Хиляди фенове на Ботев Пловдив се събраха на площад Съединение и тръгнаха към сградата на обнщина Пловдив. “Зико, гърмиш 99%”, “Колежа или смърт”, “100 % Колежа” бяха част от плакатите, които бултрасите носиха. Събитието бе под мотото “100 % Колежа”.

Феновете се обединиха около 3 основни искания:

1. Поправка на некачествено изпълнените строително-монтажни работи за сметка на изпълнителя.

2. Изпълнение на целия покрив върху четирите сектора с целево отпуснатите 12 млн. лева кредит.

3. Въвеждане в експлоатация на целия стадион с четирите сектора на първи етап от строителството!

Председателят на Сдружение ПФК Ботев Борис Гиздаков говори минути преди началото на протеста за “Колежа”, тръгващ паметника на Съединението. “Протестът днес не е за пари. Искаме с отпуснатите 12 милиона лева да се завърши козирката с покрив и да се пуснат четирите сектора и строителят за негова сметка да поправи некачествено извършените дейности, които установихме при инспекцията. Изобщо не искаме да говорим за пари. Не искаме да политизираме протеста. Той няма нищо общо с никакви избори. Искаме Колежа да бъде завършен с отпуснатите пари до ниво мачове в А група с 4 сектора и покрита козирка.”

Ето част от изказването на двама от привържениците, които взеха думата и говориха пред съмишлениците си:

Девет години се наслушахме на празни обещания и лъжи! Строителните дейности не вървяха както очаквахме. Имаше огромни разминавания между изказванията на възложител, в лицето на общината и кмета, и изпълнителя. Дотук няма нито един спазен срок от общината и от изпълнителя. Всички се запознахме с качеството на строителството. Всичко това ни доведе отново да сме тук, пред Общината.

През декември миналата година кметът Здравко Димитров пое ангажимент за целево възлагане на тези 12 млн. лева единствено за козирка. Оказа се, че това не може да стане без одобрението на Общинския съвет. Затова ще бъдем там, на сесията. За да видим кой е против “Колежа”, за да защитим честта си. Така, че ботевисти – стягайте се за масово посещение на Общинския съвет. Ще ви информираме допълнително кога ще е датата.

Трябва да сме мобилизирани, сплотени и да не допускаме тази шайка престъпници да прави каквото си иска. Не можем да позволим някакви глупаци и сметкаджии да си оправят дереджето на наш гръб.