Селекционните планове на Берое са на финалната права. В списъка на старши треньора Николай Киров има приоритетни петима играчи. Става въпрос за трима българи и двама чужденци. Двама от родните футболисти са защитници. Това са централният бранител Кристиан Димитров и левият бек Крум Стоянов. Те са познати отлично на Киров.

Димитров веднага е получил две предложения от България, след като прекрати договора си с Хайдук (Сплит). Логично, едната опция е завръщане в Ботев (Пловдив), а другата, към която бранителят е бил по-склонен, е Берое. При заралии той може да се събере с Белия, който го наложи при “канарчетата”. За последно Димитров бе под наем в румънския ЧФР Клуж, но не е изключено и да се завърне у нас въпреки голямата заплата, която е взимал в Хайдук.

Киров е работил с другия желан – Крум Стоянов, в Арда и ЦСКА 1948, където го доведе от Кърджали. През есента 31-годишният бек игра за Етър, където записа 15 двубоя, даде и 4 асистенции. Освен това, защитникът има вече период в Стара Загора – между януари 2020 и лятото на 2021 година. Опитният футболист е спряган и за Спартак (Варна), където Димитър Димитров има за цел да предотврати изпадането на “соколите”.

Единият от иностранците е ляв бек и с него вече е постигната договорка, като той бе на проби в Стара Загора. Другият е френски халф. Той също е пред подпис. Двамата идват като свободни агенти.

Един нов играч вече бе представен. Това е завръщащият се под Аязмото 20-годишен Атанас Йорданов. През есента крилото бе в дубъла на Ботев (Пловдив), където премина през лятото от втория състав на старозагорци, но той не влиза в споменатите трима българи.

Спортал