“Изминаха 10 болезнени години откакто Ботев игра последния си мач на Колежа. Поставихме няколко цели.” Това каза Живко Стамболиев след среща на феновете на жълто- черните под наслов “Лъжите за Колежа – протестна готовност.”

Ето и целите:

1. С отпуснатите 37 милиона да се направи цялостна козирка, и стадионът да бъде лицензиран за мачове от Ефбет Лига.
Нашите сметки показват, че това е възможно. С отпуснатите последно 12 милиона стадионът да има цялостна козирка.

2. Качествено изпълнение на строителството. Настояваме строителя да приведе обекта в нормален вид, който да не е опасен за зрителите. Всичко да стане за сметка на строителя. Няма никакъв контрол от възложителя и надзора.
На един от протоколите пише, че нещата са извършени качествено. Никакъв контрол.

3. През последните 2 години проведохме много срещи, бяхме лъгани и ни предоставиха мижави документи. Настояваме за пълна документация и строителя и възложителя да излезнат и кажат кога ще бъде готов стадиона с конкретни дати и срокове, както и подробен план за действие.
Някой да обясни защо парите не стигат за цялостна козирка.

4. Община Пловдив да осигури средства за цялостно завършване на стадиона.

“Хаусът на проекта за стадион “Христо Ботев” е голям. Поне 61% от 51 части на проекта не са дадени при обявяване на Обществената поръчка. Работи се без никаква цел.” Това каза председателят на КПБП Борис Гиздаков след среща на феновете на Ботев под наслов “Лъжите за Колежа – протестна готовност.

“Издадена е заповед в разрешението за строеж да се запише да се даде акт 16 на сектор А и Трибуна Изток. И какво ще стане ще се сложат седалки и в секторите зад вратите и те няма да ползват. Това е пълен абсурд.
Пловдив не заслужава да има втори паметник като стадион Пловдив. Трябва разрешението за строеж да се приведе в правилния вид, а не да се ползват само два сектора.
Това няма да го допуснем. Искаме и цялостна козирка”.

“Всички хора искат да излезнем на протест. Ние друго не можем да направим. Стадиони не се строят всеки ден. Искахме да запознаем всички с това което се случва. Ние говорихме с една стена”, заяви Гиздаков.

От ПФК Ботев прокуристът Асен Караславов е присъствал на срещата на феновете. Той категорично е подкрепил феновете и е изразил мнение, че клубът е твърдо против стадион Христо Ботев да бъде пуснат само с две трибуни. Клубът ще подкрепи феновете в борбата стадиона да бъде пуснат с четири сектора и цялостна козирка с покрив.

“Към 15.10 22 са актувани 22 милиона. Незнайно защо е променен класа на бетона. Над актувани са армировка за 400 000 лева.
Актуван е монтаж на седалки за около 1 милион лева. Има преспадане на окало 173 000 лева от тази сума . В момента няма нито една седалка. Надактувана е стомана от 51 тона в сектор А. Масово се появяват актове с незнайни дейности без да има анализ. Актувани са стъпала 612 бр. за 101 989 лв.”, добави Михаил Манолов от КПБП.

Феновете ще поискат да бъде насрочена извънредна сесия на ОБС на която да се вземе решение отпуснатите 12 милиона да бъдат изцяло вложени в цялостното завършване на козирката.

30 КОМЕНТАРИ

  1. Сравнението със строежа в парк Лаута е неуместно.Там се строи трибуна по трибуна на действащ стадион,а Колежа е нов проект.Защо ли само той се гледа под лупа.Някои наши фенове са нетърпеливи.Всеки иска бързо,качествено и дълготрайно.Някои искат денонощна работа,но не става.Корупция има навсякъде.Да не мислите че при всяка държавна поръчка не се отделят пари за тези които отдават средствата.В целият свят е така.Жалко но факт.Собствениците на отбори не раздават пари.Живея до Даме Груев и гледам какво става.Вчера поставяха тръби.Но когато нямаше пари пустееше с месеци.Дано новото първенство и двата отбора да играят на модерни стадиони.А какво се случва със Спартак,никой не забелязва

  2. АЛО, ПЛОВДИВДЕРБИ, ЗАЩО В ПЛОВДИВНЮЗ ИМА АКТУАЛНИ НОВИНИ ЗА БОТЕВ, А ПРИ ВАС ГИ НЯМА? ПРЕПИСВАЙТЕ БЕ! ПОНЕ ЩЕ СТЕ ПЪРВИ В ПРЕПИСВАНЕТО, А НИЕ ЩЕ МОЖЕМ ДА КОМЕНТИРАМЕ!

