Капитанът Валери Домовчийски е “Футболист на годината” на “Марица”, а Георги Иванов бе избран за “Най-перспективен млад играч до 21 години” в ежегодната анкета, която тази година се проведе по нов регламент. В анкетата участваха всички от спортно-техническия щаб на представителния тим, директорът на ДЮШ, треньорите на юношите старша и младша възраст, както и представител на пресслужбата на клуба. Всеки от тях посочи трима свои фаворити, поставяйки ги на съответните позиции.
 
Почти единодушно вотът бе спечелен от капитана на отбора Валери Домовчийски, който и през тази година бе лидер на тима и бе в основата на почти всеки успех. Веднага след него се наредиха защитникът Димитър Аврамов и халфът Станислав Маламов. 22-годишният Димитър Аврамов е сред рекьордьорите по изиграни минути и през тази година, а с изявите си се превръща във все по-важна фигура в състава. Техничният Станислав Маламов не спираше да тормози противниковите защитници, бе главно действащо лице при някои от най-красивите ситуации, отбеляза и важни голове за “жълто-сините”. Сред отличените от специалистите състезатели бяха още Илия Николов, Мартин Газиев, Симеон Вешев, Георги Иванов, Йордан Пейчинов, Милен Танчев, Радослав Апостолов и Петър Атанасов.
 
Георги Иванов бе избран за “Най-перспективен млад играч до 21 години”. Юношата на “Марица” заслужи титулярно място в отбраната на своя тим и показа израстване, отговорност и себераздаване. 20-годишният защитник продължава възходящата си линия на развитие и в момента е пример за останалите млади състезатели. Веднага след него в подреждането се нареди Христиан Димитров, който едва навършил пълнолетие показа самочувствие и огромно желание. Той често се надиграваше с по-класни, доказали се футболисти в центъра на терена. Контузията в края на есента не му попречи да се върне на терена готов за още по-сериозни предизивикателства. 17-годишният Сали Садъков също заслужи място на почетната стълбичка. Още в първите си мачове той впечатли със старанието си, с бързата си игра и умението да се настройва мигновенно към различни ситуации. И тримата футболисти, както и останалите млади състезатели, имат безспорни футболни качества и умения, които със сигурност ще продължат да развиват и усъвършенстват. Налагането на млади кадри в професионалния футбол не е никак лесна задача, но с помощта на треньорския екип, с надграждането на индивидуалните качества на играчите и тяхното ежедневно себераздаване, това е напълно възможно, коментираха от клуба.