Старши-треньорът на Хебър Владимир Манчев говори пред журналисти преди първото за 2023-а година занимание на тима.

Селекцията

“Имаме привлечени играчи на всички линии. Очаквам евентуално още не повече от 1-2 попълнения. В момента се водят преговори в тази посока, но знаете, че през зимния трансферен прозорец селкцията се прави по-трудно.

Няма нужда да делим играчите на българи и чужденци, но моето изискване беше особено защитниците да бъдат българи, тъй като имахме проблеми с комуникацията в защита”, подчерта Манчев.

Той представи и новите си помощници – Димитър Андонов и треньорът на вратарите е Мартин Митев.

„Избрах ги, защото искам да работя с екип, който аз самият съм подбрал. Проблемът при Кирил Божков и при Спас Гигов беше, че те си имат техни ангажименти. Знаете, че единият е шеф на детско-юношеската школа, а другият води втория отбор на Хебър, и работата им се разпокъсваше. Аз искам щабът ми да бъде концентриран единствено върху първия отбор. Защото имаме и доста работа, а и самата работа е много отговорна. Трябва да постигаме целите си“, каза Манчев.

Схемата на игра

„Няма да променяме нищо в игровата схема, но ще трябва да подобрим всички компоненти на играта. Трябва да подобрим и резултатите. Трябва да постигаме резултати и играчите трябва да го разберат по най-бързия начин. През резултатите минава и постигането на целта ни. Която е оставане в елита“ категоричен е Владимир Манчев. Той коментира и горещата тема за домакинските мачове на тима.

„Дали тежи или не това, че не играем пред собствена публика, това вече е минало. Имам уверения на ръководството, че от новия полусезон ще започнем да играем на нашия стадион, така че тогава ще си проличи дали е тежало или не. Сега  ще запознавам играчите с нашите цели и изисквания – чакам ги да минат медицинските изследвания и ще имаме разговори. Ще бъдат запознати с всичко, но това ще става постепенно – не искам да ги претоварвам с прекалено много информация още от първия ден. Убеден съм, че за разлика от миналата година, през тази ще започнем да се справяме доста по-добре.”

Марица