  3. 1
    3

    Кой ви е виновен бре птицечовки?
    Докато си избирате такива селски кметове, само и само защото са фенове на жалкото ви отборче, така ще да е. Сума ти пари ви дадоха до сега но селянинът е свикнал да краде, като дойде в града и затова ще ядете хурката. Локото тихо-мълком за 7 милиона изградиха 2 трибуни и почнаха третата а вие още сте на никъде. И тия смешни подпори за козирката дето сте ги боядисали с цвета на насраните ви гъзове ще паднат при един по-силен вятър. Но такава ви е съдбата, да сте вечно за ташак из града ни.

    • 3
      2

      Цигани гледайте си задният двор на селскостопанският.Там всичко е прозрачно,защото освен шайка гейбандити на друг не му пука.А кметове и общинари се избират от пловдивчани,а не от мангали.

  4. НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂
    3
    1

    А ГА СКАЧЪФТИ ПУ ПЛУШТАДИТЕ И ПЛЮИФТИ СОЦИАЛИМА ВИ БЕШИ УБАВУ??😞😞 ТЕХНИ БИЛИ ПАРИТИ??? НИШТУ НЕ Е ВАШУ АБДАЛИ!!! БАЧКЪЙТИ ДУ 72 ГУДИНИ И НИ МРЪНКАЙТИ!!! КУМУНИСТИТИ ИМ БИЛИ ПАК ВИНОВНИ??? ТВА КУЕТУ ПУСТРУИХА ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА НИ МОГЪТ ГУ БУЙДИСА СИГАШНИТИ АПАПИ!!! НИ МИ СТОЙТИ ДА КУМИНТИРЪТИ ТУКАНКА, А БИГОМ ЗА БАКЪР И ВЕЛПАПЕ!!! ПИЙТИ ПУ ИДНА СТУДЕНА ВУДА ОТ 3,05ЛВ/М3 И ГЛЕЙТИ ДАН СЪ ЗАДАВИТИ!! И СЛУХТЕТИ ДА НЯМА ТЕЧ КАЗАНЧИТУ, ЧИ УТИДИ МЕСЕЧНЪТА ПЛАТА!😞😃😉😉😃😃

      • 4
        1

        ЯЗ МОЖИ ДА НИ СЪМ НАЙ-УМНИЯ, АМА СЪМ УТ НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ!!!!!

  5. 8
    4

    Не разбирам защо са тези сравнения с лаута, малко ли пари се отклониха за там, но тихо мълком си действуват, колко пъти правят трибуни, бутат строят доста пари потънаха и в техния стадион, но Ботев се гледа под лупа, 10 години техен фен христолов беше сложен начело, сега имам чувството, че стадиона се строи от локомотивци отново 10 години…………………..

  6. 8
    4

    Аз само да попитам: Къде е сега депутата-комунист Иван Петков-бебето,дето вееше жълти парцали от трибуната на Общ.съвет,да извади няколко милиона лични пари(или там,колкото е успял да открадне) и да се завърши тоя Гомнеж. Пък после ако ще и да пада!

  7. 9
    2

    Ами , скъпи наши интимни приятелки от Команчево, фирма пимк е на торбата с екскременти шиши , детето на мама ирен. Бетоновъзел аст е на торбата с екскременти шиши. Така лесно ли се пълни тази торба, а и за чекмеджета на негово просташко нищожество боко тиквата трябват пачки.

  8. 9
    6

    И ся кво? Сменяме текста. Вместо “арматура и бетон” нещата отиват на “кенчета в бетон”! Ся сериозно: кому кура търсят тия жълти навлеци да инспектират общински строеж? Като толкова се интересуват има достатъчно: Модър-Царевец,пробива под Централна гара, детски градини,басейн Младост и т.н. Да ходят да проверяват КСС и там. Стадиона явно е за бутане. И без туй мястото му не е там!

