На 13 декември в Пловдив се проведе редовно заседание на Управителния съвет на Аматьорската футболна лига в присъствието на изпълнителния директор на Българския футболен съюз Борислав Попов, на президента на АФЛ Румян Вълков, на директора на направление „Първенства и турнири“ към БФС Валентин Чакъров, на мениджър „Стратегическо управление“ към БФС Андрей Петров, на председателите на Зоналните съвети на БФС, както и на членовете на УС на Лигата.

По време на срещата бe направен преглед на изминалия полусезон в аматьорския ни футбол и бяха дискутирани различни идеи с цел допълнително подпомагане на клубовете от Трета, Четвърта и Пета лига, както и от детско-юношеския футбол.

Одобрен бе договор за сътрудничество между БФС и АФЛ, който обхваща всички дейности по администрацията и функционирането на първенствата в Трета, Четвърта и Пета лига, както и по футзал, плажен футбол и девически футбол. Коментиран бе и прогресът в процеса по електронно картотекиране в аматьорския футбол и последващите стъпки за въвеждане на електронно първенство. Представена бе новата онлайн академия, разработена от методическия отдел на БФС, която ще даде възможност на абсолютно всички клубове от йерархията на българския футбол напълно безвъзмездно да ползват най-добрите примери и практики при подготовка на своите таланти, както и в управлението на тренировъчния процес.

Представителите на аматьорския футбол изказаха и специални благодарности на ръководството на БФС за решението клубовете от Трета лига отново да участват в разпределението на средствата по програма „Солидарност“ на УЕФА. Така всеки отбор от четирите дивизии ще получи около 3400 евро.