Звездата на Ботев (Пловдив) – Тодор Неделев разкри, в подкаста “При ТоТо”, че е бил изнуден да подпише с Майнц 05 през сезон 2013/14. Футболистът сподели, че не е искал да напуска “канарчетата”.

“Оставаха 10 дена до края на трансферния прозорец. Идват от Ботев и ми казват, че има оферта от Майнц и от Залцбург. Питах кой колко дава: Майнц – 3 милиона евро, Залцбург – 4. Казаха ми: “Трябва да отидеш в Майнц”, казах, че не искам там, а в Залцбург. Казаха, че няма да ме пуснат и им отговорих: “Тогава оставам в Ботев”. Не ми се мърдаше никъде. Беше ми много хубаво в Ботев. Имахме добър отбор, всичко. Имахме с Мъри Стоилов разговор само двамата, казах му, че не искам да ходя. Направо се бях депресирал. Караха ме насила. Мъри отиде при шефовете и им каза, че не искам. Олекна ми.

Вечерта на 31-ви август ми звъни Андрей Павлов. Идва вкъщи и казва: “Имах разговори с Цветан Василев, трябва да се стигне до договорка с Майнц”. Той си имаше няколко бизнеса, които много му вървяха. Имаше птицеферма, ресторант, много неща. Казали са му, че ако не подпиша с Майнц, еди кои си хора ще направят така, че бизнесите да му приключат. Само заради него го направих. Много ми е помогнал.

Собственикът на Залцбург е пратил частния си самолет до Пловдив. Качваме се. Разгледахме. Кацнахме на пистата на формулата. Срещнахме се с треньора на Залцбург, обясни ми, че искат да ме вземат, защото са разчистили отбора от по-възрастните футболисти. Аз тогава бях на 21. Като се върнах в Пловдив, телефонът ми гръмна от СМС-и. Имаше новини “Тодор Неделев изчезна”. Имаше медии на летището. Преди да тръгнем казахме на спортния директор на Ботев, че отиваме до Залцбург само да видим, нищо няма да подписваме. Той ни каза, че няма нужда да звъним на президента, да ходим спокойно. Не е казал на президента.

Като дойдоха германците да ме вземат, бяха 15 човека. Отивам с баща ми и Андрей да подписваме договор. Нямах никакво желание, исках в Залцбург. Знаех, че моят стил не е за Германия. Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и макс още един отбор играят футбол, другите бягат много. Останах под наем в Ботев, на първия мач счупих костица. Изиграх два мача и ме изпратиха”, продължи халфът на “канарчетата.

Брат ми дойде да живее с мен в Германия. Минута, след като кацнах, му казах: “Тук не ми харесва”. Още като се запознах с Томас Тухел му казах: “Да знаеш, няма да го бъде тук”. Беше ми много тежко за тренировки в началото. Него го смени настоящият селекционер на Дания, докато бях под наем в Ботев. Впоследствие разбрах защо не ме пускаха да играя. Не знаех нищо в договора ми. Имаше клуза на всеки 15-20 мача за Майнц, те трябва да плащат на Ботев 200 000 евро на Ботев”, каза Неделев.

9 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    2

    АПАПИ, ШТО МУ ВИКЪТИ МИКИЦА НА ТОШИТО??? МАЙ ШТОТ НИ НАБУХА ДВЕ МИКИЦИ УТ СЕНТЪРА??? ТУЙ НЯМА ДА ГУ ЗАБРАЯ НИКУГЪШ!😞😞😞 ГУЛЯМ ФУТБУЛИСТ Е ТОШИТО!!! НИ Е КЪТ НАШТУ КРИВУГЛАВУ МИТРИ, ДИПРЕСИЯТА ЛИ БЕШИ, НИСТИНАРКЪТА ЛИ, ДУСПЪТА ЛИ??? А БЕ КАКТУ ДА МУ КАЖИШ НА КАУНЯ, СЕ Е ЗА ПЕНЦИЯ!!! …И ДА ИДВЪТ ВЕЧИ ЗЕКИ БЕЙ И ЛЕВЕНТ АГА УТ АНАДОЛА, ЧИ УТИДИ КОНЯ Ф РЯКЪТА БЕЗ ТЯФ!!!

  2. 5
    2

    Ачу сълзата и кривата мастия продадоха на сила Тошко на майнц заради комисионната. Ако го бяхме продали на залцбург клубът ни щеше да спечели повече пари, но нямаше да има комисионна за тях.

  3. 7
    5

    Мекицо, оправдаваш се доста нескопосано.
    Селска работа

  4. 11
    9

    Тошко депресията,шест месеца не могъл да научи как е А на немски

    • 9
      8

      Затова пък майка ти знае как е “гълтай” на цигански, турски и арабски да те еба в кривоглавия олигофрен

  5. 9
    9

    Ето заради такива алчни боклуци, като палийски и кривия, гладни за пари под масата Ботев страда, както и това прекрасно момче Тошко. Господ да ги накаже дано!!!

    • 7
      3

      Този Тошко МЕКИЦАТА изглежда супер тъпо парче

      • 3
        5

        И майка ти изглежда супер тъпо парче,но магарето на село я опъна та си се родил ти.

        • Когато Челсито ви сроди с мингяните от Столипиново и три месеца последваха кючеци , гюбеци ,ядене ,пиене ,некачествена столипиновска дрога не предвидехте ,че ставате истинските цигани на града ни,а кривоглав селско-цигански изрод!?От четирите пловдивски отбора само жълтата сган имате фен клуб в Столипиново!Там в джамията Изгрев бойс пазите за историята си голямото турско знаме ,дето го веехте на мачовете си!На жълтите тъпунгири ще припомня,че лакоми за пари продадохте Тодор контузен и недоизлекуван на Майнц!Последствията бяха негативни за Тодор и от тогава той не е този от който се очакваха ,,чудеса” !Можеш ли да бягаш бързо ,жълт олигофрен?Ако не можеш лошо!

Коментарите са затворени