С опита си Станислав Маламов е изключително полезен за отбора на Марица (Пловдив). Крилото е важна фигура в състава на наставника Николай Димитров и на него се разчита да помага на по-младите и неопитни в състава на пловдивчани. Маламов направи солидна визитка и дори премина през отбора на ЦСКА, с който спечели Купата на България. За Sportal.bg нападателят се съгласи да сподели своите впечатление от лагера на тима в Турция, както и да се върне назад до периода, в който носи червената фланелка.

“За момента настроението е много добро. В такъв етап сме, че има предимно тежки натоварвания. Гледаме да се представим възможно най-добре, за да сме добре подготвени за сезона и най-важното за момента е, че в отбора няма контузени футболисти”.

“Доста от младите футболисти израснаха пред очите ми. Само от тях зависи до каква степен ще успеят да се развият. Има доста опитни футболисти в нашия отбор, от които могат да попиват. Валери Домовчийски е такъв. Играл за националния отбор и в Германия. Ако от него не могат да откраднат, не знам от кой друг”.

“Аз израснах в Марица и съм юноша на отбора. Винаги съм следял отбора и винаги ми е бил на сърце. Откакто Христо Христов е собственик на отбора, гледам, че нещата се развиват по добър начин за клуба. Надявам се, ако можем да развием отбора още по-нагоре.

С потенциала, с който разполагаме, се представихме под средното ниво за нашия отбор през първия полусезон. Липсваше ни постоянство. В някои мачове показахме нашето лице, в други показахме коренно различно. Ако променим това и постигнем добри резултати в пет-шест мача, ще сме отново в челото на класирането”.

“Самата Б група е доста изравнена. Точките са нагъсто. Може да се каже, че сме в долната половина на таблицата, но с една добра серия ще сме в челото. Бъзикаме се помежду си, че сме отбор за А група, защото с по-добрите играем по-освободено и нещата ни се получават. Може би при нас има спадове, защото има очаквания към нас, когато играем с отбори от Б група.

Напрежението в ЦСКА е доста по-голямо. Там знаете какъв е медийният и фенски интерес. Там трябва постоянно да си на 110 процента. При някои хора напрежението работи добре и се мобилизират, при други ги смачква. Пожелавам на всеки футболист да играе пред 30 000 души. Това са най-истинските неща във футбола – да играеш пред такива фенове. Докосваш се до истинския футбол. Бях в ЦСКА около година и малко. За себе си оценявам престоя си за много добър. Спечелихме Купата на България. Това, което се изискваше от нас, го направихме. Те имат друга политика и гледат да разчитат повече на чужденци. Това е тяхно решение и няма сръдни. Свърших си работата там и пожелавам успех на отбора”.

“За доста неща съжалявам. Като по-малък имах доста по-големи мечти, но реалността явно е доста по-сурова. Не успях да сбъдна повечето неща, които исках и мечтаех. Както са казали хората – не трябва да съжаляваме.

Не искам да го мисля, но както ти каза, самите години ме натискат. Гледам да съм съсредоточен върху футбола. В България започваме да мислим като професионалисти, когато виждаме самия край. Надявам се да съм покрай футбола. Не съм се замислял за нещо по-сериозно”.

Sportal.bg