  9. 10
    5

    Ами тогава защо сте против да се довърши стадион Пловдив?
    За да се фукате че сте по-по-най ли, жълти СЕЛЯНДУРИ АЛЧНИ.

    ВСИЧКИ СТЕ ЗА ПРОКУРОР

  10. 11
    1

    Според клуб 500 няма нарушения и всичко е точно.

  11. 6
    7

    О….. колко е жалко да си жълт папагал….. видяхте ли ,че винаги сте били на държавата ясла.. още преди 10 и след това.Всичко живо около Вас краде..но си го заслужихте. Затова цял живот на село .. Коматево

  12. 12
    7

    Нищо смущаващо при селяните. Винаги е било така при тях. Кражби и облагодетелстване от ръководителите и от ,,феновете”. Сега и от строителя, който уж е голям фен на папагалите. Цялото съществуване е само държавна хранилка и крадене, от всички. Големи претенции за голям отбор, за многобройна публика, а всъщност всичко е един голям фалш.

  13. 17
    3

    Похвално е това,че феновете на Ботев търсят истината,а тя касае и всички граждани на Пловдив,но едно не ми е ясно какво правят в хотела на бившия кмет на Пловдив при чието управление бе издигнат най-скъпият паметник “Колодрума”за 60млн.лева?И същият този кмет има наглостта да се прави на проверяващ за злоупотреби на Колежа идвайки гордо с Бойко.И как никой от там присъстващите не го попита?Представете си за тези 60 млн.какво бижу щеше да е сега стадион Пловдив!

    • 3
      1

      Много добър коментар!
      Тъжното е, че който и да беше, щеше да е там.

  14. 11
    3

    Интересно ми е кой ще си сложи главата в торбата и ще се подпише от комисията която ще приеме стадиона, ако това може да се нарече стадион?!

  15. 6
    4

    Трудовите хора в Стряма си го казаха. Не искаме да бъдем повече ограбвани така че този стадион не ни трябва, ще си играем мачовете както до сега в Коматево.

    • 2
      3

      И къде има “трудови хора” в тази държава? Има 660000 заплатаджии на държавна и общинска хранилка, 2300000 пенсионери, милион и половина деца, и нещастниците в частния бизнес и гастърбайтерите в чужбина! “”Трудови хора” – идиот!

      • Ами да, другите се изнесоха на социални и взимат повече от тук държавните, общинските, (нещастниците в частния бизнес)
        ……………………

  16. 13
    1

    За кой път задавам въпроса:В коя банка се съхраняват отпуснатите пари и реално налични ли са по сметката, колко са изразходвани и на какви цени са остойностени материали и труд, и най-важното колко е лихвата по депозита и къде отива,как се отчита?И слух или истина е,че тайно се отпускат част от парите на “близки фирми да ги въртят”за собствените си бизнеси?Кога най-после Зинченко и Плейна ще излязат заедно да отговарят на всички тези въпроси ?Вижда се ,че това съоръжение е опасно за хората и трябват адекватни реакции от прокуратурата и от строителя за да не стане някой инцидент пази Боже.

  17. 13
    1

    Нагли просяци,Кой настоя да се развали концесията и общината да се наеме с строителството и довършването на Гомнежа? Наглите Артур Антунеш Коимбра и Титюков видяха в това възможност да накажат филията и от двете страни. Резултата е видим от всички и всички пловдивчани заедно ще плащаме сметката на тия крадци и наглеци!!!

    • 2
      6

      Даскале, благодаря, че се обади! Сега е ясно защо учениците са олигофрени. Защото даскалите са идиоти!

      • 5
        3

        Ако не ме разбираш,значи ти си олигофрен! А, ако се правиш на олигофрен,това си е за твоя сметка!

        • 2
          5

          За моя сметка и на останалите пловдивчани са кюстендилските наследи! Не, не си идиот! Ти си нагъл идиот!

Коментарите са затворени