лапай малки човечета и ПИШКИ мангал от СТОЛИПИНОВО ИЗГРЕВБОЙС Коматево.

  • 4
   2

   Научи вашата история първо. Че половината сте с татуси 1926, а другата половина с 1936. А ювентинци ли сте или неаполитанци? И не на последно място мангали ли сте или роми? А Велбъжд Кюстендил знаеш ли че е прекръстен на Локомотив Пловдив? Така че май нито сте 1926, нито сте 1936. Имате трибуна която се казва Спотрклуб. Кръстена е на Спотрклуб, защото ви размазват. Кюмюр миризлив.

 7. 3
  7

  Купувам лиценза на Металик Сопот, събарям стадион ботев, и ги пращам на изгнание в Коматево.
  Това са Циганите на Пловдив, сега градът е чист от изгревбойс маалата.

 8. 8
  2

  Собственикът на Велбъжд Георги Илиев закупува „Локомотив” (Пловдив). На 23 юли се провежда Общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване регистрацията на „Локомотив” и за преименуването на „Велбъжд” в „Локомотив 1936”. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с новото регистрирано име заема мястото на „Велбъжд” в „А” РФГ. Седалището на клуба е преместено от Кюстендил в Пловдив. Президент на клуба е Георги Илиев, изпълнителен директор – Емил Наков, гръбнакът на отбора са футболисти, които играха на терените в Кюстендил.

  • 6
   2

   Истината боли. Ама феновете си останахме от ромски произход. Саде Локо…

   • 2
    4

    Не ходя на мачове на Ботяф6 и не мога да потвърдя или отрича това твърдение

    • КАРАБИН РЕЗАКОФ КЛОАКОМОТИФОФ УТ АРДИНУ😃😂😂😃😂😞

     ТЕБИ ТЪ НЯМА НА НАШТИ РОДНИ СТУЛЮПИНСКИ МАЧУВИ, А ЗА ВЕЛИКИЯ БОТЕВ ГУВОРИШ? А ЗА НАШИЪТ ЛЮБИМ СТУЛЮПИНСКИ КЛОАКОМОТИФ ЗНАЙ СЯЛУТУ БУЛГАР!!! НАСЯКЪДИ ВИКЪТ ..И НА СРЕШТЪТ МОШТНУ: СИГЪНИ, СИГЪНИ, ПУФ ПАФ!😉😭

 9. 4
  6

  Пак големи бре!успех и подкрепа на Локо!

Comments are closed.