Отборът на Славия отново нокаутира Левски с 2:1. Този път “белите” го сториха на стадион “Георги Аспарухов”, като оставиха 26-кратните шампиони без победа в седми пореден мач от efbet Лига. Ивелин Попов, който се завърна след травма, бе точен с глава в 20-ата минута. Той пропусна дузпа в 55-ата минута, след като Вуцов парира неговия изстрел. Емил Виячки изравни в 77-ата минута, а 90-ата минута Ерол Дост матира домакините. Още в третата минута попадение на Ахмед Ахмедов бе отменено поради засада след намесата на ВАР.

Това е четвърта победа с 2:1 на Славия срещу Левски на “Герена” от март 2020 година, като в този период от пет мача “сините” имат само една победа пред своя публика срещу най-стария столичен клуб, който определено се превърна в черната котка на домакините.

Много грозни сцени имаше след мача, като в гостуващия сектор стана масов бой между фенове на двата тима, след като ултраси на домакините нахлуха в него, провокирани силно от щастливите привърженици на гостите, които преди това влязоха в междинния сектор да дразнят публиката за загубилия тим.

Президентът на Славия Венци Стефанов направи пиперлив коментар след победата на неговия тим над Левски с 2:1.

„Съдиите бутат Левски, но отново бием. Вие не видяхте ли, че ги побутваха? Не видяхте ли авантите? ВАР-аджиите си измислиха засада, но и това не помогна. Доволен съм! Дали сега ще се прекръстя на Иля Салиев? Защо? Аз казах, че ще се прекръстя, ако не ни режат на „Герена“. Е, стана това, което очаквах. Но и това не ги спаси. Ако ще се прекръствам, ще се прекръстя на Владимир Путин. Поздравявам един достоен славист и човек: Георги Кръстев – Геша.

Искам да кажа нещо за това, което стана на трибуните. Това там е сган! Една сган, която не само чупи стадионите на другите отбори, но и своя. Трябва да се вземат мерки! Билетът за тях през пролетта ще е 50 лева. Не знам полицията и стюардите какво са правили. Когато тази сган гостува някъде, да ги слагат в клетки. Сигурно трябва звероукротител като в зоологическата градина“, каза босът на най-стария столичен клуб пред Спортал.