В четвъртък, 5 януари, тимът на „Марица“ ще стартира своята зимна подготовка. Футболистите от състава се събират в 10 часа на клубния стадион в северен Пловдив за първа тренировка за 2023 година, като заниманието ще започне малко след това.
Ясна е и програмата за зимната подготовка на „жълто-сините“. Първата контролна среща за тима на Николай Димитров е на 14 януари, а съперник в нея ще бъде елитният „Арда“. От 18 до 30 януари съставът ще проведе зимен подготвителен лагер в Анталия, Турция. По време на лагера „Марица“ ще изиграе три приятелски срещи. Съперници в тях ще бъдат македонският Академия „Пандев“ на 22 януари, руският „Волга“ (Уляновск) на 25 януари и полският „Ресовия“ (Жешов) на 29 януари. След връщането на маричани у дома е предвидена още една проверка срещу друг тим от българския елит – пловдивският „Локомотив“. Мачът ще се играе на 3 или 4 февруари.
Очаква се шампионатът във Втора лига да се поднови около 11 февруари, като СТК към БФС все още не е насрочила мачовете от първия пролетен кръг, в който „Марица“ е домакин на „Спартак“ (Плевен).