Има сериозно количество дублирани позиции в проектите, входирани от архитект Георги Савов в Община Пловдив, които миналата седмица бяха предадени на изпълнителите от ДЗЗД “Колежа“. Това заяви на оперативката днес Илиян Филипов – управител на компанията, която довършва стадион “Христо Ботев”. Такава е и позицията на бившия регионален министър Николай Нанков, при когото също има копия от проектите. Той обаче не присъстваше на днешната среща.

От утре работна група, в която ще се включат: представители на проектанта, строителния надзор, изпълнителя и възложителя в лицето на Община Пловдив, започва работа по изчистването на дублираните позиции.

“До седмица трябва да дадем отговора на най-задавания от феновете въпрос – колко ще струва цялостното изграждане на стадиона и до какъв етап ще стигнат осигурените до този момент 37 млн. лв.“, заяви кметът Здравко Димитров.

Неговият заместник Пламен Райчев допълни, че едва след представянето на коректните количествени сметки и тяхното остойностяване, общината като възложител ще даде становище, кое от предложенията на проектанта може да отпадне от строително-монтажните дейности за първия етап от реконструкцията на стадиона.

14 КОМЕНТАРИ

  1. При такъв кмет и такъв строител резултата е предизвестен.

  2. 15
    5

    Рано или късно Колежа ще стане.За ужас на циганите.Мангалите хем им е тясно на базата,хем злобеят в темите за строежа.Циганска работа.

  3. 13
    1

    Да става по бързо. То е ясно че някой се е назобал.

  4. 14
    1

    Не че нещо ама това е аматьорска работа.
    Нанков видя дублирането за една седмица.
    Или му се подсказа от къде да заделят някой милионче за козирката.
    Бива ли такива работи бе. Направеното за града остава.
    Маскари. Стига сте заделяли.

  5. 12

    Както изглежда, май ще останат пари… за едно помощно игрище

    • Четох някъде негативни коментари за Колежа и козирката! Аз бих ги посъветвал въобще да ни идват на Колежа! На никой няма да му липсвате!

  6. 7
    2

    При частник ще ше да се строй до 22 ч. Частника цени всеки вложен лев!

  7. 11
    5

    Основния проблем е възложител общината! Размита отговорност! Ако бе частен да сме забравили кога е започнат! Защото частника ще го пусне възможно най бързо за да се само изплаща вложените пари за строителството му! Това е голата истина!

    • 2
      13

      Основният проблем е какви са феновете и манталитета им! Язов е фен на Локо и нашият стадион ще стане красавец! Няма плач, просия и простотия на Лаута! Факт!Ляката е фен на жълтите и му се радвайте… Само олигофрен няма да може да се сети какво значи да строиш без да си видял в началото КСС…

    • 2
      10

      Основният проблем е какви са феновете и манталитета им! Язов е фен на Локо и нашият стадион ще стане красавец! Няма плач, просия и простотия на Лаута! Факт!Ляката е фен на жълтите и му се радвайте… Само олигофрен няма да може да се сети какво значи да строиш без да си видял в началото КСС…Общината е възложител и на ДВАТА стадиона , които се строят, в същност този на Лаута се строи, а на други се имитира строеж, паралелно, в едно и също време…

    • Нащна смяна ли си урод.

  8. 9
    4

    100% февруари ще могат да се играят мачове там. Коя година обаче не става ясно.

  9. 13
    1

    Стига, бе! Като се раздухат нещата и запяват друга песен! Ако си траем парите все няма да стигат. Дублирани? Какво ще рече това? 100 пъти се плаща за едно и също нещо?

  10. 14
    4

    Главния въпрос, задаван от всички граждани в тази държава, е кога ще спре преливането на обществени средства в частни ръце и кога ще бъдат осъдени виновниците за това!!

Коментарите са затворени