Щангистът Дейвид Фишеров бе избран за Спортист  №1 на Пловдив за 2022 година в анкета на Община Пловдив. Световната шампионка по лека атлетика за девойки Пламена Миткова остана втора, а трети е каратистът Валери Димитров. Миткова, която се пребори за златото в една от най-трудните и конкурентни дисциплини на планетата, бе призната за най-добра в категорията млади таланти. Церемонията бе подкрепена за поредна година РЕФАН БЪЛГАРИЯ. Всички призьори получиха големи награди от пловдивската компания за парфюмерия и козметика.

През изтичащата година Дейвид Фишеров стана европейски шампион. Състезателят на СКВТ “Марица”, който не присъства на церемонията, защото участва на Световното първенство.

На церемонията, която се проведе в изложбена зала Пловдив 2019 присъстваха кметът Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, зам.-кметът по спорт Георги Титюков, директорът на Дирекция спорт и младежки дейности Петър Зехтински, генерал-майор Явор Матеев, единственият двукратен олимпийските шампиони Николай Бухалов и Асен Златев, общественици, спортисти.

През миналата година отличието спечели плувецът Йосиф Миладинов, който обаче в края на тази година вече е състезател на софийски клуб.

ПЪРВАТА ДЕСЕТКА

1 място Дейвид Фишеров – вдигане на тежести
2 място Пламена Миткова – лека атлетика
3 място Валери Димитров – карате
4 място Венелина Поптолева-бокс
5 място Янислав Герчев- джудо
6 място Кристиян Василев – гребане
7 място Ангел Кодинов – гребане
8 място Антон Ризов- стррлба
9 място Иванка Попова – карате шин киуокушин
10 място Иван Пановски-сумо

Млади спортни таланти за 2022
1 Пламена Миткова – лека атлетика
2. Александър Мишинков – спортна аеробика
3. Диян Пампорджиев-вдигане на тежести

 

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени