Ботев (Пловдив) гостува на Арда (Кърджали) в среща от 18-ия кръг на Първа лига. Двубоят е в събота от 12:30ч. на “Арена Арда” в Кърджали.

Билетите за феновете на “канарчетата” са на цена 10 лева. Пропуските ще се продават на касата пред гостуващия сектор.

“Канарчетата” влизат в мача мотивирани за нови 3 точки в актива си, след като победиха с категоричното 6:0 у дома Ботев (Враца). В герои за “жълто-черните” се превърнаха Елвис Ману, който отбеляза хеттрик, Виктор Генев и Антоан Бароан.

В последната среща между двата отбора, Арда победи с 2:0 на Футболен комплекс “Ботев 1912”.

Арда от своя страна загуби с 0:2 от Берое (Стара Загора) в среща, играна на стадион “Берое”.

Последни 3 срещи срещу Арда: В последните 3 двубоя, “канарите” записват 2 победи и 1 загуба. От общо изиграни 8 мача по между си, “жълто-черните” са с 2 победи в актива си, 2 равенства и 4 загуби срещу Арда.

Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) ще посрещне Монтана в среща от последния есенен кръг на Втора лига. Двубоят е в неделя от 14:30ч. на “Футболен комплекс Ботев 1912”.

“Канарчетата” се намират във възходяща линия, като при позитивен резултат срещу гостите могат да завършат годината извън опасната зона. “Жълто-черните” изостават с по една точка от намиращите се пред тях Янтра и Витоша.

Гостите, водени от Ферарио Спасов, записаха силен мач и победа с 4:1 в последното си домакинство срещу Крумовград. Тимът от северозапада е в серия от три поредни победи, като позитивната серия ги изведе на само три точки от третия – Беласица.

Двубоят между Ботев и Монтана ще бъде със свободен вход за зрители и журналисти.