Състезаващият се в “А” ОФГ тим на Дъбене си осигури две нови попълнения. Първото е Ерик Смилянов. Той е юноша на Ботев и Марица, играл е още за Родопа, Спартак (Пд) и Гигант (Съединение). Играе на позиция нападател. Очаква се още в първата контрола срещу ФК Чернозем на 5 февруари да облече екипа на ФК Дъбене.

Александър Гурков – Саката е още един силен трансфер за ФК Дъбене. Той е юноша на Локомотив (Пд) и е преминал през отборите на Сокол (Марково), Атлетик (Куклен), Левски (Карлово) и Гигант (Съединение). Играе на позиция защитник.

Тодор Христов ще отсъства за неопределен период от време. Поради личен ангажимент и заминаване в Холандия, сърцатият защитник на този етап приключва участието си с екипа на Дъбене.

Контроли на Дъбене – зима 2023г.
5 февруари с Чернозем, 1 място “А” регионална група-2
11 февруари с Асеневец, 3 място в Трета лига ЮИ група
19 февруари /старт на официалните мачове и доиграване на 1 полусезон/
Раковски – Дъбене
ФК Дъбене си осигури място в тройката още преди изиграването на последните три мача от полусезона. Припомняме, че групата ще бъде разделена и още в първият си сезон Дъбене се класира сред най-добрите 6 отбора в А регионална група Пловдив. Целта пред ръководството е да подобри още повече колектива, да се стреми да играят добър и красив футбол. Все още тече ремонт на сградата на стадиона, която до края на 2023г. се очаква да завърши. Ремонт на пролет очаква и гостуващата съблекалня.